Sil Baştan Başlamak, Hayatı Sıfırlamak.
-
hoca hayatımı bilgisayara bağlı yaşadım, ekmeğimi bilgisayardan kazandım, geçen yıl bir gece kahve makinem yandı, boy aynasının karşısına geçtim saç sakal birbirine karışmış, göt geride tömbek ileride sarı dişli kambur beni gördüm henüz yaş 26 olmaz hocam dedim böyle gitmez dedim gece oturmalarını bitirdim yavaş yavaş software işinden elimi çektim, gündüz çalışmalarını azlattım, bloğumu kapattım, modluklarımı devrettim, domainlerimi sattım, bütün yıl şirketimin satış ve işletme yönüyle ilgilendim, şimdi işyerimi kapatıp askere gidiyorum, şirketin iki arabası borçlarımı kapatıyor, evim kira altı ay uzun zaman, eşyalarımı satıyorum, ailem yok, askerlik hizmetimi verdikten sonra maddi bakımdan sıfırım.
Hayattan her olaydan pozitif yön çıkarmaya çalıştım aksi halde hayat çekilmez olurdu, bu vesileyle software, networking ve satış işlerini içeren bilgisayar sektörünü tamamen bırakıyorum, ömrümün geri kalan kısmını ekran karşısında geçirmek istemiyorum, işletme fakültesi mezunuyum, yazışma yapacak kadar ingilizce biliyorum, hayatın zor olduğunun kazanılmış bilgi birikimini bırakıp sektör değiştirmenin sancılı olacağının farkındayım, dürüst olmak gerekirse henüz ne yapacağıma da karar vermiş değilim, hayattan otuzlu yaşlar için beklentilerim eğlence, seyahat, bol arkadaş özellikle bayan arkadaşlar. Hayatan kırklı yaşlarda beklentilerim huzurlu sakin bir süreç ve belki bir çocuk.
Yeni hayatım için tavsiye ve önerilerinizi bekliyorum.
-
Kardeşim şimdiden sana hayırlı teskereler askerde kalabilirsin :)) ama tafsiye etmıyorum hele bi askere git gel belkı düşüncelerın deyişebilir ha cok seyahat etmek istıyorsan ben gibi kamyoncu ol ama rezil bi iş haberın olsun :)) gitmedık görmedık şehir kalmaz.. ;)
-
Format atacam diyosun yani.
At ama mutlaka bir işletim sistemi kurman gerekiyor yine,yeniden ve tekrarlar..
-
hayatındaki doğruları ve artıları ayır bi kenara. yanlışları ve sana zarar veren eksileri sil at. elindekilerle yol ver hayatına. sıfırdan başlama. elindekiler sana yardım etmek için olacaklar, attıkların senin yükünü hafifletmeye yarayacaklar. kendine bir hedef bul. yapabileceğin bir hedef küçük olabilir büyük olabilir farketmez ama yapabileceğin. başarınca yeni hedef, başarınca başka bir hedef.. küçük hedeflerin olursa onları başardıkça güven gelecektir. yavaş ve sağlam git merdivenlerden eskiye yuvarlanma .. önerebileceğim tek şey bu. ama kendini kötüye de alıştır. ya hiç birini yapamazsan? yapmak zorunda olacağın aklına gelsin. (: ince düşün.
-
yani arkadaşlar yazılımcı ama ne desense bizim hiç mi hiç haberimiz olmadığı gibi,herkeste yazılımcı çıkıyor.Sonradan da bırakıyorum diyor.Belkide öncedende yazılımcı değillerdir.
-
Emrow bunu yazdı:
-----------------------------
yani arkadaşlar yazılımcı ama ne desense bizim hiç mi hiç haberimiz olmadığı gibi,herkeste yazılımcı çıkıyor.Sonradan da bırakıyorum diyor.Belkide öncedende yazılımcı değillerdir.
-----------------------------dostum yaklaşımın ilginç, eminim daha önceki deneyimleri dayanarak böyle bir ithamda bulundun, ilgi çekecek yaşta ve konumda değilim, internet benim için hiçbirşey ifade etmiyor, lamerstar olsaydım scriptkiddy lik yapar günümü index attığım değersiz sitelerden screen alıp boy gösterileri yaparak geçirir, botnetle ttnet destekli cw ye takılırdım.
İlerleyen yıllarda kendini önemli gördüğün projelere adadığında elinde bir kahve bardağıyla uyumayı unutup güneşin doğuşunu gördüğünde ve iki saatlik uykudan sonra işyerine giderken kafanın içinde hazırlamakta olduğun yazılımın kodları dönmeye başladığında, girdiğin döngünün bitmeyeceğini kapana kısıldığını hayatın geri kalan günlerinin ellerinin arasından kum taneleri gibi akıp gittiğini düşünmeye başladığında, aynaya bakıp yaşlandığını hissedecek dehşete kapılacaksın, belki geçici bir depresyon yaşayıp içinden çıkacaksın belki de o zamanın kalabalık bir forum sitesine benim şu anda yaptığım gibi derdini anlatacaksın. İstanbuldaysan Ramazanda açısan gel bir güzel kafaları çekelim iyi bir dinleyiciye ihtiyacım var.
-
Bende bazen işi gücü herşeyi bırakıp uzak bir memlekete kaçıyım diye düşünüyorum.Issız bir yerde uzun bir süre yaşayım diyorum.Afrika Kanada Sibirya gibi geniş ve ıssız bir yer tercihim.Bakalım bir gün belki bunu yaparım.Sana tafsiyem askerden geldikten sonra gir bir işletmeye yöneticilik hedefiyle çalışmalarına başla.Olayları zaman bırak.
-
IRET bunu yazdı:
-----------------------------hoca hayatımı bilgisayara bağlı yaşadım, ekmeğimi bilgisayardan kazandım, geçen yıl bir gece kahve makinem yandı, boy aynasının karşısına geçtim saç sakal birbirine karışmış, göt geride tömbek ileride sarı dişli kambur beni gördüm henüz yaş 26 olmaz hocam dedim böyle gitmez dedim gece oturmalarını bitirdim yavaş yavaş software işinden elimi çektim, gündüz çalışmalarını azlattım, bloğumu kapattım, modluklarımı devrettim, domainlerimi sattım, bütün yıl şirketimin satış ve işletme yönüyle ilgilendim, şimdi işyerimi kapatıp askere gidiyorum, şirketin iki arabası borçlarımı kapatıyor, evim kira altı ay uzun zaman, eşyalarımı satıyorum, ailem yok, askerlik hizmetimi verdikten sonra maddi bakımdan sıfırım.
Hayattan her olaydan pozitif yön çıkarmaya çalıştım aksi halde hayat çekilmez olurdu, bu vesileyle software, networking ve satış işlerini içeren bilgisayar sektörünü tamamen bırakıyorum, ömrümün geri kalan kısmını ekran karşısında geçirmek istemiyorum, işletme fakültesi mezunuyum, yazışma yapacak kadar ingilizce biliyorum, hayatın zor olduğunun kazanılmış bilgi birikimini bırakıp sektör değiştirmenin sancılı olacağının farkındayım, dürüst olmak gerekirse henüz ne yapacağıma da karar vermiş değilim, hayattan otuzlu yaşlar için beklentilerim eğlence, seyahat, bol arkadaş özellikle bayan arkadaşlar. Hayatan kırklı yaşlarda beklentilerim huzurlu sakin bir süreç ve belki bir çocuk.
Yeni hayatım için tavsiye ve önerilerinizi bekliyorum.
-----------------------------davulun sesi uzaktan hos gelir!
-
çok yelteniceksin .. çok kaçacaksın belki bu işlerden ama peki o seni bırakacakmı ? yada gerçeğe dair bişiler yapmaya yeltendiğinde şöyle bi etrafına insanlara karakterlere bakınca bilgisayarını ve bu işlerini geri arayacaksın gibi geliyor ama umarım dilediğn gibi olur
-
istanbulun neresindesin zaten canım sıkılıyor bende askere gidicem çok yakında senin gibi 6 ayda değil
-
düşüncelerine etki etmek istemem ama bahsettiklerini ben aynen uyguladım.ama malesef...meslek değiştirdim çevremi değiştirdim şehir değiştirdim, başaramadım...çok isteyince olurmuş derlerya hiç alakası yok bazı şeyler sadece lafta kalıyor ya oda öyle bişey işte. bilgisyar sektoru nankor bi sektor hele hele bu tarihten sonra tadı tuzu kalmadı.ben mesela herhangi bişehirde bi traktor şöförü bi hayvan bakıcısı bekcisi gibi şeyler arayan insanlar bile aradım.ama tabi ben kendiyle hiç barışamayan biriyim.yani normal birinın yapmayacagı şeyleri yapmaya kaltım. sonuç bu sabahta kalkıp aynaya bakıp küfür ettim.ve muhetemelen yarında küfür edeceğim hergünki gibi... bilgisayar başından uzaklaştım dışarlarda gezdim.bol bol kitap alıp okudum.hala okuyorumda.ama işte mutsuzluk bana daha çekici geldi herzaman yada o böyle istiyor.onunlada aram açıldı iycene varlıgından bile habersizim.dayanacagım hiç bi deynek bile yok. ben askerliğimi falan da yaptım geldim epey oldu.ama hiç bişey istediğim gibi gitmedi.yıllardır sevinmiyorum bile sevinecek hiç bişey yok etrafımda nasıl bi hayat anlayamadım. tavisyem askeriye farklı bi ortam orada daha çok düşünüp daha çok kendini tanıma fırsatın olur bunu olumlu yönde kullanabilrsen geldiğinde iyi bi başlangıç yapabilrsin unutmayacağın şey gidince bilgisayar sektorunde oldugunu onlara soylememen.yani uzak dur inşaatcıyım de yada bahcivanımde ))bunun gibi şeyler işte