Sınav Depresyonu

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    zndmn
    zndmn's avatar
    Erkek

dostum gel seni hacettepeye götüreyim bigün takılalım sonra deli gibi çalışırsın varya o gazla :P

şaka biyana hocam gerçekten üni ortamı süperdir bunu sadece3 haftalık deneyimle içtenlikle söleyebilirim şuan... imkanın varsa üniversite gez bir iki tane

sonra rahat olmaya çalış biraz düşünce yapın şu olsun adam gibi çalışıyorum işte zaten yapacağım..

en olmadı kendini gaza getirecek başka şeyler bul mesela görür lan o bni terkeden kız bn üniye gitcem pişman olcak falan gibi mesela :P

ama bu bunalım tarzı olayından çabuk kurtulmaya bak ne bilim kendine bigün ayır gez dolaş falan bi kendine gel..

öss nin amaç değil ilerisi için araç olduğunu zihnine yerleştir kesinlikle 

vede kendine geldikten sonra dersten hiç uzak kalma ders çalışmaktan canın sıkılınca eğlenmek için başka derslere bakmaya çalış.. 

hayırlısı olur inş 

Zugzwang
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    mramor
    mramor's avatar
    Erkek

kuytul bunu yazdı:
    -----------------------------

aradığın abi benim :)

Sınav kaygısından bahsediyorsun. planlı çalışmak işe yarayabilir (neye ne zaman çalışman gerekiğini bilmiyorsan) onun dışında hedeflerin belirgin olmalı. hedeflerini ara hedeflere bölmelisin. yani senesonundaki hedefini tturmak için dönemlik,aylık hatta haftalık hedeflerin olmalı. Öyleki anlık hedefler bile kurabilmelisin ki seni motive etsin. Mesela matematikten fonksiyon çalıştın. Konu sonunda testler olur. 20 soruluk bir konu testi gördün. O anda yanlış yapabilme hakkı belirle. "5 yanlıştan fazla yaparsam tekrar test çözecem." anlık hedefin o olacak. Bu hedefi tutrana kadar ister 40 soru çöz ister 100. Yalnız çalışma planını aksatacak kadar uzun sürerse veya hedefine çok yaklamışsan (6 yanlış gibi) bırakbilirsin. Ben öğrencilerime bu tekniği öneriyorum. Kaç tane soru çözmem lazım? Günde kaç konu bitirmeliyim? Sorularına aynen bu cevabı veriyorum. Yani "Gerektiği kadar" ;)

Güzel yöntem deniyeceğim :) Teşekkürler hocam

Cagito ergo sum.
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    mramor
    mramor's avatar
    Erkek

zndmn bunu yazdı:

dostum gel seni hacettepeye götüreyim bigün takılalım sonra deli gibi çalışırsın varya o gazla :P

şaka biyana hocam gerçekten üni ortamı süperdir bunu sadece3 haftalık deneyimle içtenlikle söleyebilirim şuan... imkanın varsa üniversite gez bir iki tane

sonra rahat olmaya çalış biraz düşünce yapın şu olsun adam gibi çalışıyorum işte zaten yapacağım..

en olmadı kendini gaza getirecek başka şeyler bul mesela görür lan o bni terkeden kız bn üniye gitcem pişman olcak falan gibi mesela :P

ama bu bunalım tarzı olayından çabuk kurtulmaya bak ne bilim kendine bigün ayır gez dolaş falan bi kendine gel..

öss nin amaç değil ilerisi için araç olduğunu zihnine yerleştir kesinlikle 

vede kendine geldikten sonra dersten hiç uzak kalma ders çalışmaktan canın sıkılınca eğlenmek için başka derslere bakmaya çalış.. 

hayırlısı olur inş 

Tavsiyelerin için teşekkürler hocam şuanda gezme gibi bi şeyim yok ama yarı yıl tatilinde boğaz içine gidicem yeğen orda okuyor gezdiricek bakalım iyi bi gaz depolarım 1 hafta orda :)

Cagito ergo sum.
Toplam Hit: 2235 Toplam Mesaj: 14