Sınav Stresi
-
Kreyzi bunu yazdı
ilaç filan tavsiyem bulaşma hocam gün azalıyor stres normaldir. sınav gecesi gez dolaş kafanı boşalt kendini şartlandır öyle gir. zaten hazırsın sınava ilk 1-2 sorudan sonra stresin kalmaz yaparsın korkacak büyütecek bişey yok hocam.
en olumsuz durumda tekrar ve tekrar deneme şansın var dünyayın sonu değil. dideral mevsuzu için ise nacizane önerim atma. evet kan akışını yavaşlatır ancak idrar söktürür daha ciddi bir problem ortaya çıkarır.
Ygs den önceki gün gezdim dolaştım da nafile. Sinava tekrar girmek gozumu korkutuyor çünkü aşırı bıktım ve 1 2 sorudan sonra stres kalmiyor da sinavin ilerleyen zamanlarinda tekrar basliyor
-
Ygs lysnin mantigini iyi bilmek lazim aslinda. Bu sinav sizin ders konulariniza ne kadar hakim oldugunuzu olcmekle birlikte calisma azminizi, duygusal yapinizi, problem cozme durumunuzu, sorunlara bakis acinizi, zamaninizi kullanmayi gibi seyleri de olcmekte. Yuksek puanli bolumlere bakin. Universitede de surekli calismanizi gerektirecek bolumler. Tip muhendislik hukuk vs yani. Ve bunlarin sirtlandigi is agirligina bakin. Cok kazanmalarina karsin en cok yipratan meslekler. Muhendis bir hata yaptigi zaman, onun urununu kullanan kisi doktora gider. Muhendisin hatasi dolayisiyla da hukuksal bir surec baslar. Muhendis iyise boyle bir hata yapma luksu yoktur. Doktor iyise sistemin kaybedecegi bir kole olmayacaktir. Hukukcu iyise sistem bir kole disinda kayip vermeyecektir. Yani isin ozu sisteme ne kadar adapte olabileceginizi olcer. Yani kaliteli basarili bir kole misiniz degil misiniz bunun cevabini verir. Ve ne kadar stres kaygi duyuyorsaniz o kadar bu sistemden uzaksiniz. Bu olay sizden bagimsiz. Basaramayacagim demekle de duyabilirsiniz stres. Ama isin ozu dedigim sey.
11 bin guzel bir siralama bence. Asil sinaviniz universite sinavi degil. Asil sinav universitedeyken basliyor. 4 sene hic yabana atilacak sure degil. Ve lysnin ustune katabileceginiz binbir firsat degerlendireceksiniz. Sansiniz varsa o arkadaslarinizi da geride birakabilirsiniz. Unutmayin Mersindeki akademisyen de Koctaki akademisyen de ayni siralardan gecmistir. Belki de sinif arkadasiydilar. Yani hemen hemen ayni egitimi almislardir. Ha hala soru isaretleri varsa, tercih ettiginiz bolumun hocalarini arastirin.
Basarilar.
Khayyam tarafından 06/Haz/17 02:37 tarihinde düzenlenmiştir -
Hocam çok da dert etme. Her şeyden önemlisi canın sağ olsun.
İstersen ikinci yıl gir ama sevdiğin bölüm olsun. Bir daha girmem deyip sevmediğin bölümde okuma.
Ben o hatayı yaptım ailemin baskısına boyun eğdim sevmediğim bölümü yazdım. şimdi bu sene bırakıp sevdiğim bölüme başlayacağım.
ben 25 yaşımdayım. ama hiçbir şey için geç değil. Kendi hayallerimin peşinden gideceğim. Eğer yapabilirsem de sonrasında yurtdışı....
Yakın bir arkadaşımda tıp bıraktı. O da kendi istediği bölümde şu anda.
Türkiye de yurtdışına çıkmak için yine en iyi seçenek üniversite. Hİçbir vasfı olmayan birini kimse almaz.
Haaa yine de üniversite olayını kafana pek takma. Türkiyenin en iyi üniversitelerinin bile durumu içler acısı. Dünya çapında kaale alan yok.
Bunu da bil.
Bunları yazdım ki tercih zamanı saçma bir hareket yapmayasın.
SkynetX tarafından 06/Haz/17 02:53 tarihinde düzenlenmiştir -
Fatih54 bunu yazdımarad10a bunu yazdıFatih54 bunu yazdı
Sınavdan iki-üç gün önce B12 vitaminini enjeksiyonla al. Sınav sabahı yarım Dideral iç.
Bunlar stresini geçirecektir.
İkinci olarak da 11 bin fiyasko değil. YGS de 50 bine giren bir adam kafası çalışıyorsa çok rahat 10 bine girer lys ile. Biraz fazla çalışırsa da 5 bine girer. Ama ilk bine girmesi zordur.
YGS-1 28 bin ygs-2 17 bin yaptım lys de 4-5 bine çektim. Normalde zaman sıkıntısı yaşamasaydım daha da iyi olacaktı. Üstelik çok iyi çalışan birisi de değildim.
5 bine girdin de ne oldu dersen hiç sorma :D Ama şimdiki aklım olsaydı bu sikik sınavlara uğraşmak yerine başka ülkelere iltica başvurusu yapardım. Çünkü bu ülkede üniversite yok. Hiçbir boka yaramıyorlar. Gidince anlayacaksın ve diyeceksin ki ah kafamı sikeyim niye bu sınavlarla zaman kaybettim ki.
İnternette bir sürü farklı ülkeden arkadaşım-tanıdıklarım var. Edindiğim bilgiler ve izlenimler sonucunda Türkiye'nin benim gibi birisi (kafası bilimsel çalışan, teknoloji odaklı ve kısmi sol görüşlü) için dünyanın en kötü ülkelerinden birisi olduğu sonucuna vardım.
Edit: Zaten kişisel görüşüm; %99 müslüman olan bir ülkeden potansiyel olarak bir şey beklenmesi haksızlık olur ama şu an durumumuz Pakistan'dan bile kötü. Hatta ciddi olarak kötü. Afganistan seviyelerindeyiz artık.
Yurtdışı konusu benim de aklımda.
1 sene boyunca emek verdim bu işe hocam belki 5 sene sonra söylediklerini derim belki ama dediğim gibi emeğin karşılığını da almak istiyorum. Alamazsam üzülürüm.
Bende daha üstlere çekebileceğime inanıyorum ama bunun için stresi yenmem gerek.
Tavsiyeler için teşekkür ederim.
Ekşi de dideral için uyutabilir, mayiştirir benzeri yorumlar gelmis bana da ters tepmesin hocam bu ilaç?
Yarın eczaneye gidip al 50 tanesi 2 lira mı neydi. Sınavdan önce deneme yap kendine yarım içip etkisini gözlemlemek için.
Bu arada istersen 1. ol yine emeğinin karşılığını alamayacaksın malesef. Çünkü o emeğin karşılığı yok. Dünyanın hiçbir yerinde yok. Böyle sikik bir sınav için o kadar zaman feda ettin. Psikolojin de bozuldu. Liseli bir Amerikan özel arabasıyla gittiği arkadaşının evinde parti yaparken sen bu sikik test sınavına hazırlandın. Muhtemelen 18 yaşındasın zaten TR de üniversiteye gidersen bi 5 yıl daha böyle geçecek. 24-25 yaşında da Cumartesi günü bile çalışan aylık maksimum 2000 dolar maaş alabilen bir köle olacaksın eğer bu ülkeden siktir olup gitmezsen. Hatta 6 ay zorla askerlik de yaptıracaklar. Eğer üniversiteden sonra gidersen de gençliğin çoktan bitmiş olacağı için çok anlam ifade etmeyecek. Zaten Türkiye nin boktan lağımlı suyunu (Sakarya da suya lağım katmışlardı ) boktan meyve sebzesini (Fransa sağlıklı olmadığı için sanırım domatesin ithalini durdurdu) boktan çikolatası nı (Ülker kadar boktan bir marka yok dünyada. Ama Türkiyenin en iyisi :) yiyerek büyüdüğümüz için 50-60 yaşında kanser olup öleceğiz. Üni kazanmakla sadece için şu yönden rahat olacak boktan bir Anadolu üniversitesinde okumamış olacaksın. Tabi bu kendi aralarında kıyasladığımız için geçerli, yoksa dediğim gibi Türkiye nin her üniversitesi boktan.
Aslında T*rkiye falan yazmalıydım o kadar nefret eder hale geldim ama Atatürk cumhuriyeti dönemini hatırlayıp saygısızlık yapmak istemiyorum.
Hangi şehir? Hangi üniversite? Hangi bölüm ?
Bu kadar nefret ettirdi acaba düşünüyorum.
-
Melissa çayı panik atak ve heyecanı yatıştırıyor
Doğal yan etkisi yok
Ben melisse aramali yeşil çay içiyorum. Caykurun satılıyor 4 tlye . Sallama çay
Ancak yeşil çaysız olani var mı bilmiyorim.
Yeşil çay bağırsakları çalıştırdığı için sınav öncesi önermem. Ancak melissa iyidir. Sakinlestiriyor.
Not: yinede doktora danış.sınav önü macera arama. Onlarda insan ilac verirse prespektus ünü oku.
futurist tarafından 06/Haz/17 03:26 tarihinde düzenlenmiştir