folder Tahribat.com Forumları
linefolder Genel
linefolder Sınıfta Kaldım Anladım !!! Biraz Param Var Ne Yapayım ?

Sınıfta Kaldım Anladım !!! Biraz Param Var Ne Yapayım ?

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ibrahim_c
    ibrahim_c's avatar
    Erkek
    Sınıfta kalınca hayatın zor oldugunu biraz daha ii anladım yani babamdan duydugum sozler falan hayatta kimsenin bana yardım etmeyeceğinin en güzel örneği. elimde gecen senenin servis paralararı var 950 ytl falan bunu faiz yemeden ve ugrasmadan nasıl değerlendiririm bir yere yatırıp en azından değerlenmesini izlemek parayı harcamama engel olur en azından yani 150 000 liralık bir ev 500 ytl gelir alıyor ben 150 /1 sini alırsam evin baskası %15 ini %6 gibi alırsa yani bir evi ortak alırsak 500 ytlin 150 de 1 i benim olurki buda aylık 3 ytl oda unıversiteyi bitirene kadar 9 yıl 9.12 =108 oda 330 ytl eder bide evin değer kazanması falan var ama ben daha ii yatırım istiyorum yani bankalar falan bu isin uzmanı ben faiz yemeden az da olsa paramın değer kazanması nı gormek istiyorum lise sona kadar babama servisle gidiyom deip parayı bankaya yatıracağım en azından bu parayı harcamam

Yukarıda yazan medeni durum seceneklerinde neden DUL yok !!! ben belkı dulum
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Osiris
    Osiris's avatar
    Erkek
    grup ders veya özel ders al.

Bana bakip her zaman gulumseyin.
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    turunc4u
    turunc4u's avatar
    Erkek

En fazla parayı faize yatırıp kazabilirisn. Faiz haram olabilir ama bana kalırsa banka faizi biraz farklı, belki de senin paran sayesinde birisi yatırım yapıcak, yararlı olucak. Bu konuyu müftüye sorabilirsin, mantıklı bi şekilde anlatıcaktır işin doğrusunu. Ben senin durumunda olsaydım faize yatırırdım.

4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    enigma_enigma
    enigma_enigma's avatar
    Erkek
    Bence faiz olmaz illede diyosan TC İşbankası'ndan bir hesap açtırıp, İşbankası YATF801 al, değeri asla azalmayan ve yavaş yavaş artan bir yatırım fonu YATF801. Tabi bunun yanında ben olsam Yapı Kredi yada TC İşbankası gibi batmayacağı garanti olan bir bankada faize yatırırdım, hem karlı olurdu hemde paranı çekmezdin faiz azalacak diye. Dini inanışına saygı duyuyorum ancak bu durumdayken faize yatırmaman bir yerde "kazık yemek" olur, ki hiç bir din de kazık yiyin demez... Bence faize yatır ;)

Rock'n Roll ain't dead!
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    graywolf
    tulu
    tulu's avatar
    Dişi
    bankaya yatir parani çalistiriolar kredi veriolar borsaya yatiriolar her halti yapiolar iste neresi haram ha diosaniz bi kisi kredi aldi ödeyemedi evine haciz geldi vs bunun bizimle alakasi yok ki adam borcunu ödicek anlasma böyle bu arada okul çok uzak deil umarim :D
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    wild_man
    wild_man's avatar
    Erkek
    ya şimdi bak bi özel ders al ya da bi dersaneye wer o parayı bize ne yapayım diye sormaman lazım bunu yaaa adam gibi özel ders al ya da dersaneye git derslerini yükselt okula dewam et bence

Ne mutlu Türk"üm diyene!
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ibrahim_c
    ibrahim_c's avatar
    Erkek
    uzak deiğil otobus var 15 dk yuymem gerekiyor sadece ayrıca ozel ders falan zaten kalmısım kolay olcak

8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Osiris
    Osiris's avatar
    Erkek
    hiçbir şey yapmadan paranın bir yerde bir şekilde büyümesini beklemek pek mantıklı değil. Dersleri çalışmadan geçmek istemek gibi =). Özel derse ve grup derslerine paranı yatırıp düzenli olmayı ve düzgün çalışmayı öğrenirsen hem güzel bir devlet üniversitesine girersin hemde daha çok para kazanırsın. (Özel üniversitelere burslu giderek vs). O parayla kendine yapabilceğin en iyi şey olur.

Bana bakip her zaman gulumseyin.
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    bilmiom
    bilmiom's avatar
    Erkek

parana inek al besle biras kurbanada 3 ay kaldı daha fazla fiyata satarsın hem satana kadar sütündende yararlanırsın :D:D

şaka bi yana o parayı bankaya yatırmak en akıllıcası Allah affeder inş. fazla düşünme paranın tamamını  layberdersin ;)

10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Tabela Fatihi
    kaygusuz
    kaygusuz's avatar
    Erkek

kaldıysan kaldın nolmuş. tekrar yeniden devam etmeyi dene.

başarısızlık diye bişey yoktur sonuçlar vardır. sonuçları irdele ve kazançlı yönlerle başar.

okulu bırakma. para yine kazanırsın.

haydan gelen huya gider unutma. para dediğin nedirki.

Türkiye’deki emekli yaşlı insanları sevmiyorum. Ailemde emekli olanlarda dahil. Geleceğimizin çalınmasına izin verdiler. Umarım ızdırap dolu bir çileli hayat çekip elveda deyip bu dünyadan gidersiniz. Siz gençleri zırnık düşünmediniz hayallerini mahvettiniz.14.500TL ile hiçbirşey almadan karnınızı doyurun gelecek nesili düşünmeden yaşadığınızı sanıp gidin bu dünyadan.
  11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ibrahim_c
    ibrahim_c's avatar
    Erkek
    okulu bırakmayı dusunmuyorum zaten unuıversıteyıde okucam ama ozamana kadar harslık servis parasını biriktirip yatırım yapmak istiyorum

Toplam Hit: 3375 Toplam Mesaj: 13