Sinyal Ve Sistemler Dersi Birkaç Soru
-
clear all; clc; close all; syms x; mutlak=abs(((sin(7*x/2)/(sin(x/2))))^4); %mutlak değerli ifade pretty(mutlak) % mutlak değerli ifadeyi ekrana basma pretty(int(mutlak)) %integral işlem sonucunun katsayıları,sembolik gösterim sonuc=int(mutlak,0,2*pi); %0-2pi arası integral işlemini yapma sonuc %cevabın ekrana basılması
hocam kod çıktısının tamamını almak için 1 dakika falan bekle en sonki sonuc işlemini biraz geç veriyor. değerleri yerine koyduğundan olsa gerek. kodda anlamadığın yer olursa sorabilirsin. 2 ye kadar ayaktayım :) -
cicosz bunu yazdı
clear all; clc; close all; syms x; mutlak=abs(((sin(7*x/2)/(sin(x/2))))^4); %mutlak değerli ifade pretty(mutlak) % mutlak değerli ifadeyi ekrana basma pretty(int(mutlak)) %integral işlem sonucunun katsayıları,sembolik gösterim sonuc=int(mutlak,0,2*pi); %0-2pi arası integral işlemini yapma sonuc %cevabın ekrana basılması
hocam kod çıktısının tamamını almak için 1 dakika falan bekle en sonki sonuc işlemini biraz geç veriyor. değerleri yerine koyduğundan olsa gerek. kodda anlamadığın yer olursa sorabilirsin. 2 ye kadar ayaktayım :)sağolasın hocam, sınavda biraz daha farklı oluyor adım adım anlatmamız isteniyor, şimdi matlab'ı açtım ama lisans sorunu yüzünden açılmadı okul ağında geçerli oluyordu galiba ben de şimdi hatırladım. yarın hallederim bunu bir şekilde, teşekkürler tekrar. :)
-
rica ederim. sınavda başarılar :)
-
kardesim integral sorusunda sin/sin fonksiyonu elektronikte ozel bir fonksyiondur. zaman domeninde konvolusyonla cozulmesi daha kolay olur kanaatindeyim. ama denemedim henuz.
diger soru kolay sadece module edip filtreliyorsun sirayla. her blocktan sonra sinyali tekrar cizersen kesin ve dogru sonuca ulasirsin.
bu soylediklerimi uygulamaya baslarsan sorulari bastan yapmak yerine hatani ya da takildigin noktayi bulmak daha kolay. uzun cunku