Şirinler"İn Özeti, İlgi Çekici. Güzel Bir Noktaya Değinmiş.
-
BAAL bunu yazdı:
-----------------------------Bunlar bir süredir nette gezinen teoriler bence dogruluk payı var ama gözden kacan bir kaç şey var mesela
Bu kadar ince göndermeler yapan bir çizgi filmde şirin babanın sakalı,kızıl takkesinden çıkartılan bir çok sey oldugu kadar hiç dikkatinizi çektimi bu sirinlerin giydigii tayt oldukca sıkı bir biçimde vucudlarına yapısıyo fakat bilindigi gibi testesteron adlı erkeklik hormonu sayesinde çıkan sakal sirin babada varken neden bu hormonu salgılayan testisin anatomik yapısı vucuda yapısık pantolanları saysinden görunmuyo onuda gectim çukleri tassakları yok bu mahlukatların,olsa o sıkısık tayt nedeni ile belli olur.Simdi burda takılmamın nedeni şirinedir,koskoca köyde tek dişi var fakat kimse yavsamıyo,sarkmıyo.Bir kaç böulmde görulmustur sarktıkları fakat bunlarda hiç bir erkegin yapıcagı ve istedigini alıcagı ntelikte degil.Hadi onuda gectim bilenler vardır bilmiyenler için söyluyorum şirineyi gargemel yaratmıstır ilk göruldugunde siyah saçlıdır fakat sirin baba onu buyuden kurtarır sonra sarısın olur.Şirine yokken bu sirinler ne yapıyordu yoksa hepsi gay mı.Peyo nun mesaj kaygısı kızıl takke toricki gözluklu sirin gibi cesitli ince detaylarla bezeli bir çizgi filmde peyo aslında su mesajımı veriyor karı kız işi bizi bozar beyler yapmayın etmeyin.yoksa peyo dopacmıydı.
Forza Gargamel
-----------------------------Dervişin fikri neyse zikri de o'dur derler ya hani bilirsin, aynen öyle. Madem ortaya kışkırtıcı mesajlar atıyorsun ben de sana sorayım bu senin fikriyatın demek ki sapkınlıkla dolu, çünkü düşüncenin bir benzerini aynı tip insanlarda da görmüştüm. Peki benim aklıma neden böyle bir düşünce gelmedi. Bilmem anlatabildim mi? Ben senin değerlerine hakaret babında sözlerle saldırsam tavrın ne olurdu? Hadi bizleri geçtik, onu izleyen çocuklar neden öyle düşünmüyor? Senin düşüncenle gidersek, çocuklar 6 yaşından itibaren çizgi filmlere bakış açılarını bu görüş çerçevesinde değerlendirmelidir.
-
Yani benim yazdıklarım ile senin düşüncelerine hakaret ettigimi nerden çıkardıgın konusunda çocuklugundan kalma bazı sorunlarının ileriki yaslarda dısa vurmu olarak kendini gösterdigi konusnda derin kuskularım var.Peyo bilmedigmiz bir tarihte bir felsefemi geleiştirdi daha sonra bunu siyasal alana aktarıp buyuk bir tarihi olayamı imza attıda,sen onun dusuncelerini benimseyip benim burda kimseya dogrudan yada dolaylı hakaret etmedigim halde bu alınganlıgı gösteriyorsun hayret
kaldi ki senin bu yazdıkların dogrudan ve dolaylı olarak bir çok halkaret içregine sahip bir cok kelime ve cumle mevcutken nasıl olurda böylesi bir ironi altında bana hakaret edemessin vari cumleler kuruyorsun buda ikinci bir guluncluk kimseye ve hiç kimseye ne dusunduklerine nede kişiliklerine hakaret edilmemiştir bu kadar da alıngan olmayan be kardeşim
birde senin dusuncelerin senin gibi insanlarda mevcut gibi bir cumle kurmussun bunu biraz daha açda dogru bir yanıt veriyim.yanılmıyorsam bu yazdıklarından sonra bana cevap hakkı doguyor.
Forza Gargamel
-
ontedi bunu yazdı:
-----------------------------
mataramasuko bunu yazdı:
-----------------------------cahilliğime verin cidden bilmeden soruyorum
sosyalist ülkelerde ya da sosyalist düzende ibadethaneye yer yok mu?
yoksa neden?
-----------------------------Mesela Çin'de bir aralar hep yasaktı, yasak yapılmasının iki nedeni olabilir. Birincisi insanların ayrışmasına en olanaklı yapı olması ikincisi ise bilimsel sosyalizm yani dogmatik olmayan bulguların insanlar tarafından kabul edilmesi. Örneğin kitaplarda okutulan Evrim Teorisi gibi.
Diğer ülkeleri sorarsan bilmiyorum. Küba, Vietnam vs..
-----------------------------tabiki var ibadethaneler...mesela küba;
kilisede var camide var vs. herkes özgür..mesela bolivya..kilise var...mesela vietnam kilise var...dahada sayılır kısacası hemen hepsinde var...
-
BAAL bunu yazdı:
-----------------------------Yani benim yazdıklarım ile senin düşüncelerine hakaret ettigimi nerden çıkardıgın konusunda çocuklugundan kalma bazı sorunlarının ileriki yaslarda dısa vurmu olarak kendini gösterdigi konusnda derin kuskularım var.Peyo bilmedigmiz bir tarihte bir felsefemi geleiştirdi daha sonra bunu siyasal alana aktarıp buyuk bir tarihi olayamı imza attıda,sen onun dusuncelerini benimseyip benim burda kimseya dogrudan yada dolaylı hakaret etmedigim halde bu alınganlıgı gösteriyorsun hayret
kaldi ki senin bu yazdıkların dogrudan ve dolaylı olarak bir çok halkaret içregine sahip bir cok kelime ve cumle mevcutken nasıl olurda böylesi bir ironi altında bana hakaret edemessin vari cumleler kuruyorsun buda ikinci bir guluncluk kimseye ve hiçkimeseye ne dusundukalrı nede kişilkerine hakaret edilmemiştir bu kadarda alıngan olmayan be kardeşim
birde senin dusuncelerin senin gibi insalarda mevcut gibi bir cumle kurmussun bunu biraz daha açda dogru bir yanıt veriyim.yanılmıyorsam bu yazdıklarında bana cevap hakkı doguyor.
-----------------------------Soru işaret sayıma bakınca bir de cevaplara bakınca çözümsüz kaldığımız aşikar. Aynı durumu sen yaşama diye soruna derman olayım. Karakterindeki milliyetçiliği tasvirde eksik kalırım dersem al takke ver külah hesabı bozuşmayız umarım.
İçinde bulunduğun olgunun heyecanıyla yaşayan birçok genci gördüğümde, içinde bulduğu duyguları karakterize etmekte eksik kalıp, bu eksikliği tamamlamak için "kendisine göre karşı marjinalleri" aşağılama diğer tabir ile samanlıkta iğne arama yoluna başvuruyorlar.
Cümlem biraz kapalı oldu, merak etme hakaret etmedin sizlerin felsefenize. Konudaki tasvirinin bir benzeri 3-4 gün önce duygularına payidar olabilecek bir kişiden duymuştum. Gargameli'de öven mesajlarını görünce, üçüncü bir alternatifi sunmadığın için sana diyeceğim "öv bakalım vahşi kapitalizmi".
-
ontedi bunu yazdı:
BAAL bunu yazdı:
-----------------------------Yani benim yazdıklarım ile senin düşüncelerine hakaret ettigimi nerden çıkardıgın konusunda çocuklugundan kalma bazı sorunlarının ileriki yaslarda dısa vurmu olarak kendini gösterdigi konusnda derin kuskularım var.Peyo bilmedigmiz bir tarihte bir felsefemi geleiştirdi daha sonra bunu siyasal alana aktarıp buyuk bir tarihi olayamı imza attıda,sen onun dusuncelerini benimseyip benim burda kimseya dogrudan yada dolaylı hakaret etmedigim halde bu alınganlıgı gösteriyorsun hayret
kaldi ki senin bu yazdıkların dogrudan ve dolaylı olarak bir çok halkaret içregine sahip bir cok kelime ve cumle mevcutken nasıl olurda böylesi bir ironi altında bana hakaret edemessin vari cumleler kuruyorsun buda ikinci bir guluncluk kimseye ve hiçkimeseye ne dusundukalrı nede kişilkerine hakaret edilmemiştir bu kadarda alıngan olmayan be kardeşim
birde senin dusuncelerin senin gibi insalarda mevcut gibi bir cumle kurmussun bunu biraz daha açda dogru bir yanıt veriyim.yanılmıyorsam bu yazdıklarında bana cevap hakkı doguyor.
-----------------------------Soru işaret sayıma bakınca bir de cevaplara bakınca çözümsüz kaldığımız aşikar. Aynı durumu sen yaşama diye soruna derman olayım. Karakterindeki milliyetçiliği tasvirde eksik kalırım dersem al takke ver külah hesabı bozuşmayız umarım.
İçinde bulunduğun olgunun heyecanıyla yaşayan birçok genci gördüğümde, içinde bulduğu duyguları karakterize etmekte eksik kalıp, bu eksikliği tamamlamak için "kendisine göre karşı marjinalleri" aşağılama diğer tabir ile samanlıkta iğne arama yoluna başvuruyorlar.
Cümlem biraz kapalı oldu, merak etme hakaret etmedin sizlerin felsefenize. Konudaki tasvirinin bir benzeri 3-4 gün önce duygularına payidar olabilecek bir kişiden duymuştum. Gargameli'de öven mesajlarını görünce, üçüncü bir alternatifi sunmadığın için sana diyeceğim "öv bakalım vahşi kapitalizmi".
-----------------------------komik adamsın ontedi,bu kadar alıngan olma biraz rahat ol yanlıs anlasmalara yol acar yoksa bu alınganlık
Bak eger şirinler baslı basına mesajlarla dolu bir çizgi film diyorsan Gargamel kapitalist degildir çünkü ne parası nede yiyecek bir dilim ekmegi vardır aç gezer paso ve gargamel şirinlerden altın yapmak istedigi kadar onları yemekte ister yani mesaj tam anlamıyla gargamel=kapitalizm olamaz
birde,şirinler bu kadar ince mesaj veren bir çizgi filmse gözluklu sirininde trocki olması muhtemel degilmidir cunku mesaj kızıl takke ve sakala kadar indirgenmişse gözlukle,trockinin ilişkisi yadsınamaz bir gercektir ama çizgi filmde gözluklu sirin umursanmayan kimsenin kaale almadıgı bir karelterdir.simdi burdan peyonun stalinci olması sonucu cıkması cok buyuk bir ihtimal cunku trockiyi öldurdente stalindi.Simdi içinde Türklerinde oldugu milyonlarca insanın katili olan sitalini alttan alta öven birinin yarattıgı çizgi film mesajı ne kadar dogru.
-
valla ben Peyo'nun Smurfs'ı magic mushroom kafası ile yazdığını biliorm..şirinlerin ikamet ettiği kırmızı ve üstü benekli mantarlar Amanita Muscaria adı verilen kafa yapıcı bi mantardır :)..şirinlerin birbirine küçük görünmesi,zararsız ve hoşgörülü olmaları,her şeyden eğlence çıkarabilmeleri vs. gibi durumlar amanita muscaria nın vermiş olduğu triptir..yani şirinler amanita muscaria yemiş adamın timsalleridir koskoca smurfs mantar kafasını anlatmak için yaplmşda olabilir ztn peyo nun çok sayko ruhlu bir adam olduğu söylenir
-
BAAL bunu yazdı:
ontedi bunu yazdı:
BAAL bunu yazdı:
-----------------------------komik adamsın ontedi,bu kadar alıngan olma biraz rahat ol yanlıs anlasmalara yol acar yoksa bu alınganlık
Bak eger şirinler baslı basına mesajlarla dolu bir çizgi film diyorsan Gargamel kapitalist degildir çünkü ne parası nede yiyecek bir dilim ekmegi vardır aç gezer paso ve gargamel şirinlerden altın yapmak istedigi kadar onları yemekte ister yani mesaj tam anlamıyla gargamel=kapitalizm olamaz
birde,şirinler bu kadar ince mesaj veren bir çizgi filmse gözluklu sirininde trocki olması muhtemel degilmidir cunku mesaj kızıl takke ve sakala kadar indirgenmişse gözlukle,trockinin ilişkisi yadsınamaz bir gercektir ama çizgi filmde gözluklu sirin umursanmayan kimsenin kaale almadıgı bir karelterdir.simdi burdan peyonun stalinci olması sonucu cıkması cok buyuk bir ihtimal cunku trockiyi öldurdente stalindi.Simdi içinde Türklerinde oldugu milyonlarca insanın katili olan sitalini alttan alta öven birinin yarattıgı çizgi film mesajı ne kadar dogru.
-----------------------------Madem o kadar Türkleri öldürmüş, peki o kamalı haçlı Türkler'in ne işi varmış orada? Yoksa isyan öncesi bulanık hava oluşturmak için mi varlar? Unutma ki emperyalizm dünyada var olmadan önce kapitalizm vardı, anlam çıkarırsın umarım. Emperyalizm için salt koşul aç gezmesi, bir dilim ekmeği olması şart değil. Kendi düzenini yaratmak için dini (bugün yapılanlar gibi), ırkçı milliyetçiliği (geçmişte olduğu gibi) kullanır. Troçki gibi bir insanı orada çıkarmana asıl ben şaşırdım, Şirinler'deki karakter ölmedi dikkat ettiysen.
-
Peki bu $irinler nasıl ürediler bunların gay olduğuna dair yazılar var. O zmn sosyalistler gay mi oluo :| mesela esat turatmı$(lordvader89) hakkındada $üphelerimis var bizim :P bunada açıklama getirelim :B
-
Bizim köyde para yok Şirin çileği vardı :P
-
arkadaşlar tartişmayalım sizde uslu cocuklar olursanız belki şirinleri görebilirsiniz :D
şaka bi yana atılan onca teoriden cocuklar bihaber... mesela ben küçükken hiç düşünmedim yok bunlar sosyalist mı, yok gay mı falan... isteye konuyu istedigi yere
çekiyor, yaf birakın bı cocuklar izlesin :D