Şirket Politikaları Hakkında

  1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    HanDSomE
    HanDSomE's avatar
    Kayıt Tarihi: 21/Şubat/2005
    Erkek

    Hocalar, 

    Hem çalıştığım hemde etrafımda gördüğüm firmaların politikaları çok garibime gidiyor. Bilgi işlemci olarak dolar 3.30 civarındayken dolar yükselecek gelin switch,server ve eski pc ne varsa bu kurdan değişelim diyoruz olmaz tasarruf diyorlar. ve dolar 6 tl iken mecburen alıyorlar. Dolar 5.15 -  5.25 civarındayken inebileceği max yer burası hazır alacak envanterlerimizde var alalım diyoruz hayır tasarruf tedbiri deniyor ve alınmıyor dolar şu anda 6 tl ve çıkacağı için hiç aldırmıyorlar. e sistem patlayınca mecbur o anki dolar kurdan alıcaksın.

    Mekanın müsait gel çatıya güneş paneli dikelim elektriği öyle sağlayalım diyoruz. (dediğimde dolar kuru 2küsür civarıydı)alınan cevap tasarruf. Gel araçları elektrikliğe cevirelim (dediğimde dolar 3 küsür civarıydı)  (iş araçları ve sürekli kullanılıyor) firmaları öneriyoruz maliyet hesabı yapıyoruz tasarruf deniyor. Yani aslında tasarruf adı altında alınacak şeyler bekletilip ileride daha büyük maliyetlerle alınıyor. 

     

    Bilmiyorum benmi yanlış düşünüyorum yoksa sizinde başınıza geliyor mu? Değerli yöneticilerimizin düşündüğü bizim düşünemediğimiz şey nedir? Ki hep biz haklı çıkıyoruz

  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    S-E-R-H-A-T
    S-E-R-H-A-T's avatar
    Kayıt Tarihi: 04/Ocak/2010
    Erkek

    çünkü "en değerli olan şey paradır"

    yönetici-patron dediğin kişi "paranın zaman değerini" çok iyi bilir. 

    ve sen o "muhakkak gerekli" olan şeyi "almak zorunda" olduğun ana kadar almaz, onun yerine "parayı değerlendirir".

    kur vb hk ise, o işyerinin asli ticaret nesnesi olmayan hiçbişey için stratejik olarak kur - malzeme işini önemsemez. yani domates üretp salça yapıp satan ve 500 kişi çalıştıran bir şirket için "stratejik kur hamleleri" sadece tohum alımı kavanoz alımı gübre alımı gibi şeylerde deveye girer, fabrikanın serverini yenilemekle ilgili değil.

     

     

    S-E-R-H-A-T tarafından 11/May/19 12:28 tarihinde düzenlenmiştir

    şeyini şeyettiğimin şeyi
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    RitmFarbRacourci
    RitmFarbRacourci's avatar
    Kayıt Tarihi: 14/Mart/2008
    Erkek
    S-E-R-H-A-T bunu yazdı

    :Çünkü "en değerli olan şey, Para'dır";

    yönetici-patron dediğin kişi, "paranın zaman değerini" çok iyi bilir. @.o,)

    Ve sen('in için) o "muhakkak gerekli" olan şeyi "almak zorunda" olduğun an'a kadar almaz, onun yerine "parayı değerlendirir".

    Kur vb hakkında ise, o işyerinin asli ticaret nesnesi olmayan hiçbi'şey için, stratejik olarak kur-malzeme işini önemsemez. Yani, domates üretip, salça yapıp satan ve 500 kişi çalıştıran bir şirket için "stratejik kur hamleleri"; sadece tohum alımı ,kavanoz alımı, gübre alımı gibi şeylerde Devreye girer; fabrika'nın server'ını(?) yenilemekle ilgili değil.

    @.o,) bi an iktisat tarihinin, felsefesinin, kökenin, çekirdeğine yolculuk ettim gibi, özellikle işaretimi koyduğum cümlen. Ardından kimdi o, @SamaCCC'mıydı neydi, paraya yön verenler aptal değil diyen #GündemVeGüncel konusundaki bir video vardı ^^D` o geldi, ve Ardından @THT2005 geldi. ^^D. 

    Tarihe, Ekonomi Tarihine ve makro iktisat'a da genel kültür olarak da olsa hakim olmak lâzım. Ve tabi mikro iktisat'a da.

    -0-

    Aklıma başka birşey takıldı.

    "Para ilah'tır" diyebilir miyiz? "kesinlikle" Satın alamayacağı birşey yoktur, diyebilir miyiz?. 

    Her ne kadar kağıttan (ya tamam ipekten) bir parça dahi olsa da arkasındaki Desteklerin(?) önemi yoktur diyebilir miyiz?(değerli mâdenler, askeri tıbbi uzay sanayî, insan gücü düşüncesi. Gerçi bunlar doğrudan @HanDSomE'in ilk sorusuyla ilgili değil, ama.. .

    Hava da yağmurlu, Şimşekler çakıp Yıldırımlar düşüyor. @@,^}

    " Yıldırımlar yaratan ordu'nun ahvad'ıyız(?)."

    -0-

    Yine doğrudan konuyla alakalı değil ama; @BannedUser 'in konusu aklıma geldi. Şimdi Fransız şirketin buradaki şubelerindeki kısmı idarecinin yaptıkları aklıma geliyor da, buradaki idari silsilenin davranış şekli de ilginç. En son @PanXer Yorumu aklıma geldi, o kadarcık söyleyeyim.

    Yazdıklarımı şahsına yönelik algılama; aklıma esti, öylesine yazdım.)

     

    RitmFarbRacourci tarafından 11/May/19 15:53 tarihinde düzenlenmiştir

    I'şıkY'ılı;^^`) Zk't^^` RnSySyTk.Ödl.SpRtÇzBşBkYd Kryptia.agogE Sa'd-l'Suûd az.ç'k 'lmyn'Dşn Pnct'tnAnNttn Blgi,YpBlgi 'Ct'nDrm.CmdyDrm.MdrnDrm hRşYdşR ClptcPth'Strsm M'nPhs' Ld,X/Y YrYnZmnGrçklk,AlgBzklğ KrzFrst'tr Tiytr' Pugchv,Jtrn,İmmlmn,FllngLef,Pik' SuprmcySprrty CoBehTh elFnmno:NzrioRonldo AdnKy TkSs,TkHrf(?) .RtNsTk.KvMp.Mk.TrmDyn ScklkNmRzgr ŞkHcBy ccp.kky Snrlr'Çz SnaSnLzmsn 'NsnKsknçtr BgDppr.MagllnCl'ds.S'thCro's Ch'kW'ng CreazioneDiAdamo^^`, Arctrs.Spic' ArcScnd,YySnye TrbProp,TrbJet,TrbFan ~3.10^5km/sn~343m/sn ~900-1240m/snMacH RamJt,ScRamJt Przdi^^' Tbu.XL Prsek MAtv^^` mLAT G'dWllHnting(f). 3id't^^` TareZmenPr ParaMotor TrflrVArsİlşklr (-)+.(/)*,~ ZminŞkil . ..Bu imza @SubZero tarafindan degistirilmistir. "Bu kadar uzun karmakarisik bir imza yapma diye uyardim ama heeheeeey(^^D)_hey kim söylüyor, kim dinliyor." Imzanizi SubZero'ya bilgi vermeden degistirmeyiniz. Tesekkurler...
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    2021 Talihlisi
    dcpromo
    dcpromo's avatar
    Kayıt Tarihi: 05/Nisan/2017
    Erkek

    Evet ben de bir bilgi işlemci olarak 1 adet ssd için GB başına 1 takla atıyorum. 120 gb 120 takla... 2012 de alınan hpgen6 sikko sunucuya kurmuslar herseyi üstünde 12 gb ram var kurarken de 32 bit server kurmuslar ASf:a:SdF:a:S:FA:SDf:Ad: e bunu değişmek lazım yetmiyor artık disk kapasitesi de yetmiyor zaten prformans yerlerde falan he bakak deniyor teklif alınacak belki alınıyor ama bize söylenmiyor satınalma sikinin keyfine takılıyor. Bi dünya eksik var diye 15 sayfa rapor yazdım yolladım hepsi ölü taklidi yapıyor :D Bakalım ne zaman patlayacak. Geçen kamera sistemi istediler yeni ..  ortalama 120 kameralık bir sistem belirlendi etti firmalar çağrıldı teklifler alındı  en düşük teklif 30Bin dolar idi. Dolar 3.8 idi. Şimdi sittin sene yapmazar. Eldeki analog sistem dakka bası arıza verip hafta sonu da olsa evden alıp getiriyolar fazla mesai de vermiyorlar :D ugras dur. 

     

    Bunun temel sebebi --> Bilgi işşlem çalışmıyor aksamaca oturuyor bişi olursa 2 tık ile hallediyor hatta evden bile hallediyor sorunu o kadar basit yani. Bilgi işlemciler gereksiz elemanlar. Bilgi işlemcilere verilen paraya yazık. Dolayısı ile teknolojiye para harcamak cahil cühela patron kesimince gereksiz görülüyor. Hele de kurumsal olmayan yerlerde çok çok daha boktan bi durum. Acı tecrübe ile öğrenecekler!

     

    dcpromo tarafından 11/May/19 14:53 tarihinde düzenlenmiştir

    next next next install
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    2021 Talihlisi
    dcpromo
    dcpromo's avatar
    Kayıt Tarihi: 05/Nisan/2017
    Erkek
    S-E-R-H-A-T bunu yazdı

    çünkü "en değerli olan şey paradır"

    yönetici-patron dediğin kişi "paranın zaman değerini" çok iyi bilir. 

    ve sen o "muhakkak gerekli" olan şeyi "almak zorunda" olduğun ana kadar almaz, onun yerine "parayı değerlendirir".

    kur vb hk ise, o işyerinin asli ticaret nesnesi olmayan hiçbişey için stratejik olarak kur - malzeme işini önemsemez. yani domates üretp salça yapıp satan ve 500 kişi çalıştıran bir şirket için "stratejik kur hamleleri" sadece tohum alımı kavanoz alımı gübre alımı gibi şeylerde deveye girer, fabrikanın serverini yenilemekle ilgili değil.

     

     

    Geçen bi server arızası nedeni ile 8 saat kesinti oldu makinalar kapandı. Seri üretim durdu. Edilen zararı varsın hesaplasınlar :) Almak zorunda kalınca alsınlar hay hay. Kendi ceplerinden çıkıyor sonuçta. :D 


    next next next install
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    wert
    wert's avatar
    Kayıt Tarihi: 19/Eylül/2005
    Erkek

    başka bir konudada demiştim

    microsoftun bir uygulamasını açık kaynak kod muadili ile değiştirip aylık minimum $10k taraffur yapmayı planlıyorlar 

    lan bunu en baştan yapsanız o parayada yeni mezun 10 elemanı işe alsanız kendi süreciniz ile yetiştirseniz

    hem sen kazanırsın hem ülke kazanır 


    |sadece aptalların başarısı ders notu ile ölçülür|
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    HanDSomE
    HanDSomE's avatar
    Kayıt Tarihi: 21/Şubat/2005
    Erkek

    yani aslında tek konu server, disk , switch vs de değil. Bunların haricinde de benim bölümümden bağımsız şeylerde sundum. Aynı anda borsa ile de ilgileniyorum finansal bilgimde mevcut. Dediğim dönemlerde faiz o kadar yüskek değildi. Bence yönetici kelime anlamını ben yöneticiyim diyen herkese vermemek lazım.

     

    En basiti google, facebook vb firmalar %100 yenilenebilir enerji kaynaklarıyla DC'lerinin enerjilerini sağlıyorlar. Uzun vade de nasıl bir gelir avantajı aslında. Yani kendi örneğimi verdim fakat ben günümüz şirket ve yönetimlerinin aslında parayı doğru değerlendiremediğini düşünüyorum

  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    sezeruludag
    sezeruludag's avatar
    Kayıt Tarihi: 22/Ağustos/2011
    Erkek

    Bu politikaları anlamadığın için sen çalışan anlayan kişide patron :)


    Hatasız Kod Olmaz... :)
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    RitmFarbRacourci
    RitmFarbRacourci's avatar
    Kayıt Tarihi: 14/Mart/2008
    Erkek
    sezeruludag bunu yazdı

    Bu politikaları anlamadığın için sen çalışan, anlayan kişi de patron :)

    /Hata'sız, kod ol'mâzz/ Hata'mla, sev ben'î/ sev benî.. /   ^^D` Kimdi bunu seslendiren. hah hatırladım, Orhan GenceBay. 

     

    RitmFarbRacourci tarafından 11/May/19 19:05 tarihinde düzenlenmiştir

    I'şıkY'ılı;^^`) Zk't^^` RnSySyTk.Ödl.SpRtÇzBşBkYd Kryptia.agogE Sa'd-l'Suûd az.ç'k 'lmyn'Dşn Pnct'tnAnNttn Blgi,YpBlgi 'Ct'nDrm.CmdyDrm.MdrnDrm hRşYdşR ClptcPth'Strsm M'nPhs' Ld,X/Y YrYnZmnGrçklk,AlgBzklğ KrzFrst'tr Tiytr' Pugchv,Jtrn,İmmlmn,FllngLef,Pik' SuprmcySprrty CoBehTh elFnmno:NzrioRonldo AdnKy TkSs,TkHrf(?) .RtNsTk.KvMp.Mk.TrmDyn ScklkNmRzgr ŞkHcBy ccp.kky Snrlr'Çz SnaSnLzmsn 'NsnKsknçtr BgDppr.MagllnCl'ds.S'thCro's Ch'kW'ng CreazioneDiAdamo^^`, Arctrs.Spic' ArcScnd,YySnye TrbProp,TrbJet,TrbFan ~3.10^5km/sn~343m/sn ~900-1240m/snMacH RamJt,ScRamJt Przdi^^' Tbu.XL Prsek MAtv^^` mLAT G'dWllHnting(f). 3id't^^` TareZmenPr ParaMotor TrflrVArsİlşklr (-)+.(/)*,~ ZminŞkil . ..Bu imza @SubZero tarafindan degistirilmistir. "Bu kadar uzun karmakarisik bir imza yapma diye uyardim ama heeheeeey(^^D)_hey kim söylüyor, kim dinliyor." Imzanizi SubZero'ya bilgi vermeden degistirmeyiniz. Tesekkurler...
Toplam Hit: 1029 Toplam Mesaj: 9
server bilgisayar elektrik elektrik maliyet tasarruf