Sırta Bardak Çektirmek İyi Geliyor Mu ?
-
Bir tanıdığın gazına gelip Çinden şu seti sipariş verdim ; http://www.buyincoins.com/item/5842.html
Dediğine göre özellikle soğuk algınlıklarında çok iyi geliyormuş.Deneyen var mı ?
-
Bende soguk algınlığına iyi geldiğini biliyorum. Hep denemek istemişimdir daha nasip olmadı :)
-
bu seti bende satın aldım beş para etmez. Normalde bu iş için üretilmiş dip kısmı top şeklinde cam kupalar olur içine ispirto koyulur yakılır ve o anda sırta kapatılır o sıcaklıkla çeker ve 10-15 dk kaldıktan sonra o kupa oradan çekilir inanılmaz rahatlatır. Özellikle kulunç olarak tabir edilen rüzgarda kalında sağ sol tutulmasının tedavisinde birebirdir. Ama bu seti kullanan biri olarak söyleyeyim beş para etmez hocam ne yazık ki...
-
Bunu bizim ailede senelerdir yaparlar. Bir cubuğa pamuk dolayıp bağlarsın. İsportaya batırıp yakarsın. Sonra bardağın içine bir miktar tutup genleşmesini sağlarsın. İspirtoya batırdığın pamuklu çubuğu bardağın içinden çıkarıp sırt bölgesine koyarsın. Sonra eti kendine doğru çeker bardağı vurduğun yer ama herkes yapamıyor niyeyse.
Bayağı da rahatlatır.
-
müthiş bişey. geçenlerde annaneme yaptırdım. tabi böylesini değil :) bardağın içini ısıtıp o şekilde çekitiriyorlar. tığ'ın ucuna pamuk takıp ispirto ile yakiyor, bardağın içine bi kaç saniye tutup ısıtıp sırta yapiştiriyor.
işe yarıyor. aslında babanemin dediği, eskiden bardak çektikten sonra jiletle bi ince kesik atılır pis kanı dışarı atarmış ama artık pek yapılmıyor o şekilde. yani ben hiç yaptırmadım.
ama kuluçlara filan harika geliyor.
anane babane hangisine denk getirirsem yaptırıyorum.
-
FOXXLY bunu yazdı
müthiş bişey. geçenlerde annaneme yaptırdım. tabi böylesini değil :) bardağın içini ısıtıp o şekilde çekitiriyorlar. tığ'ın ucuna pamuk takıp ispirto ile yakiyor, bardağın içine bi kaç saniye tutup ısıtıp sırta yapiştiriyor.
işe yarıyor. aslında babanemin dediği, eskiden bardak çektikten sonra jiletle bi ince kesik atılır pis kanı dışarı atarmış ama artık pek yapılmıyor o şekilde. yani ben hiç yaptırmadım.
hacemat onun adı sözde pis kanı çekermiş o jilet yada iğne ile atılan çizikten ama bende onu göze alıp yaptıramadım :)
-
hoca iyi geldiğini söyleyen çok akrabam var. Bu setide her cuma cami önlerinde satarlar ne gerek vardı teee Çin'den sipariş etmeye :)
-
sRcN bunu yazdıFOXXLY bunu yazdı
hacemat onun adı sözde pis kanı çekermiş o jilet yada iğne ile atılan çizikten ama bende onu göze alıp yaptıramadım :)
valla bende 5-6 bardak oluyor. oda 5-6 çizik demek :) birde tekrar yapilan bişey olduğundna her seferinde jilet izi fena yapar :/
-
10 liraya modern yöntem var :) hatta izmirde arka caddelerde felanta işportacılar satıyo
abi çektir onu ama onun öncesinde sırtı bebek yağıyla felan yağla çekilikken sırtda dolaşması rahatlatıyo kaslrı gevişetiyo
çinden gertirttiğim sırt ayak göz masaj aletleri var oda iyi işe yarıyo elektrik veriyo kasları sıkıp bırakıyo
DJ_Alper tarafından 17/Mar/14 15:53 tarihinde düzenlenmiştir -
Aynen hocam aynı setten bahsediyorsan titresim,vurgulama vs.. modları var iyi birsey yüksek volt elektirik verdinmi dayanamıyorsun bi ara onunla iyi makara yapmıştık
-
bizim ailede hala yapiliyor bardak.
degisik bardaklari var onlarla yapiliyor.
pis kani cekme olayini boynuzla yapiyor babam hala. bardakla yapilmiyor o