Sistemcilere Küçük Notlar Büyük Bilgiler
-

Soru: Bir Administrator ne zaman Enterprise Administrator olur
Cevap: Domain Controller(DC) Admini olduğu zamanSoru: Snap-in Nedir ?
Cevap: Windows Server işletim sisteminde var olan yapılara Snap-in denir.Soru: Bir Domaine dışarıdan dahil olunmasını istemiyorsak ne yapmalıyız ?
Cevap: Domain Name Server (DNS) ‘da TCP kısmında Kerberos ve LDAP Portlarını kapatırsak var olan yapımıza(domaine) dışarıdan giriş yapılamayacak, dahil olunamayacaktır.Soru: Domain Controller (DC) Replikasyonu Nedir ?
Cevap: Root Domain ile Additional Domain arasındaki Transfere DC’ler arası Replike denir.Soru: Server ‘da Domain Name Server (DNS) Aktif hale gelmezse ne yapmalıyız ?
Cevap: Services.msc konsolundan NetLogon Servisini devre dışı bırakarak yeniden Aktif hale getirmemiz yeterli olacaktır.//
Devamı gelecektir..
Sizlerde katılın birlikte notlaşalım.
Kişisel web sitemden alinti
//
-
Directory Services Restore Mode Password Reset (DSRM)
Biz sistemciler işimiz gereği pek çok şifre ile cebeleşir dururuz. Domain şifresi, Admin şifresi, Act. Direc. şifresi, Clientlerin şifresi, Serverlerin şifresi, Maillerin şifresi şifresi şifresi şifresi..Bu kadar fazla şifreyi akılda tutunca haliyle karıştırabiliyor ve hatta unutabiliyoruz. Şimdi öğreneceğimiz olayda Domain yapımızda var olan Active Directory (DC)’in Düzenleme modu olan Directory Services Restore Modu (DSRM) Şifresini unuttuğumuzu varsayacağız.
Hadi sayalım.. Diyelim ki unuttuk. Ne yapacağız ?
#
Start - Run - Cmd
Ntdsutil
set DSRM Password
reset password on server null
yeni şifre
yeni şifreBu kadarcık işte.. Daha sonra Server’ımızı Resetleyerek “F8″ ile DSRM Moduna geçebilirsiniz
-
hocam seni tebrik etmek istiyorum. O kadar gereksiz konular varken önemli şeyleri paylaşman beni çok mutlu etti. Üzülerek söylüyorum ki tahribat geyik sitesine dönüyor gibi.. son yıllarda bu artışı iyi gözlemledim. Senin gibi insanlar sayesinde durum düzelir umarm..
Not: eski üyeyim ben
paylaşımların devamını bekliyorum..
bu arada websiteni verirsen iyi olur, inceleme fırsatım olur.
-
legion_of_doom bunu yazdı:
-----------------------------hocam seni tebrik etmek istiyorum. O kadar gereksiz konular varken önemli şeyleri paylaşman beni çok mutlu etti. Üzülerek söylüyorum ki tahribat geyik sitesine dönüyor gibi.. son yıllarda bu artışı iyi gözlemledim. Senin gibi insanlar sayesinde durum düzelir umarm..
-----------------------------
arkadaşın dedi gibi saolasın netim olsun hepsini cekip nnt olcam -
arkadaşın websitesi burada, isteyen bilgi edinmek için bakabilir..güzel makaleler var..
ellerine sağlık hocam
-
legion_of_doom bunu yazdı:
-----------------------------hocam seni tebrik etmek istiyorum. O kadar gereksiz konular varken önemli şeyleri paylaşman beni çok mutlu etti. Üzülerek söylüyorum ki tahribat geyik sitesine dönüyor gibi.. son yıllarda bu artışı iyi gözlemledim. Senin gibi insanlar sayesinde durum düzelir umarm..
-----------------------------evet bu arkadasıma katılıyorum tahrıbat eskıden böyle degıldııı herkez aradıgını bulabıldıgı bır sıteydıı ama sımdılerde degişmeye basladı ve ben yada dıger arkadaslarımız bunu ıstemıyoruzz eskı kökten devrımci hacker sitesini GERİ İSTİYORUZZ...
-
tamam ulan konuyu saptırmayın, başka bir başlık altından yapın eyleminizi =))
benimde sistemci olmak isteyen linuxculara bir tavsiyem olsun bu :P;
son eklenen linuxta silinen dosyaları geri getirme dökümanı tamamen kolpadır, sakın ona aldanmayın =))
-
hocam bu değişim konusunu uzatmayın..sen sanırım son bir yıldan bahsediyorsun, ben 4 yıl önceki durumundan.. O zamanki durumu bilsen şuanla aralarında ne kadar fark olduğunu anlarsın. Geçen yıl da tahibatta geyik hakimdi. Ciddi bir konu açıldığında daşşaq team elemanları hemen üstüne düşen yorumları yapıyorlar.
Yine de tahribat gibi ortam yok, bunu anlamak gerek..
-

Sıcak bir Pazar günü evden çıkmamak gerektiğini düşünerek biraz döküman yazmaya karar verdim. Ve sizler için bugün "VPN" konusunu seçtim. Öncelikli olarak - VPN nedir ? : Windows için Uzaktan Erişim ve Yönlendirme Hizmetlerini (Routing and Remote Access Services) yaparak Ağ(network) içerisinde bir bütün olarak Paket yönlendirme ve Uzaktan Domaine erişim sağlar.
VPN Kurulumuna geçmeden önce Örnek bir VPN (Uzaktan Erişim) Görünümü (Topolojisi) Nasıl olur bakalım;

VPN Nasıl Kurulur ?
# Start - Control Panel - Adm. Tools - Routing And Remote Access ' e tıklarız Karşımıza aşağıdaki Remote Access Ekranı gelir.

# Karşımıza gelen Ekranda en üstte Domain Local İsmimiz görünmektedir. Bu isim bizim Server'daki Domain ismimizdir. Bu isme Ters tık atarak Configure and Enable Routing and Remote Access’ı seçeriz ve Next’e basar ve devam ederiz.

# Eğer tek bir network kartımız varsa,üstte görüldüğü gibi Custom configuration seçilir ve çıkan ekrandan Vpn bağlantısı seçilip Finish’e basılıp kurulumu tamamlarız.
# Ardından servisi yeniden başlatırız ve VPN bağlantımızın optimizesi açısından bir açıdan kontrol etmiş oluruz.
# Daha sonra ekrandaki lokal ismimize tıklarız.Ve aşağıya doğru bir sürü açılan seçenek göreceğiz.

# Port’un üstüne gelip properties’e tıklarız.Varsayılan olarak yaratılmış olması gereken 128 VPN ve 128 L2TP portunu kontrol ediyoruz.
# Lokal Remote ismimizin yazdığı yere tekrar yine üzerine gelip Properties’e(Özellikler) tıklarız.Çıkan ekran’ın üst köşesindeki İP seçeneğine basar ve Static Address Pool’u Add diyerek belirtiriz.

# Add’e basıldıktan sonra VPN isteğinde bulunan client' lara hangi IP adreslerinin atanacağını belirttiğimiz Static Address Pool' u ekliyoruz.

# Son olarak Şimdi Sıra hangi kullanıcılarımıza VPN bağlantısı izni vereceğimize geldi..Active Directory Users And Computer ‘da izin vereceğimiz kullanıcımızı seçiyoruz.Örnek olarak ismi ‘’BOB“olsun bu kullanıcımızın özelliklerine tıklayıp,VPN sağlaması için aşağıdaki gibi işlemleri yapıyoruz.

# VE Artık VPN Bağlantımız hazır. Client'a gidip doğru IP ayarını yaparak ve Bağlantı oluşturarak VPN olarak Serverımıza bağlanabiliriz.
Onur Oktay | Microsoft Certified Trainer (MCT) | Microsoft System/Network Engineer | 2009
OnurOktay.com için yazılmış / Tahribat.com 'da paylaşılmıştır. -
hocam sen bu dökümanları destek@tahribat.com a yollasana. sitenin dökümanlar kısmında yaynılanması daha kalıcı olur
-
yolluyorum rene'ye ekliyor o'da ;)