Site Açıkları
-
sevgili müritler oncelikle iyi geceler...ben site acıkları konuda baya bilgisizim bu site acıkları neden kaynaklanır nasıl en aza indirilir veya nasıl duzeltilir??site acıkları bulan programlar duymustum bunlar işe yarıyomu??kotu bi niyetim yok arkadasla guzel bi site yapcaz da siteyi saglam yapmak için istiyorum..yani ben hakcer ım diye dolanan lamerlerden de index yemek istemem pis koyar adama :D simdiden teşekkürler..
-
İyi Programcıysan sitede açık bırakmazsın zaten
-
aynı dertten muzdaribim.ii programcı değilim.
Kompleks olmayan siteler yapabiliyorum.Bilmekte fayda var.
swat konu ii..
-
RemotE bunu yazdı:
-----------------------------
o zaman microsoft fransayı kodlayan lar kötü programcı :)Sen daha çıkmamış yeni bug'ları önceden nasıl hepsini birden tahmin edebileceksin ki.
Bence açık olmayan site yoktur! yada server herneyse.. :)
-
highnitro bunu yazdı:
o zaman microsoft fransayı kodlayan lar kötü programcı :)Sen daha çıkmamış yeni bug'ları önceden nasıl hepsini birden tahmin edebileceksin ki.
Bence açık olmayan site yoktur! yada server herneyse.. :)
microsoft fransa hangi yontemle hacklendi :) -
Toma2Gm bunu yazdı:
-----------------------------RemotE bunu yazdı:
-----------------------------+1
sevgili mürid böle bi site varmı?abi adam kodlarken hepsini nasıl tahmin etsin
millet microsoftu nasayı bile heykliyo a.q ozaman dünyada iyi programcı die bişi bi şahıs bi zeka bi kişilik yok? :S
-
Site acıkları genelde webmasterin kodlama hatalarından meydana geliyor..Ne kadarda iyi bir webmaster olsan genede acık kapı kalıyor.. script acıkları server acıkları vs..
-
genelde sql injection olmak üzere boktan parola atama gibi birçok didandirik açık scriptlerde mevcut yada gereksiz verilen izinler
-
arkadaşlar bazıları sunucu açığna falan çevirmiş olayı olay sunucu değil site açığı.
Bak kardeş şimdi eğer web siten HTML'yse hiç bi sorun olmaz site açığıymış falan filan.
ASP'yse SQL Enjection'a izinverdirtme, Sonra kullanıcı'dan alınan bilgilerde HTMLEncode kullan sonra Flood koruması koy.
şimdilik aklıma gelenler bunlar.
-
RemotE bunu yazdı:
Sen hayatı Tersten Yaşa Bayrampaşalı..! -
ip logla veri tabanına bilgileri şifreli yolla veri tabanı bağlantılarını sunucuyu kasmıcak şekilde yaz scriptler nekadar karışık olursa açık ihtimali okadar artar aynı zamanda temiz programcılık faktörü önemlidir ve sistem komple mükemmele yakında olsa şunu unutma sosyal mühendislik çok önemlidir