Site Kurulumu(Lütfen Yardım)
-
blackhammer bunu yazdı:
-----------------------------
simdi esconda oncelikle gidiyorsun www.bluehost.com sitesine ucretsiz uye oluyorsun. daha sonra bu uyeligin ile kredi karti kullanarak yillik 96 $ gibi bir ucrete limitsiz host bantgelisligi ot bok aliyorsun ve sana bir adet hediye domain veriyoruz adi ne olsun diye soruyorlar. bu islemler bittikten sonra www.bluehost.com sitesine girip cpaneline baglaniyorsun fantastico yazan yere giriyorsun ve oradan joomla yi seciyorsun otomatik olarak senin sitene joomla yukleniyor daha sonra herhangin bir joomla egitimi sitesinden joomla turkce eklentisini buluyorsun ve bluehost.com un cpanelinde gordugun file manager bolumunden indirdigin turkce yamayi kendi sitene yukluyorsun www.site.com/administrator adresine girip fantastico nun senin sitene kurdugu joomla yonetici sifresi ile sitenini yonetim paneline girip languages ayarlarindan sitenin dilini turkce yapiyorsun.
zamanla gerisi geliyor.
-----------------------------hoca verdikleri domain kaç yıllık oluyor. mesela diyelim ben 3 yıllık host satın aldım domainde mi 3 yıllık oluyor.
-
verdikleri host ucreti yillik ucret, ve sen her sene hostunu yenilediginde domaini senin adina kayit ediyorlar.
-
blackhammer bunu yazdı:
-----------------------------
verdikleri host ucreti yillik ucret, ve sen her sene hostunu yenilediginde domaini senin adina kayit ediyorlar.
-----------------------------yok hoca 36 ay seçeneğide var orda. o zaman diyorum domaini demi 36 aylık veriyorlar yoksa her yıl domaini yeniden almak mı lazım onu soruyorum.