Siteler Hızlı Videolar Yavaş [Soru]
-
1mbit internet kullanıyorum.Son 1 haftadan beri online videolarda video hızı epey düşük.
1 dakikalık bir videonun dolması için 3-4 dakika bekliyorum üstelik videoda HD'de değil.
Genel olarak dosya indirme hızı 100 kb/sn, hıztestindede 900 civarı çıkıyor ama gelgelelim videolar belirttiğim gibi çok yavaş.
DNS adresimi değiştirdim, farklı browser denedim sorun hala devam ediyor.
Bahsettiğim olay her video sitesi için geçerli bir sorun.
Bu olayın çözümü nedir ?
-
aynı sorunu 2 haftadır yaşıyorum
-
Dün bende de başladı. Her zaman 5 saniye de dolan diziyi şimdi 1 saat kadar beklemek zorunda kalıyorum.
-
videoların yüklenme hızı sadece sizin makinanızın yada netinizin hızına bağlı değil arkadaşlar. videonun olduğu servere da bağlı. nerdeki videolardan bahsediyorsunuz? örnek link verin. benim hız 4 mbit. akşam test edip size durumu yazayım.
-
hayaletkurt bunu yazdı:
-----------------------------
videoların yüklenme hızı sadece sizin makinanızın yada netinizin hızına bağlı değil arkadaşlar. videonun olduğu servere da bağlı. nerdeki videolardan bahsediyorsunuz? örnek link verin. benim hız 4 mbit. akşam test edip size durumu yazayım.
-----------------------------Bende bu durum her video sitesinde oluyor.
-
dnslerinizi sıfırlayıp pcyi yeniden başlatın bazen dnsler sorun çıkartıyo bi müddet dnssiz kullanmak hayırlıdır
-
mmrich bunu yazdı:
dnslerinizi sıfırlayıp pcyi yeniden başlatın bazen dnsler sorun çıkartıyo bi müddet dnssiz kullanmak hayırlıdır
-----------------------------denemeye değer. olmadı eğere ttnet kullanıyorsanız, bir süre ( yasaklı sitelere girmiceniz ama :) ) telekomun open dns lerini kullanın. belki modem dns lerde sorun çıkarıyo olabilir.
-
mmrich bunu yazdı:
-----------------------------Yazımda farklı DNS denediğimi belirtmiştim.
-
CasTeaL bunu yazdı:
mmrich bunu yazdı:
-----------------------------Yazımda farklı DNS denediğimi belirmiştim.
-----------------------------hiç dns kullnamanızı önerdim ben de
-
mmrich bunu yazdı:
CasTeaL bunu yazdı:
mmrich bunu yazdı:
-----------------------------Yazımda farklı DNS denediğimi belirmiştim.
-----------------------------hiç dns kullnamanızı önerdim ben de
-----------------------------Oda telekomun DNS'si oluyor onuda denedim.
-
bir örnek link verirmisin?