Sıvı Buz Nasıl Yapılır
-
ben yaptım bu karışımı 1 yıl önce.çok hoş birşey.
bir cezve suyun içine sodyum asetat koyun 3-4 kaşık.daha fazlada atabilirsiniz.çünkü attıkça çözülüyor.belli bir doyma seviyesi yok.ben 1 kg'lik kutununu çeyreğini koymuştum halada alıyodu.neyse 3-4 kaşık koyun.biraz daha fazlada koyabilirsiniz
iyicene çözüldükten sonra soğuk biryere koyun.buzdolabının dondurucu bölümüne yada deepfreeze'e koyarsanız iyi olur.amaç bunun yavaş yavaş değilde birden soğuması.
iyicene soğuduktan sonra dolaptan çıkartın.parmağınızıın ucuna çok az sodyum asetat alın ve karışıma dokunun.dokunduğunuz noktadan ititbaren donmaya başlıyor :D
cezveyle ısıttıktan sonra bir plastik bardağa fln koyarsanız iyi olur.
donduktan sonra bardaktan çıkartıp tekrar ısıtırsanız yine sıvı hale geçiyor.tekrar dondurup yine yapabilirsiniz ancak ilk yaptığınızdaki gibi çok sağlıklı olmayabiliyor.
birde saf su kullanmanız gerekli.benzincilerden yada marketlerde ütü suyu olarak bulabilirsiniz.
koyacağınız bardağı önce safsuyla bi çalkalayın içinde yabancı madde fln kalmasın.buzluktada donabilir yoksa.
ayrıca donduğu zaman ısınıyor.dikkat edin.elinizi yakmayın.piyasada cep sobası olarakta geçen şeylerde aynı mantıkla yapılmış.
-
http://www.yildizkimyalab.com/kat.php?no=1&s=25
burdan bakabilirsiniz, siparişi iletişim formunu kullanarak veriyoruz sanırım. ben yazdım cevap bekliyorum ;)
-
geri dönüşümü var dimi?
tekrar ısıtınca sıvı oluyo
bizde bunun kalp şeklincde isiticisi vardı
-
yıldız kimya lab tan gelen cevap;
SODIUM ACETATE GR 1 KG mecrk 34.80 ytl kdv hariç ödeme peşin opsiyon 30/08/2008 FATURA BİLGİLERİNİZİ> ADRESİNİZİ BİLDİRİN SELAMLAR
-
1 kere dokunmak icin 35 ytl mi vercez :P
-
Hehe, tıpkı yıllar önce Mortal Kombat'ta seçtiğimiz Sub-Zero'nun rakibini dondurması gibi; inanılmaz!
Demek ki bazı şeylerde de mantık var imiş.
Sevdim bunu; acaba bu şeyi çok kuvvetli bir hâle getirirsek(fışkırtmalı olarak) insanı dondurabilir miyiz? Sonra vurunca parçalayabilir miyiz onu? Ehehehe...
-
VoLaTiLe bunu yazdı:
-----------------------------Hehe, tıpkı yıllar önce Mortal Kombat'ta seçtiğimiz Sub-Zero'nun rakibini dondurması gibi; inanılmaz!
Demek ki bazı şeylerde de mantık var imiş.
Sevdim bunu; acaba bu şeyi çok kuvvetli bir hâle getirirsek(fışkırtmalı olarak) insanı dondurabilir miyiz? Sonra vurunca parçalayabilir miyiz onu? Ehehehe...
-----------------------------bu madde donduğu zaman sıcak oluyor, tahmin ettiğiniz gibi soğuk olmuyor. hatta dokununca elinizi yakabilirsiniz. ufak cep sobalarında (askerlerin kullandığı) bu maddeden var, reaksiyona geçtiğinde ısınıyor.
-
Gzx bunu yazdı:
-----------------------------
1 kere dokunmak icin 35 ytl mi vercez :P
-----------------------------SyspioniC bunu yazdı:
-----------------------------geri dönüşümü var dimi?
tekrar ısıtınca sıvı oluyo
bizde bunun kalp şeklincde isiticisi vardı
-----------------------------evt geri dönüşümü var tekrar ısıtıp buzluğa koyduğunda yine öyle oluyor ama ilk yaptığın gibi olmuyo.yani sıfırdan yapması daha iyi.buzlukta kendiliğinden donabiliyo tekrar erittiğinde :/