Sivilce Ve Siyah Nokta Sorunsalı
-
Söylemesi gereken şeyler basit ve çok klasik. Ama hassas bir konu bu.
Doktordan değilde başkalarından aldığın ilaçların seni iyi edeceğini düşünme bu duruma yeltenme bile. Kaş yapayım derken göz çıkarma. Geri dönüşü olmayan zararlar verebilirsin yüzüne.
Doktora git en iyisini, bizzat gören doktor bilebilir. Nitekim doktor bile çare olmayabilir. Doktor ilaçlarla belki biraz azalmasını belki hiç bir etki olmamasını belkide tamamen geçmesini sağlayabilir. Bu bile kesin değil. Belki sadece takviye yapacaktır işte vitaminler ya da kremler ile. Beslenmeden olabilir, bazı besinler sana dokunuyor olabilir. Uzun, detaylı bir şekilde zaten doktorun seni bilgilendirecektir.
Çeşitli değişik tedaviler önerebilirler, ağır tedaviler. Kesinlikle kabul etme. Bekle. Belki sadece bir kaç sene sürecek sivilce sorunu için ilerki hayatını etkileme.
Ergenlik döneminde oluyor böyle şeyler. Herkes geçiyor bu dönemlerden. Bil ki yüzündeki 4-5 sivilce dünyanın sonu değil.
Benim iki arkadaş var. Eşşek kadar olmuşlar 23-24 yaşındalar. Ve hala yüzlerinde sivilceler var. Geçmiyor diyor tekrar ediyor sürekli diyor. Çünkü kendi cilt yapıları kötü. Çok düzenli miktarda yağ almam gerekiyor diyor ama hep kendime yenilip pasta böreğe asılınca düzen bozuluyor bu düzden dolayı sürekli tekrarlıyor diyor.
Ayrıca siyah nokta olayını takma kafana, cildin böyle çok delikli bir yapıda değilse her sabah yüzünü sabunlayıp yıkarsan geçecektir onlar. Hiç görmedim ben siyah noktalarından dolayı çok büyük problem yaşayan insanları. Zannediyorum ki bunun sebebide ergenlik döneminde olman. Vucüdun büyüyor ve sürekli değişim içindesin. Böyle anormallikler olacaktır bu dönemde. Ama doktoruna siyah nokta şikayetini söyle belki onlarada güzel bir çare bulabilir.
-
Sivilce her ne kadar önemsenmese de yüzdeki toplardamarların açılış yeri beyindeki sinüsler olduğu için önemlidir. Bence cildiyeye git. Gerçi ben gittiğimde 2 sn bile muayene etmedi. Üniversite hastanesine gidersen kan tahlili yaptırma ihtimali var. Bence özel veya üni hastanesine git.
-
HoRbY bunu yazdı:
-----------------------------
Sabun kükürt sabunu. Sivilceler için birebir.
-----------------------------İlaçlardan çok daha iyi sonuç veriyor.
-
cildiyeye gittim cleocin değildi ama c ile başlayan bir ismi vardı sıvı bir ilaç yüzüne sabah ve gece yatmadan sür demişti fazla etkisi olmadı açıkçası.
-
Siyah noktalar için : Clean & Clear
Sivilceler için : Cleocin T
-
Hayret biri çıkıp montla sıç demedi :D
Gelelim asıl meseleye .
Hocam bizim bir arkadaşa vermişlerdi ilaç doktoru . Çocuğun yüzü daha beter olmuştu .
Böyle cildini kurutuyordu falan dudakları çatlıyordu vs
O yüzden pek ilaç tavsiye etmem .
Hergün yüzünü sabunla temizce yıkarsan düzelecektir
Benim pek sivilce vs gibi sorun olmadı pek bilemicem ama tavsiyem budur
-
Kükürtlü sabun
Clean & Clear Siyah Noktalar İçin
ve
Cleocin T'yi yarın alıp denemeyi düşünüyorum.
Bendekide Cleocin T'ydi işallah yine faydası dokunur.
-
Balık Yağı veriyolar genelde sivilce için. Araştır, Cildiyeye git.
-
Twitter bunu yazdı:
-----------------------------Hayret biri çıkıp montla sıç demedi :D
Gelelim asıl meseleye .
Hocam bizim bir arkadaşa vermişlerdi ilaç doktoru . Çocuğun yüzü daha beter olmuştu .
Böyle cildini kurutuyordu falan dudakları çatlıyordu vs
O yüzden pek ilaç tavsiye etmem .
Hergün yüzünü sabunla temizce yıkarsan düzelecektir
Benim pek sivilce vs gibi sorun olmadı pek bilemicem ama tavsiyem budur
-----------------------------
o ilacı kullandım işte ben adam o noktaya geldiyse ona sivilce değil akne diyorlar ve tek çözüm o ilar ilk başta sivilceleri coşturuyor vucut ısın artıyor 2. ay hissediyorsun dudaklar 4.günden sonra çatlıyor zaten ama kesine enyakın çözüm o ilaç bildiğim kadarıyla 2 firma üretiyo bi fark yok aralarında doktor hangi şirketle anlaştıysa onu yazıyor ya da sırayla yeni hastalarına bi ondan bi öbüründen :) not doktora git