Sivrisinek Çözümü
-
Şeffaf bir torbanın içerisine su doldur ve lambanın yanına as... Şeffaf olsun ama beyaz migros torbası değil. Ben denemedim ama etkili diyorlar...
-
elektrik süpürgesinin başındaki yer alma aparatını çıkartırıyuruz. makınayı açıp uzun boruyla sinek avlıyoruz acayip kolay ve zevkli
bizim ufaklığın buluşu. :D
-
ComputerWolf bunu yazdı:
-----------------------------
Belediye !
----------------------------- -
bi ara sivrisineği kovan bi frekans yayan cep tel için java prog vardı işe yaradıgını bılmıyorum ama denemeden anlasılmaz :) supurge işi çok iyimiş :))
-
carnager bunu yazdı:
bi ara sivrisineği kovan bi frekans yayan cep tel için java prog vardı işe yaradıgını bılmıyorum ama denemeden anlasılmaz :) supurge işi çok iyimiş :))
-----------------------------o bi işe yaramıor hacı hoparlörün yanına koydum yinede kaçmadı adam bıraksam karşısında oynayacak :D
-
öncelikle süpürge olayı her sineği etkisiz hale getiremiyor.Bazı azılı sinekler bayramda kaçan danalar gibi yakalanamıyor,süpürge borusu yaklaşmaya başladığı anda radarlarından aldığı erken uyarı sinyallerini değerlendirip patinaj çekerek kaçıyor ve kablolu bir süpürge ile it dalaşı yapmak mümkün olmuyor.Ancak kendi halinde,uysal,hoşgörülü,ağırbaşlı,düşünceli sinekler de mevcut.Onlar kendilerine yakışan bir tavırla ya çok yavaş uçarlar ya da hep bir yere konup beklerler ve bu sinekler genellikle çok küçük yapılıdırlar.
Ayrıca o cep telefonu programlarının işe yaramaları mümkün değildir.İnsan kulağı 20KHz'ye kadar duyabilir(yaşlı insanlar 15KHz bile duyamaz),bu nedenle üreticiler yüksek frekansa tepki verebilecek bir hoparlör yapmakla uğraşmazlar,zaten maliyet de artar,seslerde ve müziklerde de bu kadar yüksek frekans kullanılmadığı için gerek de yoktur.Bu durumda telefonu sineğin götüne de soksanız fayda etmez,bilemezsiniz ama ya acı duyar ya da zevke gelir...
-
antivir-US bunu yazdı:
öncelikle süpürge olayı her sineği etkisiz hale getiremiyor.Bazı azılı sinekler bayramda kaçan danalar gibi yakalanamıyor,süpürge borusu yaklaşmaya başladığı anda radarlarından aldığı erken uyarı sinyallerini değerlendirip patinaj çekerek kaçıyor ve kablolu bir süpürge ile it dalaşı yapmak mümkün olmuyor.Ancak kendi halinde,uysal,hoşgörülü,ağırbaşlı,düşünceli sinekler de mevcut.Onlar kendilerine yakışan bir tavırla ya çok yavaş uçarlar ya da hep bir yere konup beklerler ve bu sinekler genellikle çok küçük yapılıdırlar.
Ayrıca o cep telefonu programlarının işe yaramaları mümkün değildir.İnsan kulağı 20KHz'ye kadar duyabilir(yaşlı insanlar 15KHz bile duyamaz),bu nedenle üreticiler yüksek frekansa tepki verebilecek bir hoparlör yapmakla uğraşmazlar,zaten maliyet de artar,seslerde ve müziklerde de bu kadar yüksek frekans kullanılmadığı için gerek de yoktur.Bu durumda telefonu sineğin götüne de soksanız fayda etmez,bilemezsiniz ama ya acı duyar ya da zevke gelir...
-----------------------------daha süpürgeye bağışıklık kazanmış bi sineğe denk gelmedim :D
-
Bizim Halkalı'nın 3 tarafı derelerle çevrili olduğundan yaz kış envai çeşit böcek problemi oluyor. Sigara içtiğim için odamın camı 4 mevsim açık, giriyor tabi şerefsizler.
En etkili çözüm cama sineklik taktırmak. Onun dışında prize takılan sivrisinek kovucuların sıvı olanlarıda etkili. Ucuz zaten sürekli takılı kalsa 1 aydan fazla idare eder.
Sinek kovucu takılıyken 3-5 başıbozuk yine giriyor ama sersemliyorlar. Saldırmalarına fırsat kalmadan indirirsin hepsini.
-
Zor uçan, öküz gibi bir sivrissinek çeşidi var sürekli odada bir iki tane oluyor. bunlar kan emmeyen türmüdür acaba? Korkuyorum bir yardım edin :) Öldür öldür bitmiyor yurdun yakın bataklık mı dere mi öle bi yer var ordan geliyor sanırsam
-
gençler ne yapıyorsunuz ya :D markete gidip bi tane sivrisinek kovucu almak varken beş liraya..