folder Tahribat.com Forumları
linefolder Derin Konular
linefolder Siyasi Partiler İle İlgili Gözüme Takılan Bir Çelişki



Siyasi Partiler İle İlgili Gözüme Takılan Bir Çelişki

  1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    cyber-works
    cyber-works's avatar
    Kayıt Tarihi: 07/Mart/2007
    Erkek

    Merhaba Tahribat Mürid / Mürideleri

    Bugün siyasi partiler kanunu 'nu okurken gözüme birşey takıldı.

    DÖRDÜNCÜ BÖLÜM /ÇEŞİTLİ YASAKLAR bölümünde

    KULLANILAMAYACAK PARTİ ADLARI VE İŞARETLER

    MADDE 96 - (Değişik 1. ve 2. Fıkralar: 3821 - 19.6.1992) Anayasa Mahkemesince temelli kapatılan veya siyasi parti siciline kayıtlı bulunan siyasi partilerin isimleri, amblemleri, rumuzları, rozetleri ve benzeri işaretleri başka bir siyasi partice kullanılmayacağı gibi, daha önce kurulmuş Türk devletlerine ait topluma mal olmuş bayrak, amblem ve flamalar da siyasi partilerce kullanılmaz.

    Kurulacak siyasi partiler, Anayasa Mahkemesince kapatılan siyasi partilerin devamı olduklarını beyan edemez ve böyle bir iddiada bulunamazlar.

    [1. Diyelim]

    Komünist, anarşist, faşist, teokratik, nasyonal sosyalist, din, dil, ırk, mezhep ve bölge adlarıyla veya aynı anlama gelen adlarla da siyasi partiler kurulamaz veya PARTİ ADINDA BU KELİMELER KULLANILAMAZ.

    [2. Diyelim]

    12 EYLÜL 1980 HAREKATINA KARŞI BEYAN VE TUTUM YASAĞI

    MADDE 97 - (12 Ağustos 1999 tarih ve 4445 sayılı Kanunun 25 inci maddesi ile yürürlükten kaldırılmıştır.)

     

    Yukarıda koyu ve kırmızı renkle işaretlediğim alana dikkat edersek

    1. Mavi işaretli maddeye göre bugün kapatılan DTP yerine BDP açılması ve  bu partinin kurulmadan önce  'Ahmet Türk 'ün ve tayfasının yılmayacağız devamı gelecek gibi sözlerle bu partiyi başka insanlarla başlatmaları ve yeni gelen partininde bunu açıkca sergilemesi yukarıdaki maddeye göre bir çelişki oluşturmazmı ?

    2-. Maddeye göre parti adlarında komunist,anarşist,faşist..... gibi kelimeler PARTİ ADINDA  KULLANILAMAZ diyor. Peki bugün günümüzde var olan

    TÜRKİYE KOMUNİST PARTİSİ

     

    İSMİNDEKİ KOMUNİST KELİMESİNDEN DOLAYI YUKARIDAKİ MADDEYE GÖRE TERS DÜŞMEZMİ..ACABA BEN Mİ YANLIŞ ANLIYORUM YOKSA SİYASİ PARTİLER KANUNU TEKRARDAN MI DÜZENLENMELİ YOKSA BU PARTİLER KAPATILMALIMI !! ?

    SİYASİ PARTİLER KANUNU İÇİN : http://www.anayasa.gen.tr/2820sk.htm


    ferman sende dert çekmek bizde senden ayığız bu sarhoş halimizle sen insan kanı içersin biz üzüm kanı söyle, kötülük bunun neresinde?
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    PyramiD
    PyramiD's avatar
    Kayıt Tarihi: 11/Ocak/2010
    Erkek

    abd koyduğu yasanın aq.


    Merhabaaaaa
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    gfb_soldier
    gfb_soldier's avatar
    Kayıt Tarihi: 17/Haziran/2006
    Erkek

    Türk devletlerine ait topluma mal olmuş bayrak, amblem ve flamalar da siyasi partilerce kullanılmaz.

    mhp var bide.


    http://twitter.com/#!/yasiinergul
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    mustaphachan
    mustaphachan's avatar
    Kayıt Tarihi: 08/Haziran/2009
    Erkek

    TKP'yi kapatma davası düştü ~ 10.07.2009

    Anayasa Mahkemesi dün aldığı karar ile TKP hakkında, parti isminde “komünist” ifadesi geçtiği için 2002 yılında açılan kapatma davası düştü. TKP'nin fiilen son verdiği “komünist adıyla parti kurma yasağı”nın meşru ve hukuki dayanakları olmadığı yargı tarafından da tescillendi.

    soL (HABER MERKEZİ) Anayasa Mahkemesi dün AKP ve TKP hakkında açılan kapatma davasının da düşmesine karar verirken, TSİP'e kapatma davası açılması istemini reddetti. 1920'de Mustafa Suphi ve arkadaşları tarafından Bakü'de kurulan Türkiye Komünist Partisi'nin (TKP) geleneğini sahiplenerek 2001'de yeniden kurulan TKP, 90 yıllık haklı mücadelesini sürdürmeye devam edecek.

    2002 yılında hakkında açılan kapatma davasının siyasi olarak gayrimeşru ve hukuki dayanaktan yoksun olduğunu belirten TKP, dava sonucu ne olursa olsun partinin verdiği eşitlik ve özgürlük mücadelesinin kesintisiz süreceğini ilan etmişti.

    Dava 12 Eylül'ün yasakçı kanununa dayanıyordu
    TKP hakkında açılan dava, 22 Nisan 1983'te kabul edilen Siyasi Partiler Kanunu'na (SPK) aykırılık gerekçesiyle açılmıştı. Aykırılığın ise TKP'nin isminde "komünist" ibaresini kullanmasından geldiği belirtilmişti.

    SPK'nın 96. maddesine aykırılık olduğu iddiasıyla Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı 2002 yılında TKP'ye kapatma davası açmıştı. SPK'nın ilgili maddesinde, "Komünist, anarşist, faşist, teokratik, nasyonal sosyalist, din, dil, ırk, mezhep ve bölge adlarıyla veya aynı anlama gelen adlarla da siyasi partiler kurulamaz veya parti adında bu kelimeler kullanılamaz" hükmü bulunuyor.

    Açılan dava ise hukuki dayanağını aynı kanunun 104/2 maddesinden almaktaydı. Ancak, Anayasa Mahkemesi 11 Haziran'da aldığı kararla, kamuoyunda AKP'ye Hazine yardımının kesilmesine ilişkin ihtar verilmesi konusu ile gündeme gelen yasanın davaya gerekçe olan kısmını iptal etmişti.

    Yasanın 104. maddesindeki "...Bu yazının tebliği tarihinden itibaren altı ay içinde aykırılık giderilmediği takdirde, Cumhuriyet Başsavcılığı o siyasi partinin Devlet yardımından kısmen veya tamamen yoksun bırakılması için Anayasa Mahkemesine re'sen dava açabilir" bölümü iptal edildi. Bu iptal kararından sonra meşru olmayan davanın, hukuki dayanağı da kalmamıştı.

    "'Komünist' ismi üzerindeki yasak kalksın"
    TKP, kapatma davası için yaptığı savunmalarda Siyasi Partiler Yasası'nın 96. maddesinde yer alan "komünist" ibaresinin kaldırılması gerektiğini belirtmişti.

    TKP, 12 Eylül Darbesinden sonra kabul edilen Siyasi Partiler Kanunu'nun parti isimlerinde "komünist" ismine getirdiği kısıtlamanın kaldırılmasını talep ediyor.

    Dava süreci nasıl gelişti?
    Sosyalist İktidar Partisi, 11 Kasım 2001 tarihli kongrede Türkiye Komünist Partisi ismi ile mücadele etme kararı aldı.

    Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı, 21 Kasım 2001 tarihinde Anayasa Mahkemesi'ne başvurarak, TKP'nin 2820 sayılı SPK'nın 96. maddesine aykırılık oluşturduğunu ileri sürerek, SPK 104. madde uyarınca ihtar kararı verilmesini talep etti.

    SPK'nın ilgili maddesinde "Komünist, anarşist, faşist, teokratik, nasyonal sosyalist, din, dil, ırk, mezhep ve bölge adlarıyla veya aynı anlama gelen adlarla da siyasi partiler kurulamaz veya parti adında bu kelimeler kullanılamaz" hükmüne dayalı olarak aykırılığı gidermesini yani ismini değiştirmesini istedi.

    TKP ise 1 Kasım 2002'de Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığına, partinin isminin değiştirilmeyeceğini bildirdi. Bunun üzerine 4 Kasım 2002'de savcılık, SPK 104/2 maddesi uyarınca TKP hakkında kapatma davası açtı.

    23 Aralık 2002'de ön savunmasını veren TKP, açılan kapatma davasının reddini talep etti. 17 Şubat 2003'te son savunmasını da aynı şekilde veren TKP, SPK 96. maddesinde yer alan "Komünist" sözcüğünün Anayasa'ya aykırı olduğunu savundu.

    27 Ocak 2004 tarihli ara kararında Anayasa Mahkemesi, parti isminin Anayasa'ya aykırılık iddialarının ciddi olmadığına karar verdi. Bu tarihten beri, davayı gündemine almamış olan Mahkeme, dün diğer partilerle birlikte TKP'nin kapatılma davasını görüştü.

    Anayasa Mahkemesi'nin Anayasa'ya aykırılık tespit ettiği takdirde, aykırılığın altı ay içerisinde giderilmemesi durumunda siyasi partinin Hazine yardımının kesilmesi talebiyle dava açılmasını düzenleyen SPK 104. maddenin ikinci fıkrasının ikinci cümlesi Anayasa Mahkemesi'nin 11 Haziran 2009 tarihli ve 2008/5E., 2009/81K. sayılı kararı ile iptal edilmişti.

    Bu nedenle, TKP'nin kapatma davası da hukuki dayanaktan yoksun kalmıştı. 9 Temmuz 2009'da Anayasa Mahkemesi, davayı yeniden ele alarak düşmesine karar verdi.

    Kaynak : http://haber.sol.org.tr/sol-partilerden/tkpyi-kapatma-davasi-dustu-haberi-15447

    -------------------------------------------

    Güneş balçıkla sıvanmaz.. Başka yerlere çamur atınız.


    # birikimini önyargı ve yalanlara hizmet etmek için kullanan kültürlü bir insan olmaktansa maymundan gelmeyi tercih ederim.
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Sky
    Sky's avatar
    Kayıt Tarihi: 21/Temmuz/2005
    Erkek

    zamaninda balciginizi günesle kapatmaya calismislar ama olmamis. üsteki postun sahibinin dücünesi belli zaten. actigi bi konuda dhkp-c militanlarini overek tırnagı bile olamazsiniz diyen bi zihniyete sahip!


    Ona aşık olmak, cehennemde çakmaklara gaz doldurmak gibi bir şeydi...
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    mustaphachan
    mustaphachan's avatar
    Kayıt Tarihi: 08/Haziran/2009
    Erkek

    Yaran varsa başka yerde gocun.. ;) Adam orda soru sormuş cevabını verdim.. Yorumunu bana değil konuya yap (:


    # birikimini önyargı ve yalanlara hizmet etmek için kullanan kültürlü bir insan olmaktansa maymundan gelmeyi tercih ederim.
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Sky
    Sky's avatar
    Kayıt Tarihi: 21/Temmuz/2005
    Erkek

    ne yaram olcak 2 5 capulcugunun kurdugu partiyle kendi caplarinda egleniyolar.


    Ona aşık olmak, cehennemde çakmaklara gaz doldurmak gibi bir şeydi...
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    mustaphachan
    mustaphachan's avatar
    Kayıt Tarihi: 08/Haziran/2009
    Erkek

    komiksin hoca..


    # birikimini önyargı ve yalanlara hizmet etmek için kullanan kültürlü bir insan olmaktansa maymundan gelmeyi tercih ederim.
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    saint_of_rock
    saint_of_rock's avatar
    Kayıt Tarihi: 08/Temmuz/2008
    Erkek

     o çapulcu dediklerin senin ve kapitalistlerin, amerikan uşaklarının sonunu getirecek insanlardır!


    dışarda çok ses var içerde uzay.
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    kady
    kady's avatar
    Kayıt Tarihi: 10/Kasım/2009
    Erkek

    saint_of_rock bunu yazdı:
    -----------------------------

     o çapulcu dediklerin senin ve kapitalistlerin, amerikan uşaklarının sonunu getirecek insanlardır!


    -----------------------------

    sakın kişisel algılama

    ama yavaş :D

    sonu izm le biten ne varsa tıraş


    http://profil.gittigidiyor.com/kady
  11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    DePReS
    DePReS's avatar
    Kayıt Tarihi: 12/Nisan/2008
    Erkek

    Sky bunu yazdı:
    -----------------------------

    ne yaram olcak 2 5 capulcugunun kurdugu partiyle kendi caplarinda egleniyolar.


    -----------------------------

    • 2000 yılında komünist şair Nazım Hikmet’in vatandaşlığı için yürütülen kampanyada 500 bin imza topladı.
    • 2001 Halk Muhtıra Veriyor kampanyasıyla Türkiye'nin dört bir yanında imza kampanyası yürüttü.
    • 2002 seçimleri öncesinde açıkladığı Komünist Kararname ile sosyalist iktidarın ilk gününde uygulamaya sokulacak on maddeyi açıkladı.
    • 2003 yılında İşgale Karşı Komiteler isimli çalışma grupları ile Irak İşgali karşı politikalar üretmiştir.
    • 2004 Haziran’ında Türkiye'nin NATO'ya üyeliğine karşı İstanbul’da yapılan İstanbul NATO’ya kapıları kapıyor mitingi yapmıştır.
    • 2004 Kasım itibariyle TKP, emperyalist bir kuruluş olarak tanımladığı Avrupa Birliği'ne karşı "AB'ye geçit yok" çalışmasını örgütledi.
    • 2005 Mart ayında Türkiye'nin her yerinde kurulan AB'ye karşı inisiyatfiler Yurtsever Cephe adı altında birleşti.
    • 2007 1 mayıs-6 mayıs arasında İstanbul'dan Ankara'ya Deniz Gezmiş için bağımsızlık yürüyüşü düzenlediler.
    • 2008 2 Mart'ta İstanbul Kadıköy Meydanı'nda AKP'yi İstemiyoruz adıyla,çağrıcısı olarak düzenledikleri mitingle AKP'yi net bir şekilde karşısına alan ilk mitingi Türkiye halkını temsilen 20 bini aşkın yurtseverle gerçekleştirdiler.
    • 2008 1 Mayıs'ta "Ayaklar Baş Olacak" sloganıyla giren TKP, Hükümetin tüm kışkırtma ve tehditlerine karşı örgütlü bir duruş gösterek 1 Mayıs'ı Taksim dolaylarında kutlamayı başarmıştır.
    • 2008 Kasım ayında "AKP'den büyük halk var. Siz getirdiniz, siz götüreceksiniz!" başlıklı AKP karşıtı kampanya başlattı. 
    • 2009 İsrail'in Filistin'e yönelik başlattığı operasyonları protesto etmek amacıyla örgütünün bulunduğu hemen tüm illerde İnsanlık Nöbeti adı altında meydanlarda her gün belirli saatlerde ve Ankara'daki İsrail büyükelçiliği ile İstanbul'daki İsrail Başkonsolosluğu önünde 24 saatlik nöbetler başlattı.
    • 2009 2 Mart'ta Kadıköy İskele Caddesi ve Kadıköy Meydanı'nda 2009 Yerel Seçimleri için Yurtsever Cephe örgütleriyle birlikte bir yürüyüş düzenledi.
    • 2009 16 Nisan'da aldığı kararla 1 Mayıs'ı diğer sol örgütler, DİSK, KESK, TMMOB ve TTB'nin aksine Çağlayan'da kutlama kararı aldı. 30 Nisan'da aldığı başka bir kararla 1 Mayıs'ı diğer örgütlerle birlikte Taksim'de kutlamaya karar verdi. 
    • 2009 16 Haziranda Bodrum'da Amerikan bandıralı savaş gemisine karşı eylem yaptı.Gemiye ve şamandıralara TKP bayrakları asıldı.
    • 2009 26 Temmuz'da Kadıköy Meydanı'nda Küba Sosyalist Devrimi'nin 50. yılını kutlamak için miting düzenledi.
    • 2009 2 Ekim'de Ankara'da paralı eğitime karşı "Açıkla Başbakan eğitim cüzdana sığar mı?" başlığıyla bir eylem gerçekleştirdi. Türkiye tarihinde Başbakanlığa en yakın yerde yapılan mitingdir.
    • 2009 8 Kasım'da ki "Ayrımcılığa Karşı Eşit Yurttaşlık" mitingine oldukça kalabalık bir şekilde katılmıştır.
    • 2009 13 Aralık'da ki "Dersim 38 Katliamdır" mitingine kalabalık bir şekilde katılmıştır.
    • 2009 TKP'li öğrenciler İstanbul'da metrobüs ücretlerine gelen %33 lük zamdan sonra zamları protesto etmek ve ücretlerin eski haline döndürülmesini sağlamak için bir dizi eylem düzenledi. Bu eylemlerin sonucunda zamlar geri alındı.
    • 2009 TEKEL işçilerinin 14 Aralık'ta Ankara'da özlük haklarını korumak için başlattıkları direnişe destek olmak amacıyla yapılan eylemlere büyük katılım sağladı. Direnişin ilk günlerinden itibaren çıkarılmaya başlanan "TEKEL İşçisinin Direniş Günlüğü" işçiler için büyük bir moral kaynağı olmakla birlikte direnişin duyurulması ve toplumsal destek kazanmasına önemli bir katkı yapmıştır.
    • 2010 Parti Hesap sorma zamanı adı altında bir çalışma başlattı.Parti bu çalışma kapsamında birçok dava açtı..

      Kendi çapında eğlenmek böyle bir şey mi?

    https://twitter.com/erincsen
Toplam Hit: 3856 Toplam Mesaj: 12