Siz Olsaydınız Ne Yapardınız? ( Dedicated Server )
-
Processor Disk Bandwidth RAM Port Price Setup
Quad Xeon E5430 750GB Unmetered 4 GB 100Mbit $520/mo $275
cPanel Control Panel $40/mo
Additional IPs $2/mo10-12 bin lira paranız olsa
Böyle bir makineyi aylık 520 $ verip kiralarmısınız?
Yoksa bundan daha iyi bir makine ayarlayıp 100 Mbit internet ayarlayıp evinizde mi yayın yaparsınız?
Rene hocam özellikle senden bir yorum bekliyorum?
-
hocam bizm serverlarimiz var cod2 de , dedicated yapma fikrimiz var call of 2-4-6 , bazi oyunlar da var aklımızda maliyet-kar hesabi yapiyoruz ama iş yapar sanki bizm plan proje.
ama önemli olan onlne destek işte onu saglarsan iş yapar asıl.
-
HeroiquE bunu yazdı:
-----------------------------
hocam bizm serverlarimiz var cod2 de , dedicated yapma fikrimiz var call of 2-4-6 , bazi oyunlar da var aklımızda maliyet-kar hesabi yapiyoruz ama iş yapar sanki bizm plan proje.
ama önemli olan onlne destek işte onu saglarsan iş yapar asıl.
-----------------------------hocam içerisinde çok büyük bir site barınacak. Mesela warez üzerine Tr de ve dünyada 1 numara olmak isteyen birisisin diye düşün. hangisini yapardın?
Böyle bir makineyi aylık 520 $ verip kiralarmısınız?
Yoksa bundan daha iyi bir makine ayarlayıp 100 Mbit internet ayarlayıp evinizde mi yayın yaparsınız?
-
hocam gayet makul bir fiyat bence çünkü o 100 Mbit bağlantı zaten baya pahalı ve kurulum falan çetrefilli, ama açıkçası ben kiralamaz satın alır, mekan ayarlar kendim barındırırdım, yarın öbür gün vazgeçersin game serverdan istediğin herşeyi yaparsın.
-
Kiralamak daha mantıklı 100 Mbit internet Neti nasıl ayarlıcaksın evde? tellcom diyorsan 5mbps upload var yetmez
Fiyat konusundada birşey söyleyemicem ama ev fikrini aklından çıkarmanı öneririm : )
-
brK bunu yazdı:
Kiralamak daha mantıklı 100 Mbit internet Neti nasıl ayarlıcaksın evde? tellcom diyorsan 5mbps upload var yetmez
Fiyat konusundada birşey söyleyemicem ama ev fikrini aklından çıkarmanı öneririm : )
Yok hocam 100 Mbit metro ethernet alacak TTnetten, 100-150 TL civarıydı galiba aylık, Ama barındırma sorun, Klima vs mekan lazım. -
Evden warez olmaz.Kirala.
-
Aslında şöyle bir imkan olacak serveri satın alacaksın ama datacenterde duracak sen sadece işte aylık yıllık bakımı varsa onun parasını işte sigortasını ve elektrik ve net parasını ödeyeceksin bir kısmını bu nasıl belirlenecek Atıyorum kota olacak tüm datacenterin karcadığı kota tespit edilecek sen ondan kendi makinan ne kadar harcamışsa atıyorum internet parasınıda ona göre ödeyeceksin ya da sabit ücret mi makina sayısına göre ödenecek sabit ücrette ilerde kızıp vazmı geçtin makinanmı kargoyla gönderin bana alırken filan öona göre sözleşme yapacaksın bence bu fikir baya güzel sizce nasıl ?
Datacenterler kiralamanın haricinde böyle bir hizmette verebilirler -
Antikky bunu yazdı:
Evden warez olmaz.Kirala.
-----------------------------Hocam merak ettim de. Neden acaba?
-
Hocam Q9559 8 GB Ram 2000 GB HDD makiyanı sana aylık 100€'ya kiralıyım o fazla
-
tolgasen bunu yazdı:
Hocam Q9559 8 GB Ram 2000 GB HDD makiyanı sana aylık 100€'ya kiralıyım o fazla
-----------------------------trafik, güvenlik ve port?