Sizce Bu İş Tutar Mı? (Fikir Alışverişi)
-
Merhaba hocalar, bir miktar borçtaydım. bilenler vardır. bunu ödemeye çalışıyorum aylardır. bir kısmını erittim ama bu şekilde olmayacak, zorlanıyorum. ne iş yaparım sermayesiz derken aklıma bir fikir geldi. Ben palyaçoyum. Palyaçoluk yapıyorum. Yani sosis balon, yüz boyama gibi konulara uyanıyorum. Memleketim Erdek'te dayım zabıta komseri. Şimdi fikrim şu;
Benim dayıyla konuşup Erdek sahil kısmına akşamları güzel bir tezgah açsam.
Sosis balon + yüz boyama 2,5 lira.
Tezgahtada ışıklı taç,spiderman oyuncakları şekerlemeler vb olsa. Bende tezgahın başında palyaço kostümü ile dursam.Erdek sahilinde sezon açıldığında adım atılacak yer olmadığını düşünürsek. Bu tezgah iş yapar mı?
-
Hocam, bu işten paranın ağzına sıçan adamlar var bence tutar.
-
tutar hocu.
eğer akşamları çocuklu aileler geliyorsa iyi tutar.
hatta ilk 2-3 gün mahalleden veletleri ayarla aralıklı olarak bunların yüzünü boyala eline ver bolunu bir arkadaşın dolaştırsın. bu da böyle mutlu mutlu takılsın.
çocuklar hemen heves edip ağlamaya başlar zaten. pazarlama için iyi taktik olur.
-
Kreyzi bunu yazdı
tutar hocu.
hatta ilk 2-3 gün mahalleden veletleri ayarla aralıklı olarak bunların yüzünü boyala eline ver bolunu bir arkadaşın dolaştırsın. bu da böyle mutlu mutlu takılsın.
çocuklar hemen heves edip ağlamaya başlar zaten. pazarlama için iyi taktik olur.
şöyle olabilir. Orada yukarı mahallelerde roman çocukları çok fazla var. Geceleri iniyorlar sahile. Tutarım 15 20 tanesini gelin len buraya diyip yüzlerini boyayıp ellere de balonları verdimmi. Sorana da tezgahın yerini gösterdikleri zaman benim iş tamam :D
-
Mylitta bunu yazdıKreyzi bunu yazdı
tutar hocu.
şöyle olabilir. Orada yukarı mahallelerde roman çocukları çok fazla var. Geceleri iniyorlar sahile. Tutarım 15 20 tanesini gelin len buraya diyip yüzlerini boyayıp ellere de balonları verdimmi. Sorana da tezgahın yerini gösterdikleri zaman benim iş tamam :D
aynen öyle hocam. küçük çocuk psikolojisi öyle işler. birinden görür hemen özenir.
borcu ödiyim derken bi bakmışsın ki kendine iş kurmuşsun :)
hayırlı işler şimdiden.
-
Kreyzi bunu yazdıMylitta bunu yazdıKreyzi bunu yazdı
tutar hocu.
aynen öyle hocam. küçük çocuk psikolojisi öyle işler. birinden görür hemen özenir.
borcu ödiyim derken bi bakmışsın ki kendine iş kurmuşsun :)
hayırlı işler şimdiden.
Bütün işler böyle küçük atılımlarla başlar bence. Hayırlısı hocam bakalım. :)
-
çok guzel dusunmussun. bir an once basla bence :) guzel para kazanırsın
hadi hayırlı işler :)
-
beyin bedava bence tutar
-
fikir süper sadece yapman kalmış şimdiden emeğine sağlık :)
-
Palyaçolar sürekli mutlumudurlar
-
Bosluk bunu yazdı
Palyaçolar sürekli mutlumudurlar
hahaha :))
Neyse, hocam fikir bence de harika. Zaten kararını vermiş gibi duruyorsun. Ben de boyatmıstım yuzumu kucukken amk :)) :)) Demek boyle sahtekar fikirlerle kandırmışlar beni de :))
Başarılar hacı :)