Sizce Hangi Bölümü Tercih Etmeli?
-
Daha önce bilgisayar mühendisliği isteyip, tercih sırasında elektrik - elektronik mühendisliğini ön sıraya koyan ama her nasılsa makine mühendisliği okuyan bir öğrenciyim.
Şu an tercih yapsam, ana dalları yazarım ne demek bu; otomotiv - tekstil - mekatronik - orman cart curt alt dal olan mühendislikleri yazmam. Yazacağım bölümler:
1) Makine Mühendisliği -> Daha sonra istediğin alana(Enerji,Konstrüksiyon,İmalat,Otomotiv,vb.) geçersin ve bana göre ihtiyacın sürekli olacağı bir bölüm
2) Elektrik - Elektronik Müh.
3) İnşaat Müh.
4) Elektrik Müh. (istemediğimden son sıralarda)
5) Bilgisayar Müh. (Sadece yazılım işi için bence tercih edilmemeli şu an piyasada kendini programlama konusunda çok iyi geliştirip freelancer iş yapan birçok tanıdık mevcut)
-
akenaton bunu yazdı
metalurji ve malzeme mühendisi.. o puanla 1. öğretim güzel bi yere yerleşir.. hatta gelsi kocaeli'ne bölüm zor ama zevkli..
akenaton kocaeli metalurji kacıncı sınıfsın bu sene?
-
akenaton bunu yazdı
metalurji ve malzeme mühendisi.. o puanla 1. öğretim güzel bi yere yerleşir.. hatta gelsi kocaeli'ne bölüm zor ama zevkli..
hocam bu bölümü cidden öneriyormusun eger öyleyse tebrikler :)
bende metal tef mezunuyumda metalurji müh. lerin durumu içler acısı tabi bizim ülkede he yurt dışı düşünülürsede para kazanma kavramında boyut atlar o ayrı :)
-
Görünüşe bakılırsa sen çocuğun çalışacağı işe kadar uzun dönemli bir plan çizmiş gibi görünüyorsun. Hangi şehirde kalacağı, hangi mesleği seçeceği, hatta hangi dilleri seçeceğine kadar.
Rehberlik yardımları böyle olmaz. Yetkin biri tarafından bile çocuğa kesin bir yol çizilmez. Şu anki destekten çok çocuğu baskılamak. Çocuğun fikrini aldınız mı? Belki başka bir şeyler düşünüyor.
Benzer bir başlığa ikinci defadır yazıyorum. Sırf iki şey öğrenir yapar diye bilgisayar mühendisliği seçtirmeyin. O iki şeyi dışarıdan da öğrenir. Sonra piyasada C#'cı, PHP'ci diye gezenlerin yolundan gider. Bilgisayar mühendisliğinde sadece yazılım dersleri yok. Mantık, matematik çok önemli. Haydi LYS'de bir şekilde yaptı. Ama oradaki matematik YGS-LYS ile bir değil.
Okulundaki rehberlik eminim ki bugün gitse yine yardımcı olur. Hocaların görüşlerini göz ardı etmeyin. O insanlar dalda yetişmiyorlar. Senin forumda sorduğun sorunun daha akademik yanıtlarını verebilecek potansiyelleri var. Tabi şu mesleği seç demesini beklemeyin.
-
71 bin iyi bir derece degil. tekrar hazirlansin. buuk sehirler gelmez. anadoluda kendini zor gelistirir.
-
Kardeşimm Elektrik-Elektronik Mühendisliği okuyan birisi olarak Şiddetle tavsiye ederim, tabiki önemli olan ingilizce bir eğitim veren okulu tercih etmek önemlidir. Kesinlikle dil eğitimi ve hocaların eğitim kalitesi derim kardeşim ben tabiki her bölüm gibi bizim bölümünde %100 iş garantisi yoktur bunu biliyorsun sende ama iş çalışma sahası olarak çok geniş bir yelpazeye sahibiz
Yani EEM akarr bence :)
-
Ben sadece bölüm önerisi istedim, bazı arkadaşlar kardeşinin her şeyine karışıyorsun demiş neyi seçeceği neyi yapacağı... İstediği bölümü seçebilir, son karar ona ait. Ben sadece kötü bir bölüm seçip ileride iş bulamayıp, daha doğrusu istediği koşullarda iş bulamayıp emeklerinin boşa gitmesini istemiyorum. Malum burası Türkiye.
-
eczacılık okusun hem okul güzel geçer hem ilerisi rahat stressiz sıkıntısız iş . eczacılıkla alakalı olarak kreyzi mürid ten bilgi alabilirsin.
-
Benim şimdiki aklım olsa, bilgisayar mühendisliği yerine matematik mühendisliği okurdum.
Sonra üstüne yazılım öğrenirdim.
-
samaccc bunu yazdı
eczacılık okusun hem okul güzel geçer hem ilerisi rahat stressiz sıkıntısız iş . eczacılıkla alakalı olarak kreyzi mürid ten bilgi alabilirsin.
hocam eczacılık gelmez bu başarı sırasına yoksa eczacılık iyi evet