Sizce Kredi Cekmek Ve Araba Almak Şu An Mantikli Mi?
-
Fiyatlar talebe ve arza göre yön bulacaktır. Hiç bir şeyin fiyatı sürekli yükselmez ya da düşmez. Doğru zaman için sıfır araba piyasasının canlanmasını beklemelisin. Şu an 2. El arabaların fiyatı 50 olan 80 e 80 olan 130 satılıyor. Düşün 30 milyarı çöpe atacak kadar zengin misin.
Dün bir toyotaya baktım 2020 model sıfırı 145.000 TL
2. Eline bakayım dedim 2012 modeli 125.000 TL
2020 -2012 = 8 yıl eski model yapar. Yani adam elinde kalan 8,5 yaşındaki arabasını Sıfır fiyatına yakın satıyor. Garaj arabasıymış. Önden sadece 1 kazası varmış ona takılmayacakmışız.!Olur abi.
-
siyahbereli bunu yazdı
145 bine Toyota'nın hiçbir modelini alamazsın. Bayide yok onu geçtimde olsa da alamazsın. Araç piyasası hakkında internetten doğru bilgiye ulaşılamaz. Net bilgi için bayilerle görüşülmeli...
-
siyahbereli bunu yazdı
Fiyatlar talebe ve arza göre yön bulacaktır. Hiç bir şeyin fiyatı sürekli yükselmez ya da düşmez. Doğru zaman için sıfır araba piyasasının canlanmasını beklemelisin. Şu an 2. El arabaların fiyatı 50 olan 80 e 80 olan 130 satılıyor. Düşün 30 milyarı çöpe atacak kadar zengin misin.
2. Eline bakayım dedim 2012 modeli 125.000 TL
2020 -2012 = 8 yıl eski model yapar. Yani adam elinde kalan 8,5 yaşındaki arabasını Sıfır fiyatına yakın satıyor. Garaj arabasıymış. Önden sadece 1 kazası varmış ona takılmayacakmışız.!Olur abi.
O vergi hariç rakam olmasın hocam :) . Geçen bende seat leon gördüm 99000 TL ye 2020 model. Dedim noluyoz donanımlarıda doldurdum bi güzel. Sonraki aşamada bi vergi kilitledi kaç kaç kaç dedim sayfayı kapattım
-
Türkiyeye geldiğimden beri öğrendiğim ve emin olduğum tek şey bir malı almadığın her gün zarardasın. Bunu onlarca kez deneyimledim öğrendim. Araç piyasası Türkiyede düşmez durmaz. Millet aç kalıyor susuz yatıyor ama kapıda arabası bekliyor. 4-5 ay önce 75'e satılan 2015 GT Line Clio arabam şuanda nereye baksam 130 bin bandında.
2. çocuk olması sebebi ile bende aracı satıcam ve daha geniş bir araç alıcam mecbur. Fiyatlara bakarken gülesim geliyor ama tek tesellim elimde nakite döndürülebilir aracımın olması. 0 araç piyasası can sıkıyor mecbur 2. ele bakıcam ama ilan alma beni başına bela olurum diye bağırıyor.
-
mkyb bunu yazdı
Çok değil Ramazan bayramına kadar piyasa araba dolacak. Zira esnaf cebinden yiyor. Cepten yemeninde bir sonu var. Mecbur ellerindeki para eden şeyleri nakite çevirmek isteyecekler ve 3-5 bakmadan satacaklar.
Araba balonunun patlaması Corona'ya nasipmiş.
balon patlamadı ama fiyatlar patladı gitti.
-
O zaman almadik, simdi de babayi aliriz :)
Metrobus <3
-
Şimdi gelelim asıl soruya hangi bankadan kredi çekelim 10k - 15k arası bir kredi çekmeyi düşünüyorum öğrenciyim hangi banka verir
-
TheAvenqer bunu yazdı
Şimdi gelelim asıl soruya hangi bankadan kredi çekelim 10k - 15k arası bir kredi çekmeyi düşünüyorum öğrenciyim hangi banka verir
devlet bankalarına bak. -
DestinatioN bunu yazdıherlocksholmes bunu yazdıDrKeworks bunu yazdıherlocksholmes bunu yazdıxylgn_ bunu yazdı
Piyasa arabaya doyunca konut gibi o da düşecek. Uzun vadeli bakmanı öneririm.
Vallahi ben de ayni sekilde dusunup erteledim, bakalim gorecegiz.
Uzun vadeli bakalim da o vade dolana kadar zugurtuz hocam araba yok diye saga sola gitmiyoruz insallah beklemeye deger. Tam tersi olursa bekleyip daha fazla para ödeyeceğimizle kalacağız
Cok haklisin hocam, ayni dertten muzdaribim. Ama tutup da siktiminin clio'suna 60bin vermek istemiyorum.
60 bine clio bile alamayacagin gunler gelecek.
Firsatin varken al bizde araba fiyatlari dusmez
O günlerin gelmesi çok sürmedi.
Ne yazık ki...
-
Benim 2013 yılında 17,750'ye aldığım 2005 Seat İbiza S-Rider 40 000 olmuş şaka gibi. İşin kötüsü vergi borcumdan arabayı satamıyorum. Araba fiyatı yükseldikçe içim acıyor hurda olana kadar kullanmak zorundayım.