Sizce Zekeriya Beyaz Mı Haklı İsmail Türütmü?
-
şive bölücülükmüdür zenginlikmidir????
-
Şive neden bölücülük olsun ki? Sonuçta dil içindeki değişmeler coğrafyaya ve tarihi kopuklukla gelen diğer dillerden etkileşimler sonucunda oluşan dildeki ses ve biçim farklılıklarıdır. Zenginliktir bu.. Bunu tartışanın da ben taaaaa... Kalın kafalı moronlar.
-
:) saçma bir soru bunu tartışanda salak adamdır :)
zekeriya beyaz ne demiş, ismail türüt ne demiş ? -
zekeriaa ismailin ona şeytan demesini kaldıramadı
konuuu başka yerlere cekti
yoksa şive bölücülük falan diiildir
türkcvenin şivesi olduktan sora -
ismail:
olurda hacca gidersem şeytan taşlamıcam buraya gelip zekeriya beyazı taşlıcam
beyaz:
o farklı bi şiveyle konuşup ülkemizi bölmeye çalışıyor bu tip oyunlara gelmeyelim -
zekeriya beyaz ne demek istediğini söyleyemedi sinirden kriz gecirdi herif türütte haklı adam oruc vakti sex yapabilirsiniz demişti(bu tür sacma seyler) oda kızıp o tür seyler söledi..!
-
ya ikiside haksız amk.türüt harbi harbi şeytan yerine seni taşlarım diye cevabı da veren angut herif bölücülükle suçluyo sizin ikinizin
ığzınıza eşşekler bilmem ne etsin..
-
şimdi ben izlediğim kadarıyla anlatayım ben zekeriya beyazı sevmem adam adamın dediklerini başka yöne çekmişler adam diyor ülke satılıyor susturmaya çalışıyorlar bukonuda haklı
ben diyor Türkçeyi ek kelime kullanarak deyiştiriyorlar diyorum diyor Örnek geliyorum yerine (ay)geliyorum diyorlar ay tr kelime deyil ben bornavada gezerken bazı kızların başı filimlerdeki şaçma sözleri kullandıklarını duydum şuç tv kanallarındaki saçma filimlerde millete örnek oluyorlar -
ikiside gitsin baska seylerle uğrassınlar. mesela maket ucak yapıp satsınlar. en azından daha hayırlı bi is yapmıs olurlar. belki daha da iyi yaparlar haa??...
-
ismail türüte laf yok len.hemşerim : )
tagextle aynı köyden banlar valla :D -
Şive farklıdır, ağız farklıdır.
Aynı ülke içerisinde kullanılan farklı konuşma tarzına "ağız" denir.
Ve her dilin içerisinde bu farklılık olur :)
Zenginliktir.... Çünkü insanların dile kattıkları duygular ile şekillenir. Özellikle tiyatrocular bunu çok kullanır :)
Düşünsenize tek tip konuşma şekline sahip olsaydık güzel mi olurdu?
Karadeniz bölgesine bence daha adım atamaz Zekeriya Beyaz :) Atmasını da istemiyoruz.
Toplam Hit: 2226 Toplam Mesaj: 19