Sizin Artistliğiniz Kime Ulan ?
-
Açtığın konuyla alakalı üç paragraflık bir yazı yazmıştım ,sonradan profilini inceledim ve yazıyı yollamaktan vazgeçtim. Sana şu kadarını söyleyeyim bu dünyada hiçbir şey göründüğü gibi değildir. Madem kitabında bu tarz konulara değineceksin biraz yakın Türk tarihi hakkında araştırma yap. Aradığın soruların hepsini olmasa da seni tatmin edecek kadarını bulabilirsin. Kaynak sıkıntısı çekersen bana pm atabilirsin. Kitabın için şimdiden kolay gelsin.
-
bloodmage bunu yazdı:
-----------------------------
Açtığın konuyla alakalı üç paragraflık bir yazı yazmıştım ,sonradan profilini inceledim ve yazıyı yollamaktan vazgeçtim. Sana şu kadarını söyleyeyim bu dünyada hiçbir şey göründüğü gibi değildir. Madem kitabında bu tarz konulara değineceksin biraz yakın Türk tarihi hakkında araştırma yap. Aradığın soruların hepsini olmasa da seni tatmin edecek kadarını bulabilirsin. Kaynak sıkıntısı çekersen bana pm atabilirsin. Kitabın için şimdiden kolay gelsin.
-----------------------------Hocam ne demek istediğini tam anlayamadım; ama anladığım kadarıyla söyleyeyim. Bir yazarlık olma isteğim ve bu uğurda yaptığım araştırmalar, okuduğum anekdotlar bir sürü arşivim var. İşimi çok ciddi yaparım, işimi yaparken de asla ciddiliğin dışına çıkanlardan hoşlanmam, arkadaşlarım beni bilirler. Ama bu benim her zaman ciddi olacağım, espri yapamayacağım, birileriyle gülemeyeceğim, eğlenemeyeceğim, bazense yılışık davranamayacağım anlamına gelmiyor. Yazarlık kariyerinde bir yere gelipte kendini halkın yukarısında gören, gülmeyi bilmeyen, espriden anlamayan, ciddi, somurtkan insanlardan nefret ederim. Sanırım sen bu kadar ciddi yazı yazmama karşın profilimde katıldığım konulara, yazdığım cevaplara, diğer uğraşlarıma takılmışın ve bir çelişki yaşamaşın. ama söylediğim gibi işimi çok ciddi yapan bir insanım, başbakanda olsam yılışıklığımı, cana yakınlığımı HATTA SAÇMA SAPAN CEVAP VERMEKTEN BİLE kendimi uzaklaştırmam hocam. Senin gibi çok insan bana bunu dedi. Facebookta özellikle ekleyenler oluyor gerçekte de bu kadar ciddi mi diye? Ben hepsini reddediyorum, her insanın özel hayatı vardır, eğlenceleri benim bu özelliklerimi tanımamaları adına kimseyi kabul etmiyorum; fakat tahribat benim ailem gibidir, tüm doğal halimle burdayım, anlatabiliyor muyum hocam?
Ayrıca, çok araştırma yapan bir insanım bu hobimdir; fakat hala öğrenciyim. Dolayısiyle araştırmalara zaman ayıramadığım oluyor; bir şeyi araştırmadan, aslını öğrenmeden hiçbir konu da yorum yapmam, aksine öğrenmeye çalışırım. Ne anlamda söyledin bilmiyorum; ama elindeki kaynaklara da ulaşmayı çok isterim.
Sevgilerimle...
-
amorphis81 bunu yazdı:
-----------------------------
senin kendi romanın olması dolayısıyla ben konudan çok senin yazım ve anlatım şekline odaklandım ve oldukçada beyendim anlatım tarzın anlaşılır ve net.. aklından geçenleri hiç zorlanmadan başkalarında anlıyabiliceği netlikte kağıda dökebilmişsin.. başarılar şimdiden..
-----------------------------Teşekkür ederim, kardeşim. Allah razı olsun, çok sağ ol.
-
Bende önemli bir konuya sinirlenmişde yazmış adam sandm ama boş yazmış.Sende kendi ülkende araba geliştir " Dünyanın en güzel arabaları " olsun mesela sloganı onuda Türkce göster her ülkede.Cünkü bir cümlenin,sloganın kendi öz dilinde söylenişi başka çevrilip yazılışı başka.Anlam kaybına bile gidebiliyor.Bence adam yabancı reklam firmalarına iş verilmesini hazmedememiş.
-
Yazar senmişin sonradan farkettim