Şizofrenik Nağmeler-4 (Yıkmayın Ulan!)
-
Gidelim sevgilim bu şehirden!
Düzenli hayatımın göçebe sevdası; topla çeyizine koyduğun umutları, sıkıca bağla kaçıyoruz. Firar ediyoruz bizi afaroz eden bu şehirden. Tükenişlerinde tükendiği insan elinin değmedi yerlere gidelim... Aynı bedenlerde farklı benliklerde yaşayalım, ayrılmayalım asla! Ne kadar uzakda olursak olalım, aynı ciğerden soluyalım oksijeni, aynı güneşde uyanalım, aynı evrenin HİÇ noktasında HİÇ KİMSE olalım.
Kimsenin bizi tanımadığı dilini bilmediğimiz şehirlere gidelim. Yüreklerimizin sınırlarına mayın tarlaları yeşertmeyelim, asık suratlı askerleri olmasın! Birbirimize serbest geçiş hakkı verelim, sorulmasın pasaportumuz vizemiz!
Sana takvim yapraklarından bir ev yapıyorum , her bir tuğlası bir anı , bir hayat olan tek gözlü 2 katlı bir ev! Kalbimin ortasında duvarları yıkılmış, dereleri kirletilmiş, işgal üstüne işgal yemiş virane şehirimin en lüks semtinde yapıyorum evimizi...
Birgün kahkaha atan dozerleriyle belediye dayadığında gri çilek bahçeli evimizin hududuna, kendi topraklarında yabancı muamelesi gören bir gecekonducu gibi çaresiz kalacağız. Çeyrek yüzyıllık hayatımı üstüste diktiğim beton parçasının 100 gramlık et parçamın, kalbimin üstüne yıkımını izliyeceğiz çokdan kurumuş gözyaşlarımızla...
25 yılı yerle bir ediyorsunuz!
YIKMAYIN ULAN!
Saygılarımla
-
Eline yüreğine sağlık hoca.Devam...
-
25. yaş günümde aklımdan geçenler, klavyemden dökülenler...
-
çok güzel yazmışsın dostum yine.. devam et aynen.. beğenerek okuyoruz
-
Göçebe hayatımın yerleşik sevdası, çeyizimi çokdan topladım ben;Biraz anı, biraz aşk ve kucak dolusu umutları doldurdum bohçama! Sıkıca bağladım âmâ düğümler attım üstüsütne.Kaçalım haydi uzattım ben elimi.Tükenişlerinde tükendiği yerlere, başlangıçlarında başladığı yerlere gidelim.Başka bir sevdayla aynı bedende yaşamaktansa, aynı sevdayla başka benliklerde yeniden doğalım.Birlikteyken birbirimizin KİMSELERİ, evrenin ise HİÇLERİZ, hiç kimseyiz sevgilim.
Uğruna gözyaşlarının ve kanların dökülmedi coğrafyalarda çokdan unuttuğumuz dillerde kafiyesiz cümleler kuralım. Sadece Seni Seviyorum diyelim.Yüreğimin sınırlarında ki mayınları temizledim, dikenli telleri kaldırdım ben.Sana çifte vatandaşlık veriyorum artık benimsin!
Takvim yaprakları gibi soluk yılları geride bıraktık biz, gözyaşlarını, derdi tasayı öğreneli 20 unutalı 1 yıl oldu hayatım.Tükenmişlik molozlarının üstüne kasvetli, soluk ve harabe yapmaktansa açıyorum bohçamı ve şurya dikelim UMUTARME villamızı.Evet orya gözlerinin içinde ki o bitip tükenmeyen karanlığın en aydınlık yerine!
Birgün kahkaha atan çocuklarımız oyuncak arabalarıyla üzüm bağları olan evimizin sınırına dayandığında, kendi topraklarında efendi muamelesi gören asilzadeler gibi mutlu olacağız.Çeyrek yüzyıllık hayatının ve geri kalanını tamamını bir çınar gibi ayakda durduğunu görüp sevinç gözyaşları dökeceğiz.
Daha nice 25 yıllara,
SEVİYORUZ ULAN!
-----------------------------------------
Sevgilimin Şizofrenik Nağmeler-4 Yıkmayın Ulan yazıma cevabı...
Saygılarımla
-
çok iyi tebrikler
-
Yüreğimin sınırlarında ki mayınları temizledim, dikenli telleri kaldırdım ben.Sana çifte vatandaşlık veriyorum artık benimsin!
Bu cümleye bittim!
-
Güzel güzel ama tbtdeki favorim başkası :P
-
bakk.. bu şizofrenik nağmeler serisi bana dünyalar güzeli bir kız.. ve inanılmaz melankolik bir ilişki verdi.. devamını telif haklarını alıncaya kadar bekliyorum:):).. şaka bi yana kullanmıyorum tabi ki.. alegorilerin çok hoşuma gidiyor.. nazire yapıyorum diyelim.. merakla bekliyorum..
-
Forever nowalgin:D
-
eline sağlık hocam, çok güzel =))