Skoda Fabia
-
skodanın veya başka araçların sitelerine girip
1,2 ve 1,4 benzinli modellere bak yakıt tüketimleri birbirine çok yakındır.
-
peki hp etkiler mi tüketimi
-
bak şimdi baktım 1,2 70 beygir olanı 100 km'de ortalama 5,5 litre, 1,4 85 beygir 5,9 litre yakıyomuş.
yani alırsan 1,4 litrelik al kafan ağrımaz yazın klimayı açarken.
-
MbK bunu yazdı
bak şimdi baktım 1,2 70 beygir olanı 100 km'de ortalama 5,5 litre, 1,4 85 beygir 5,9 litre yakıyomuş.
yani alırsan 1,4 litrelik al kafan ağrımaz yazın klimayı açarken.
hocam tamam da benim kafamı karıştıran bu beygir olayı 1.4 68 hp 1.4 101 hp sence hangisi
-
101 olan tutulur tabiki.
-
düşük beygirden ve motordan uzak dur diyorum sana halen hangisi diyosun üstadım :-)
kendimde 1,6 tdı polo var mesela 1,2 olanı da vardı ama 1,6 aldım ben.
bastım mı kaçmadıktan sonra sokuyim öyle arabaya yaa. :-)
-
MbK bunu yazdı
düşük beygirden ve motordan uzak dur diyorum sana halen hangisi diyosun üstadım :-)
kendimde 1,6 tdı polo var mesela 1,2 olanı da vardı ama 1,6 aldım ben.
bastım mı kaçmadıktan sonra sokuyim öyle arabaya yaa. :-)
anlaşılmıştır : )))
-
1.2 sadece yeni teknoloji olan araçlarda ve sıfır alınır hocam aklından çıkarma.
mesela fiat fiorino 1.2 ama kamyonet sıfatına giriyor ve at gibi gidiyor. neden ? çünki yeni teknoloji ile üretilimiş.
taşşak kadar motora 66 beygir sığdırmışlar. haaah işe o araç alınır.
ama 2. el ve modeli azda olan araçlarda sakın ola 1.2 ye yaklaşma. özellikle kasası büyük olan ve motoru düşük olanlardan bahesiyorum.
-
herzmana dusuk motor yuksek motora gore daha fazla yakar nasıl 1.2 motor yokusta aılenle klıma actıgında 2,0 gıbı yakmaya baslar nedenıı arabanın kasası motora agır gelecek gıtmıycek ve daha fazla yakıt cekıp gıtmeye calısıcak b1,6 1,6 su anda kullanım ıcın en ıdeal araclardır benım aracım 1,6 astra babamın aracı 2,0 vectra ama yakıtımız aynı benımkı 105 bg babamınkı 136 bg ndn aynı cunku o kasarı daha rahat kaldırıyor hee bazı durumlarda babam benden de az yakabılıyor o yuzden 1,2den uzak durun 1,4unde 101 lıgını alın kafanızagırmasın ztn uzerındekı motor volsvogen grubunun urettıgı motor ıyı saglamdır pololarda kullanıyor aynı kodlu motoru
-
Seat ibiza da tavsiye ederim. Bende 2005 1.4 dizel 75 beygir var. Şehir içi kullanıma bağlı 30-35 kuruş arasında yakıyor. Araba yüklü iken yokuşta kalkışı haricinde memnunum. Normalde bastın mı ileri atıyor kendini iyi gidiyor tek eksiği dik yokuşlarda kalkışta zayıf kalıyor. Dijital klima, otomatik katlanan ısıtmalı aynalar, abs var. Temmuzda 100 bin km'de 17750'ye almıştım ama ben uyguna almıştım şu anda biraz daha yüksek fiyattan gidiyorlar. Bu arada yol tutuşu da iyi cliolarla 120'den sonra araba uçacakmış gibi olurken bunda 160'ı geçince bile asfalta yapışmış gidiyor.
1.2 almanı tavsiye etmem. Bir de arabayı almaya mutlaka iyi anlayan biriyle git ve iyi bir ustaya göster herşeyine baktır. İlk arabansa kazık yeme ihtimalin yüksek.