Skoda Octavia Doğuş Otomotiv Ve İncar Problemi
-
Selamün aleyküm değerli tahrikardeşler
Herzaman ki gibi yine ben yine bir problemle karşınızdayım
Yazdığım şikayet metnini aşağıya bırakıyorum fikir görüş ve önerilerinize açığım
SkodaTurkiye geçen hafta perşembe günü skoda Octavia 28.000 km 2021 model aracımı vites kolu arızası sebebiyle Kayseri İncar Skoda’ya teslim ettim. Parçanın tedarik edilip montaj yapılacağı en geç pazartesi gününe teslim edileceği fakat aracın garantisi bittiği (biteli 1 ay oldu son bakımına da 5500 tl ödeme yaptım )için güya iyi niyet kapsamına dahil ederek 6600₺ gibi bir rakam bir ödeme yapmam gerektiğini söylediler.
Benden kaynaklı bir arıza olmayıp tamamen kronik olan arızayı bana fahiş fiyat ödetmeye çalışıyorlar. Kaldı ki internette araştırdığımda aynı arızayı benden bir kaç gün önce garantisi bitmiş araca İstanbul çakıroğlu serviste 1700₺ gibi bir rakama yapmışlar…Araç 4 gündür serviste yatıyor. #incar #inciroğlu İkame araç tesis etmediler dolu imiş. Benm bu mağduriyetim ne olacak kronik arızası olan aracın ayıbının faturasını bize mi ödeteceksiniz hemde başka servisteki fiyatın 3 katından fazlasını talep ederek ?aracın kronik arızaları çok fazla servisler ama özellikle Kayseri İncar inciroğlu otomotiv in müşteri yaklaşımı ve çözümsüzlükleri çok kötü… aracı servisten alayım direkt satacağım bi daha skoda mı tövbeler olsun….eliniz değmişken size zahmet yukarıdaki twitimi beğeni rt yorum yaparsanız sevinirim -
Şimdi ben bu firmaya karşı nasıl haklımı arayabilirim ne yapmalıyım ne yapmamalıyım
-
İyide benim bildiğim garantisi biten tüm ürünlerde tamir masrafı için önce inceleme yapılır sonrasında müşteriyi bilgilendirip "ücreti X liradır, kabul ediyorsanız ibanımıza ödemeyi geçin tamire başlayalım" denir.
Tamir edip sonrasında parayı belirlemek güzel kafaymış. Oldu o zaman 25 bin lira desinler. Nasıl olsa müşteri ödemek zorunda kalacak.
-
mkyb bunu yazdı
İyide benim bildiğim garantisi biten tüm ürünlerde tamir masrafı için önce inceleme yapılır sonrasında müşteriyi bilgilendirip "ücreti X liradır, kabul ediyorsanız ibanımıza ödemeyi geçin tamire başlayalım" denir.
Tamir edip sonrasında parayı belirlemek güzel kafaymış. Oldu o zaman 25 bin lira desinler. Nasıl olsa müşteri ödemek zorunda kalacak.
Hocam henüz tamir edilmedi
iyi niyet kapsamında tahmini rakam 6600 civarı çıkar işlem pazartesiye biter dendi ben ilk baş tamam dedim sonra telegramda Octavia grubunda birinin aynı kronik arızayı 1700 e yaptırdığını okudum faturasını istedim sonra servisi arayıp siz 6600 istiyorsunuz ama 2 gün önce başka serviste 1700 e yapılmış itiraz ediyorum deyince ortalık karıştı
araç hala yapılmadı serviste yatıyor parça için aracın km sinin sabit olması gerekiyormuş servisin söylediğine göre parça da gelmemiş zaten
-
Sana özelden yazdım bi bak.
-
inciroğluna hiç bulaşma adamlar karanlık sahibi eski milletvekliydi. Çok fazla insanı madur ettiler. Sıfır diye kazalı araç satıyorlar. bence başka bir yere götür
-
Hocam aracı bıraktım benm arabayı da kazanlı araç ile değiştirmezler heralde
mafya gibi çöküyor yalnız başka bayi ile arasında 3 kat fark olur mu ya
-
Skoda Almanya’ya ulaşman lazımdı. Zamanında Mercedes ile benzer bi durum yaşadım 28 bin tl istedi yetkili servis Mercedes benz Almanya ya yazdıktan sonra müşteri memnuniyeti kapsamında ücretsiz yardımcı olmuşlardı
Martech tarafından 31/Tem/23 20:43 tarihinde düzenlenmiştir -
Skoda'da nasıl olur bilmiyorum ama Renault'da merkeze durumu bildirince bayisine ayar veriyordu. Tabi benim dediğim 2019'lardaydı. Şu an nasıl olmuştur bilemem. Bayi ile inatlaşsan da eline bir şey geçmez. Adaletin olmadığı yerde boşa kürek çekmek. Sanayide yaptıracağım bu parayı vermem mümkün değil deyip git aracı al, daha düzgün bir servise götür. Hatta aracın şase numarasını paylaşıp başka servisten o hata için fiyat teklifi al. Mevcut bayi ile tamirat konusunda yazılı anlaşma olduysa o zaman üstüne bir bardak su iç.
Edit: Skoda Almanya mail adresi:
herrero tarafından 31/Tem/23 20:53 tarihinde düzenlenmiştir -
herrero bunu yazdı
Skoda'da nasıl olur bilmiyorum ama Renault'da merkeze durumu bildirince bayisine ayar veriyordu. Tabi benim dediğim 2019'lardaydı. Şu an nasıl olmuştur bilemem. Bayi ile inatlaşsan da eline bir şey geçmez. Adaletin olmadığı yerde boşa kürek çekmek. Sanayide yaptıracağım bu parayı vermem mümkün değil deyip git aracı al, daha düzgün bir servise götür. Hatta aracın şase numarasını paylaşıp başka servisten o hata için fiyat teklifi al. Mevcut bayi ile tamirat konusunda yazılı anlaşma olduysa o zaman üstüne bir bardak su iç.
Edit: Skoda Almanya mail adresi:
Hocam araçtaki arıza kronik internette fazlaca yorum ve şikayet var benm sormak istediklerimden biri de işimi çözmezlerse hukuki olarak nerelere başvurmalıyım?
Tüketici hakem heyetine mi gideceğim yoksa bi avukat tutup mahkemeye mi vereceğimbirde mesela servis ikame araç vermedi sigorta yada kasko dan araç isteme haklım var mı ?
-
Aracı çekici ile o 1700 tl ye yapan servise gönder.