Skype Görüşmeleri Dinlenebiliyor
-
zaten skype sistemi kırılalı yıllar oldu.:S
(ciddiyim)
-
direk ip ile bağlanıp xfire kullanın, dökümanları var aratırsanız.
-
IRET bunu yazdı:
-----------------------------
Hocam benim bildiğim Msn mesenger da öyleydi yıllar önce bildiğim İP leri buluşturup bağlar konuşulurdu.Ben 4-5 senedir Gmail den konuşuyorum(google talk altyapısı ile)eminim onların sistemide aynıdır ama çok düşük bağlantılarda bile konuşabiliyosun.Bu akışık datanın kontrol edilemeyecek diye bir şey olacağını düşünemiyorum günümüz dünyasında her şeyine hükmedilerek pazarlanan bir sistem üstelik kontrol bizim tarafımızda değilki pazarlayıcı ya da söz sahibi ve ya net bilgi sahibi olalım.Ama konuyla alakalı basit bir incelemeye girsen eminim birşeyler bulunur. -
IRET bunu yazdı:
-----------------------------O direk bağlanılan ip ye giden veri nerelerden geçip gidiyor?
-
skype 'ı MS aldığından bugüne epey bir yawaşlama ve hat kesilmesi söz konusu...
zaten bir hayır gelmedi mayrkosowft tan
-
Selamlar arkadaşlar.
Bende bu güvenlik açığının Skype'nin Microsoft'a geçmesinden sonra meydana gelecek olan Yapısal ve köksel değişime bağlıyorum. MS kendine göre ayar çekecektir ve muhtemelen Güvenlik açığı da bu yüzden tınlanmıyor.
-
Bu önemli. Grundig skype dect telefonunu var bende. Dinleniyorsa kötü. İlk dinleyen polis olur güzel ülkemde. :-)
-
skype AES sifreleme teknigi kulaniyor ki bunun anahtari 256 bit sadece sunu bilmeniz yeter kirilmasi imkansiz bi sey bide anahtarlari da gondermek icin rsa yi kulaniyor ki bu da asitmetrik bi sifreleme teknigi ve en cok guvenilen ve kulanilan bi sfireleme tekigidir sifreleme teknigi kulanilan her yerde bu kulanilir bankalar vs. yani bos haber diyen arkdaslar yanilmamis ..
-
kapalı duran cep telefonları dinleniyor skype neymiş :)