Sofya'da Hayat
-
bende düşünüyordum aslında oraları, bilen biri gelsede bi danışmanlık yapsa :)
-
hocaam simdi gittin 4 sene okudun sonra orda kalma sansın varmı :D
-
Ya içinde istek ve üzerine gidecek cesaretin varsa takma git. Ailenden ufak paralar da alsan part time işlerle falan da eksiğini tamamlar gönlünce yaşarsın. Gerçi bu eski doğu bloğu ülkerini pek tutmasam da sana muazzam katkıları olacağından eminim.
-
kalabilirmiyiz ki yani gitsek ben dusundum aslında gitmeyi ama daha erken 2 sene ar sınava :D
-
Ben gittim okudum, mezun oldum geldim . Kimseye tavsiye etmiyorum . Danismanlar milleti mikiyor , sirf paranizi almak icin. Oyle bi anlatiylarki orayi bi danismanla konustuktan sonra kendinizi bavulunuzu toplar halde bulabilirsiniz. Elinizde uc kurus para varsa oturun turkiyede bi sene daha oturun adam gibi oss ye calisin bulgarlara ve ordaki danismanlara paranizi kaptirmayin , ama benim babamda bok gibi paravar harcayacak yer ariyom derseniz ortamlar guzeldir
-
Absolut bunu yazdı:
-----------------------------400 liraya gecinen adami elinden operim :) 600-700 aylik rahat gider yurtlar 70-80 lirami neydi dahada artmis olabilir 70 bile desen yurt parasi + telefon faturasi ( oralama 30-40lira ) + sigaran falanda varsa
zaten bunlarin bile tutari ayda 200 liradan fazla edioken 400 liraya nasil geciniceksin sigaran olmasa bile cebime 250 lira kalir dotunude yirtsan o paraya ay sonu gelmez biz 2 hafta zor yasioduk o paraya :D
sen kafadan 600-700 cikar hocam :) daha diskosu kafesi bari manitasi falan bunlari hesaba katmadik bile kattiginda dedim fiyat anca kurtarir D:
-----------------------------300levaya bile geçinenler var usta sen ne diyorsun?
Bende anlam veremiyordum onlara ama gerçekten geçinilebilir o paralara. Biz çok çok rahat lüks içinde yaşıyorduk ayda 600tl götürmem yetiyordu. Birde evde oturuyorduk 550leva kiramız vardı. Sonuçta adam maksimum 1 ay orada tek başına geçinecek sonra yurttaki arkadaşıyla filan ortaklaşa yemek masrafı çıkarmaya başlarlar. Gerçekten istedikten sonra çok çok az paralarla da geçinilebilir.
Ama diyeceğim tr de maddi durumu orta seviyelerde olanlar orada oldukça lüks bir hayata sahip olaibliyorlar. Biz öğretmene 550 leva kira veriyoruz deyince kadının gözleri pörtlemişti nasıl veriyorsunuz o parayı filan muhabbeti yapmıştı. 600-700 levaya 2000 model honda civic alınan bir ülkede 550 leva kira vermek çok değişik geliyor adamlara. Tabi bunlar plovdiv de ki kira fiyatları sofyada evde oturmak sitiyorsan ayda 1000 tl yi gözden çıkarcaksın.
Euro oalyını soran arkadaşta evet ab deler ama euro kullanacak seviyede değil bulgaristan henüz. Yoksa sonları yunanistandan da beter olur.
-
zeratul bunu yazdı:
-----------------------------Ya cahilliğimi mazur görün ama bulgaristan ab'de olduğuna göre para birimi euro olmaz mı ?
-----------------------------Bazı Avrupa ülkeleri euro2ya geçemiyor, geçtiklerinde batacaklarını biliyorlsr, shım şahım bir ekonomileri yok.polonyada zlote kullanıyor mesela
-
RaAmLis bunu yazdı:
-----------------------------hocam sen kac sensinde bitirdin ? bende pld de bitirdim 2011 de 300 levaya yasayan dedin adam evinden cikmayan sigarasi ickisi olmayan gece hayati bilmeyen kahveye bile dogru durust cikmayan adamdir
bende zaten 600 civari yeter dedim sende 600 e gecinioduk diosun ayni seyleri soluoruz o paraya anca gecinir !
yani turkiyeden oraya giden birisinin 300 e falan yasamaya calismasi zaten imkansiz :)
-
orda ortam yaşamaya gidilir okumaya değil.