Şok Tabancası Devre Şeması (En Basit)
-
yav aklıma geldi aranızda elektronik veya elektrik mühendisliği okuyan varmı
şunu soracam maxwell denklemlerini görüyormusnuz
ve ne kadar detaylı görüyorsunuz
-
Dj_Lethal bunu yazdı:
-----------------------------En basit yoldan Elektro-şok tabancasi yapimi :P henuz denemedim ama haftasonu yapicam bitene...

-----------------------------devre çok sağlıklı olarak çalışmakta bundan şüpheniz olmasın...yanlız dikkat edilmesi gereken nokta şurasıdır ki onuda yapmazsanız zaten 555 li kısmın hiçbir anlamı kalmaz...
devrenin çalıştığını anlamak için elinde 12v trafo olanlar trafonun normalde çıkış olan uçlarını devredeki giriş uclarına bağlasınlar daha sonra tranfonun 220v çıkışına dokunsunlar :D yanlız bu çok tehlikeli adamın derisini bile yakıyor :D denedim biliyorum.... devreden tam bir verim alınabilmesi için yükseltici olarak bir trafo sarılmalı hatta bir bobinajcı ile kafa kafaya verip çıkıştan 3-4 tane çıkış veren bir trafo sardırılmalı...bu neden derseniz de devreye basitçe ekleyeceğiniz 3-4 swıtc ile elektrik şokunun seviyesini ayarlayabilirsiniz...
en güzeli benim düşündüğüm gibi yapmak bence....bir adet minik bir işlemci ve sürücü transistör ile normal bir yükseltici trafo ile pwm kontrollü seviye kontrollü bir alet yapmak boş bir an bulursam yapacağım...
buraya kadar anlıyacağınız dilden konuştum...bundan sonrası teknik terimler içerecektir....
bu devrede bir adet 555 osilatör devresi kullanılmıştır...belirli bir frekansta kare dalga üretir bunun sebebi yapacağımız uyuglamada 9v dc yi 220v ve üstüne çıakrtacağımız için ilk önce dc9v u ac ye çevirmemiz gerekir aslında bu devre başlı başına evlerde arabalarda kullanılan konvertördür... yada pc lerde kullanılan ups gibidir... neyse uzatmadan devam edelim... 9v'u 220 ye çevirmek için ilk önce dediğim gibi ac ye çevirmek gerekir bunuda 555'i osilatör olarak kullanarak ve çıkışıda bir transistör bağlayarak dc 9v'u yükselteç trafosu üzerinde saniyelik palsler ile tetiklemektir...tabi buraya kadar sadece dc'yi ac ye çevirdik bundan sonra ise yükseltme işlemi yapılackatır...transistörün "C" ucu ve pilin "+" ucu trafonun girişlerine bağlanır burada yapılan işlem trafonun bir ucuna gelen dc voltajı transistör ile tetikleyerek ac ye çevirmek yukarıda da anlattığım gibi....daha sonra tarfonun çıkış uçlarından besleme gerilimine ve kullanılan trafonun sarımına göre yüksek voltaj ve trafonun watına göre de alınana akımın değeri değişir....
burada trafoya aklı takılanlar olabilir....örnek bir uyuglama için şöle bir deneye yapılabilinir....malzemeciden 2 tane 12v 3-4 wattlık trafo alınabilinir ucuz olması açısından 3-4 watt yazdım yoksa elinde daha değişik trafoları olan arkadaşlarda onları kullanabilirler...ilk olarak bir trafoyu 220 girişne fiş baplayıp 220v a baplasınlar daha sonra trafonun 12v çıkışını da diğer trafonun 12v girişine versinler ve bu trafonun 220v giriş uçlarını ölçsünler bakalım kaç volt elde edecekler :D
bunların dışında eklemek isterim karışıklığa yol açmaması açısından...piyasada çokça bulunana 2 çesit trafo vardır...
1- düşürücü trafo evlerdek ullandığımız aletlerin tv-muzik seti- adaptör -şarj aleti vs. içinde bulunana şehir şebeksini istenilen ac voltaja düşürmeye yarar...daha sonra bu voltajlar istepe göre dc çevrilebilinir...
2- ise yükselteç trafolardır...bunlar ise convertör dediğimiz ve evlerde kullandığımız pc ups lerinden bulunur bunlardaki mantık düşük güç ile büyük güçlerdeki cihazları çalıştırmaktır...genellikle çiftlik evlerinde vs. yerlerde kullanılan convertörlerde bulunur....bu diğer trafoların aksine misal dc 9v 'u ac 9v a çevirdikten sonra veya elimizde olan ac9v u yükseltmeye yarayan trafolardandır...yapılarında bulunan sargılar düşürücü trafolardakinin aksine sarım sayıları vs. tam tersidir...yani primeri le sekonder sekonder ile primer sargılar yer değiştirilerek elde edilir...diğer trafolarda düşürme işlemi nasıl sargılar hesaplanarak yapılıyorsa bu trafolarda da yükseltme işlemi aynı mantıkla işlemektedir...
trafolarıda karşılaştırdıktan sonra devrenin yapımı ile ilgili 1-2 püf noktası daha verebilirim...eğer bu devreyi yapacaksanız ve ufak boyutta olsun sitiyorsanız bobinajcılara yükseltici trafo sardırmalısınız....bunun dışında eğer amatörce bişiler yapmak isterseniz mesela jop içine yapmak isitoyorum derseniz elektronikçiden alacağınz 9v 3-4w lık bir normal bir trafoda işinizi görür ama fazla sağlıklı olmaz...pili çabuk bitirir....bunuda sölemeden geçmiyeyim...ayrıca devrede kullanılan 555 zamanlayıcı entegresi çok yayyın bir alanda vuukatcıların işini görür bomba timer vs. gibi :D ayrıca bu entegre 15v'a kadar açlışabilir...yani devreyi 12v ile beslerseniz daha iyi bir çarpma etkisi yarataiblirisniz...ama buda ek pil ve yer anlamına gelir...bir ara pcb çizmiştim amtörce ama bulamadım yeniden çizer yayınlarım...
benim yaptığım devrede 12v düşürücü trafoyu ters bağlamıştım ve çıkıştan pili sıfır alıp bapladığımda 330v veriyordu... :D öle bir çarpıyodiki deriyi soyuyordu...yanlız çok yüksek voltaj çıkartamadığınız için 330v gibi mesela dier hazır satılan elektro şok aletlerindeki gibi kıvılcımlar göremezsiniz...çünki onlar 80 000 v veriyor :D bu yüzden statik atlama yapmaz bir insanı çarpmanız için devreden 2 uç çıkartmanız gerekecektir...bu uclara iğne veya sivri bişey bağlarsanız daha iyi olur :D (yağlı şişman kişiler üzerinde daha etkili olur ) devereden çıkartağınız bu 2 ucu trafonun 2 ucuna bağlayacaksınız..
ÖNEMLİ" = amper seviyesini arttırısanız bu sakıncalı durumlar ortaya çıkartacaktır...mesela tam bilmiyorum ama 2.2 apmerden sonrasımıydı 22 amperden sorasımıydı neydi insanlar üzerinde kalıcı hasarlar yaratabiliyordu...buna dikkat edin bu amper değerlerini iyice araştırın ve ona göre uyuglamarınızı insanlar üzerinde deneyin yoksa başınıza dert olur bu 5 liralık devre...kolay gelsin....
-
ricin hocam detayli bilgi icin tesekurler ;)
-
ölümcül bişey isterseniz veyahutta elektrikli tellerde kullanmak isterseniz bu linkteki devre gibi bişey yapabilirsiniz...
http://www.freewebs.com/husnu-kokturk/teslahsnkktrk.htm
yanlız trafo olarak araçların ateşleme bobinleri veya televizyonlardaki yüksek voltaj trafosu kullanmalısınız....kolay gelsin...
-
hiçbirine gerek yok..
en boktanı 20 liradan, en kralı(elektro şhok + çop) 120liradan alabilirsin..
bunla uğrasmaya degmez.. çalısmama ihtimali var ve tehlikeli
-
DJ_Alper bunu yazdı:
-----------------------------
şii birisi denesin ben elektronikci değillim :) bunu daha yükselte bilirmiz şoklamasında öldürsün?
-----------------------------lazer güç ünitesi var :| hac kimi öldürcen ya :| 3,5 lardayım :D
-
http://www.mkek.gov.tr/Urunler/HCoNBqHT.jpg
Gümüşay 2 1/2" BEYAZ 615,00 YTL
Hayatta yarı yolda bırakmaz, tutukluk yapmaz, karşınızdaki silah çekse bile daha hızlı davranmanıza yarar, otomatik kullananlar genelde mermiyi silahın ağzına verip gezmiyorlar. emniyeti olsa bile silahın. :p
http://www.mkek.gov.tr/foSilahSatis.aspx
ikinci eli bulabilirsiniz ama %90 üzeri ruhsatı yoksa aldığınız adamın silah vukuatlıdır :)
-
wert bunu yazdı:
-----------------------------yav aklıma geldi aranızda elektronik veya elektrik mühendisliği okuyan varmı
-----------------------------
her elektrik-elektronik mühendisi maxwell denklemlerini görür hoca.ne kadar ayrintili dersen,zannedersem üniden üniye degişiyo,
bizimki rotasyondan,diverjanstan girdi,elektrik alandan,manyetik alandan çıktı.ve her olayi açıklayabilecegimiz o deli denklemleri verdi.ne pis adammış bu maxwell,herbişeyi bulmuş.
-
wert bunu yazdı:
-----------------------------yav aklıma geldi aranızda elektronik veya elektrik mühendisliği okuyan varmı
-----------------------------tutum benim arkadaşımdır,elektrik-elektronik mühendisi,foruma pek girmiyor ama msnde online olduğunda,bu başlıktan haberdar ederim onu