Solar Enerji Panelleri
-
hocam, aletlerin ne kadar elektrik tükettiğini hesaplayıp o şekilde hesap yap. buzdolabı ama ne ? eski tip mi a mı a+ mı a++ mı çok fark ediyor bunlar.
birde ongrid sistemler var, tüm sistemi güneş panellerinden değil elektrik ürettiği sürece şebekeye elektrik verip, üretim durduğu zaman şebekeden devam ediyor.
gece elektrik kw fiyatları daha uygun, gündüzden tasarruf yapsan o bile etkiler.
detaylı bilgi, http://www.solarcell.com.tr/sebeke-baglantili.asp
-
Seminerist bunu yazdı
rüzgar paneli kur , daha ucuz daha çok elektrik üretirsin.
Hocam malum yerde rüzgar paneli kurma gibi bir imkanım yok :) uçaklar açısından izin vermezler.
Yine de bayağı masraflı işe benziyor.
Tr de hala solar panel işi yaş.
Bu arada Adana ya solar panel fabrikası yapılıyormuş duyan var mı.
@yazılımcı hocam her zaman beklerim bilgilerini pm at konuşalım.
-
hocam birde senden ricam faturanın üzerinde aktif endüktif kapasitif değerler ya yaz yada faturayı cek gonder pm ile.. tam net soyleyeyim sana lazım olanları
-
arkadaşlar bizde bağ evinde ufak bir tv mini buzdolabı 4-5 led ampül 5w ve bir iki şarj için güneş ve veya rüzgar + güneş düşünüyoruz şilede yardımcı olacak arkadaşlar var mı sahibinden de farklı fiyatlar var kendim temin edip toplayamaz mıyım
-
Devlet baba bi nükleer santral çaksa ermenistan sınırına hiç böyle derlerimiz olmayacak.
-
XmV bunu yazdı
arkadaşlar bizde bağ evinde ufak bir tv mini buzdolabı 4-5 led ampül 5w ve bir iki şarj için güneş ve veya rüzgar + güneş düşünüyoruz şilede yardımcı olacak arkadaşlar var mı sahibinden de farklı fiyatlar var kendim temin edip toplayamaz mıyım
benim kurduğum sistemi yazayım. kendim topladım. 100w polikristal panel, 1200 w invertor, 90a sulu araba aküsü, 12v 10a regülatör, 5mt solar kablo, gerisi ıvır zıvır. bant, akü kelepçesi vs..
n11 den aldım hepsini. en uygun fiyat + indirim kuponları kovaladım baya uyguna aldım. bu sistemde senin dediklerini çalıştırır. ama dolap 24 saat değilde günde 5-6 saat çalışır tv 2-3 saat çalışır. akü ve panel oranlarını arttırmak, kullanım süreni de arttırır.
-
Kaan bunu yazdı
Devlet baba bi nükleer santral çaksa ermenistan sınırına hiç böyle derlerimiz olmayacak.
ermenistan sınırına :D :D
-
Yazilimci bunu yazdımyblackworldweb bunu yazdıcybermole bunu yazdı
bulunduğun sehrin mahallesine kadar yaz maliyet cıkarıvereyim. gündüz panellerden calısır aksam sebekeden o sekilde ucuz olur aküler işin içine girerse maliyet baya bi artar bastan diyeyim.
Adana Seyhan///// ŞAKİRPAŞA HAVALİMANI net olarak hocam :D
Pazartesi günü yanındayım hocam :D Arkadaş alana kadar bi yarım saat kadar vaktim var. Çayını içmeye geliyorum :) . Ben tahribattanım para vermem çaya ona göre
Hocam hala iletişim bilgini vermedin :D
Her saat işletmede bulunmuyorum geleceğin saati söylersen bir ayar çekelim :D ben olmasam personellere belirtirim ismini filan veririm. yer içersin istediğin gibi :D
-
Arkadaşlar Vergi olarak yarı yarıya ödüyoruz faturalara dikkat ederseniz.
100 tl nin 50 lirası vergi olarak endekslenmiş faturaya her baktığımda suyada elektriğe de
Biraz elim iyileşsin ben kendim dizayn edeceğim. Bu konuda ülke olarak malesef çok geriyiz. bildiğim kadarıyla 1 megawata kadar serbest
Düşünün...
aylık 100 TL cepte kaldığını 1 senede 1200 TL 3 senede bu iş kendini amörtü edecek... -
kaygusuz bunu yazdı
Arkadaşlar Vergi olarak yarı yarıya ödüyoruz faturalara dikkat ederseniz.
100 tl nin 50 lirası vergi olarak endekslenmiş faturaya her baktığımda suyada elektriğe de
Biraz elim iyileşsin ben kendim dizayn edeceğim. Bu konuda ülke olarak malesef çok geriyiz. bildiğim kadarıyla 1 megawata kadar serbest
Düşünün...
aylık 100 TL cepte kaldığını 1 senede 1200 TL 3 senede bu iş kendini amörtü edecek...Güneş panellerin ve aküllerin ileride bozulabilme ihtimalinide düşünün