Solar Enerji Panelleri

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    FOXXLY
    FOXXLY's avatar
    Erkek

hocam, aletlerin ne kadar elektrik tükettiğini hesaplayıp o şekilde hesap yap. buzdolabı ama ne ? eski tip mi a mı a+ mı a++ mı çok fark ediyor bunlar.

birde ongrid sistemler var, tüm sistemi güneş panellerinden değil elektrik ürettiği sürece şebekeye elektrik verip, üretim durduğu zaman şebekeden devam ediyor.

gece elektrik kw fiyatları daha uygun, gündüzden tasarruf yapsan o bile etkiler.

detaylı bilgi, http://www.solarcell.com.tr/sebeke-baglantili.asp

kelimeler albayım bazı anlamlara gelmiyor.
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    myblackworldweb
    myblackworldweb's avatar
    Erkek
    Seminerist bunu yazdı

rüzgar paneli kur , daha ucuz daha çok elektrik üretirsin.

Hocam malum yerde rüzgar paneli kurma gibi bir imkanım yok :) uçaklar açısından izin vermezler. 

Yine de bayağı masraflı işe benziyor. 

Tr de hala solar panel işi yaş. 

Bu arada Adana ya solar panel fabrikası yapılıyormuş duyan var mı. 

@yazılımcı hocam her zaman beklerim bilgilerini pm at konuşalım. 

¯\(ツ)/¯ ฏ๎๎๎๎๎๎๎๎๎๎๎๎๎๎๎๎
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    cybermole
    cybermole's avatar
    Erkek

hocam birde senden ricam faturanın üzerinde aktif endüktif kapasitif değerler ya yaz yada faturayı cek gonder pm ile.. tam net soyleyeyim sana lazım olanları

4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    XmV
    XmV's avatar
    Erkek

arkadaşlar bizde bağ evinde ufak bir tv mini buzdolabı 4-5 led ampül 5w ve bir iki şarj için güneş ve veya rüzgar + güneş düşünüyoruz şilede yardımcı olacak arkadaşlar var mı sahibinden de farklı fiyatlar var kendim temin edip toplayamaz mıyım 

5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Kaan
    Kaan's avatar
    Erkek

Devlet baba bi nükleer santral çaksa ermenistan sınırına hiç böyle derlerimiz olmayacak.

6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    FOXXLY
    FOXXLY's avatar
    Erkek
    XmV bunu yazdı

arkadaşlar bizde bağ evinde ufak bir tv mini buzdolabı 4-5 led ampül 5w ve bir iki şarj için güneş ve veya rüzgar + güneş düşünüyoruz şilede yardımcı olacak arkadaşlar var mı sahibinden de farklı fiyatlar var kendim temin edip toplayamaz mıyım 

benim kurduğum sistemi yazayım. kendim topladım. 100w polikristal panel, 1200 w invertor, 90a sulu araba aküsü, 12v 10a regülatör, 5mt solar kablo, gerisi ıvır zıvır. bant, akü kelepçesi vs..

n11 den aldım hepsini. en uygun fiyat + indirim kuponları kovaladım baya uyguna aldım. bu sistemde senin dediklerini çalıştırır. ama dolap 24 saat değilde günde 5-6 saat çalışır tv 2-3 saat çalışır. akü ve panel oranlarını arttırmak, kullanım süreni de arttırır.

kelimeler albayım bazı anlamlara gelmiyor.
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    end
    end's avatar
    Erkek
    Kaan bunu yazdı

Devlet baba bi nükleer santral çaksa ermenistan sınırına hiç böyle derlerimiz olmayacak.

ermenistan sınırına :D :D

0x0480 takilin madem ﷽﷽﷽
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    myblackworldweb
    myblackworldweb's avatar
    Erkek
    Yazilimci bunu yazdı
    myblackworldweb bunu yazdı
    cybermole bunu yazdı

bulunduğun sehrin mahallesine kadar yaz maliyet cıkarıvereyim. gündüz panellerden calısır aksam sebekeden o sekilde ucuz olur aküler işin içine girerse maliyet baya bi artar bastan diyeyim.

Adana Seyhan///// ŞAKİRPAŞA HAVALİMANI net olarak hocam :D

Pazartesi günü yanındayım hocam :D Arkadaş alana kadar bi yarım saat kadar vaktim var. Çayını içmeye geliyorum :) . Ben tahribattanım para vermem çaya ona göre

Hocam hala iletişim bilgini vermedin :D

Her saat işletmede bulunmuyorum geleceğin saati söylersen bir ayar çekelim :D ben olmasam personellere belirtirim ismini filan veririm. yer içersin istediğin gibi :D

¯\(ツ)/¯ ฏ๎๎๎๎๎๎๎๎๎๎๎๎๎๎๎๎
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Tabela Fatihi
    kaygusuz
    kaygusuz's avatar
    Erkek

Arkadaşlar Vergi olarak yarı yarıya ödüyoruz faturalara dikkat ederseniz.

100 tl nin 50 lirası vergi olarak endekslenmiş faturaya her baktığımda suyada elektriğe de 

Biraz elim iyileşsin ben kendim dizayn edeceğim. Bu konuda ülke olarak malesef çok geriyiz. bildiğim kadarıyla 1 megawata kadar serbest

Düşünün...

aylık 100 TL cepte kaldığını 1 senede 1200 TL 3 senede bu iş kendini amörtü edecek...

Türkiye’deki emekli yaşlı insanları sevmiyorum. Ailemde emekli olanlarda dahil. Geleceğimizin çalınmasına izin verdiler. Umarım ızdırap dolu bir çileli hayat çekip elveda deyip bu dünyadan gidersiniz. Siz gençleri zırnık düşünmediniz hayallerini mahvettiniz.14.500TL ile hiçbirşey almadan karnınızı doyurun gelecek nesili düşünmeden yaşadığınızı sanıp gidin bu dünyadan.
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Seminerist
    Seminerist's avatar
    Erkek
    kaygusuz bunu yazdı

Arkadaşlar Vergi olarak yarı yarıya ödüyoruz faturalara dikkat ederseniz.

100 tl nin 50 lirası vergi olarak endekslenmiş faturaya her baktığımda suyada elektriğe de 

Biraz elim iyileşsin ben kendim dizayn edeceğim. Bu konuda ülke olarak malesef çok geriyiz. bildiğim kadarıyla 1 megawata kadar serbest

Düşünün...

aylık 100 TL cepte kaldığını 1 senede 1200 TL 3 senede bu iş kendini amörtü edecek...

Güneş panellerin ve aküllerin ileride bozulabilme ihtimalinide düşünün

Toplam Hit: 3698 Toplam Mesaj: 25
güneş solar paneli