folder Tahribat.com Forumları
linefolder Donanım & Driver
linefolder Solidworks, Autocad Yazılımları İçin Notebook?



Solidworks, Autocad Yazılımları İçin Notebook?

  1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    NoktaliVirgul
    NoktaliVirgul's avatar
    Kayıt Tarihi: 02/Temmuz/2007
    Erkek
    Easx bunu yazdı

    Abi bari burada sidik yarıştırmayın ya :) Öğrenciyken proje söz konusu olmadığı sürece tasarımda çizilecek parçalar genellikle tek parçadır. Büyük ünilerde maksimum montaj olur oda parça sayısına göre ve öğrenciye göre değişir. . Yani üniden üniye değişmekle birlikte 100 200 parçalık bir montaj analizi söz konusu olmadığı sürece 2000 - 2500 liralık bir notebook yeter. Aşağıda gördüğünüz çizimlerin hepsini lenovo z500'de yaptım. Geçen ay 300 liraya satmaya çalıştığım makine. Hepsinin ansys analizleride aynı pc'de yapıldı. Akış analizinden statik analize kadar. Hiçbir sorun yaşamadım. Ne zaman ki 100 200 parçalık bir montaj işin içine girer o zaman sıkıntı olur. Kendi tecrübemden yola çıkarak söylüyorum tabiki siz mesleğe başlamış içinde olanlar daha iyi bilir ama öğrencilikle makine mühendisliğini çok karıştırmamak lazım :) Hatta ve hatta alttaki motor bloğunun çalışan halinide (piston biyel kolları vs dahil) aynı pc'de yaptım.

     

     

     

    ❤️

    Sidik yarıştırmak değil amaç. Konuyu açan arkadaş aradan ince bilgileri seçip alsa bile yeter, güzel öneriler geliyor..

    Z500'ü i7 sanıyordum ama i5'miş. 300TL'ye satmaya çalıştığım diyince fiyatı neymiş diye baktım: http://www.vatanbilgisayar.com/z500-notebook-core-i5-3230m-26ghz-6gb-1tb-sshd-2gb-156-w8--notebook-bilgisayar.html

    Bu arada fiyatlar ne biçim artmış ya. Dolar düşünce niye düşürmüyorlar fiyatları amk.


    If my calculations are correct, when this baby hits eighty-eight miles per hour... you"re gonna see some serious shit.
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Easx
    Easx's avatar
    Kayıt Tarihi: 23/Ocak/2010
    Erkek

    Benim makinede ekran yok hocam arızalıydı o yüzden satmaya kalkmıştım hatta satmıştım sonra hdd'den sıkıntı verdi iptal oldu satış. ama şu anda 2. el sorunsuzları 1200 lira civarına bulunabiliyor. Herhangi bir monster modeli arkadaşın işini görecektir. Ha yetmediği durum olursa @kaan 'ın dediği gibi ekran kartını değiştirir. Zaten o makinelerin yetmeyeceği tasarımlar yapan adam quadroya verdiği parayı takmaz diye düşünüyorum :)


    www.kriptopedi.com
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    fth1233
    fth1233's avatar
    Kayıt Tarihi: 12/Mayıs/2016
    Erkek

    Kardeşim bende makine mühendisiyim . Oyun bilgisayarı al kesinlikle işlemci sistemi U olmasın solidwork ve cad gibi programları çalıştırır detaylı parça birleştirmelerinde sıkıntı yaratabilir . 


    Conqueror..i
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Moustafa
    Moustafa's avatar
    Kayıt Tarihi: 09/Şubat/2016
    Erkek

    Formudaki tüm makine mühedisleri toplanmış sanırım :) Ben de makine Mühendisiyim, öğrenciliğim süresince Sony Vaio bir bilgisayarım vardı sanırım en alt seviyeydi Core 2 Duo işlemcisi vardı 2.16GHz gibi bir de çalışma frekansı vardı bilgisayarın, harici bir ekran kartı yoktu, RAM 4GB 1600 MHz, Harddisk de normal içinde disk olan HDD diye geçendendi hızı da 5400 d/dk idi. Tüm bunlara rağmen öğrencilikte çizilen tüm parçalarda canavar performansı gösteriyordu. Sonrasında bilgisayar çalındı, benzer özelliklerde casper bir ultrabook almıştım o da canavar gibiydi. Şimdi de yine casper bir bilgisayarım var onun da yine harici bir ekran kartı yok özellikleri de sadece RAM 6GB ve İşlemcisi 2,6 veya 2,8GHz o da fazlasıyla yetiyor. Hatta bir bilgisayar görmüştüm 4-5 yıllık 14" bir cihaz canavar gibi çalıştırıyordu Solid'i AutoCad'i çok hoşuma gitmişti. Orijinal parçaları harici yalnızca RAM eklemesi yapmışlar cihaza. Çok istedim de satmadı sahibi. İnce ve şık bir cihazdı.

    Diğer makine Mühendisi arkadaşlarım alınmasınlar da açıkca sidik yarışına, şov mekanına çevirmişler meydanı. O gönderdikleri kadar karmaşık çizimler çizip, her bir parçaya gerçek durumdaki montaj durumlarına göre montaj da yaptım, çalıştırdım da, statik analiz de yaptım (dinamik analiz bilmiyorum) bu son söylediklerimi XEON serisi işlemcisi QUATRO serisi harici ekran kartı olan masaüstü bir cihazda yaptım yeri geldiğinde o bile ağlıyordu, bazen bir render alması saatler sürüyordu.

    Özetlemek gerekirse normal işleri için yeterli olan her cihaz öğrencilik seviyesi ve biraz üzeri her parçanın çizimi için fazlasıyla yeterli olacaktır. Arkadaşların gösterdikleri çizimler, analizler, renderlar için üst seviye çizim için tasarlanmış parçalara sahip masaüstü bir bilgisayar olması gerek.


    Mustafa
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    hasato
    hasato's avatar
    Banlanmış Üye
    Kayıt Tarihi: 12/Ocak/2016
    Erkek

    masa üstü daha uzun vadeli olur laptop alırsa ve o programları cidden kullanırsa2-3 yıl sonra yenilemesi şart olacak tabiki tercih sizin

     


    Ders paylaşımlarıma @hasan safa tosun ( youtube) , @hasato (facebook) adreslerinden ulaşabilirsiniz.
Toplam Hit: 3791 Toplam Mesaj: 26
solidworks autocad notebook notebook