folder Tahribat.com Forumları
linefolder Gündem - Güncel Konular
linefolder Son Yağmurlarla Birlikte Kuraklık Durumu Nedir ?

Son Yağmurlarla Birlikte Kuraklık Durumu Nedir ?

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Zeytun-i
    Zeytun-i's avatar
    Erkek

Bir kaç gündür sağanak halinde de olsa sağlam yağmurlar yağıyor, bu hafta (perşembe) hariç hep yağmurlu yine.

Baraj seviyeleri nedir ne değildir.

http://havadurumu.hurriyet.com.tr/

https://www.uvvam.com | Dünya Su Sporcuları Platformu | https://www.instagram.com/uvvam/
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    piiiranha9242
    piiiranha9242's avatar
    Erkek

http://www.hurriyet.com.tr/ekonomi/26350622.asp

Konya sıkıntılı 2 aylık sürede en iyi yağışı daha dün aldık onun dışında yağmadı hiç diye bilirim ,geçen ntv de mtrji uzmanı bahar yağmurları gelip geçici barajlara faydası olmayan yağışlar, barajlar için kışın görülen büyük sistemli, uzun süreli olan yağışların faydalı olabileceğini sölemişti

bu bahar merada otlar kısa kaldı büyümedi bu da önemli besin ve ekonomik değeri olan domalan mantarını bulunmasını zorlaştırdı :) ulan senenin 1 ayını kapsayan uğraşımız vardı o da yok bu sene iyimi :)

piiiranha9242 tarafından 06/May/14 11:08 tarihinde düzenlenmiştir

..Morali hep bozuk olan insan..
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    piiiranha9242
    piiiranha9242's avatar
    Erkek
    piiiranha9242 bunu yazdı

2 tane olmuş prdn :)

piiiranha9242 tarafından 06/May/14 11:08 tarihinde düzenlenmiştir

..Morali hep bozuk olan insan..
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ugur0
    ugur0's avatar
    Erkek

hocam yağmurlar bir işe yaramıyor açıkçası, hani gelip geçici yağsada aynı hızla buharlaşıyorlar yani cok bi fayda sağlamıyor yağmur yağması(he hiç olmamasından iyi tabikide). barajlardaki doluluk oranının artması için daha çok kar yağması gerekliydi yalan oldu yani:d biraz sıkıntılı bi yaz mevsimi bizleri bekliyor

imza
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    NaZi_
    NaZi_'s avatar
    Erkek

Senelerdir aynı hikayeyi dinliyoruz. Barajlar boş, hakkımızdan hayırlısı, generali tuttuk vs. Kriz derecesine gelecek bir susuzluk görmedik henüz. Bazı tahıl ürünlerinde fiyat artışı oluyordur, tarımcıyı sarsıyordur, doğrudur ancak, bu duruma da devlet el atacak ve önlemini alacak. Haber bültenlerinde bunun yayınlanmasında bir mantık göremiyorum.

2 gün boyunca duş alamasam, bimde 1lt. lik suyun fiyatı 2 katı zamlansa anlarım. Bence bir problem yok.

Kendimi bir akşam toplumun ete kemiğe bürünmüş hali ile yemeğe çıkarken hayal ediyorum şimdi; yemekler gelmiş ve çiğnemeye devam ediyoruz. Tam o sırada topluma doğru bakıyorum, ben aseksüel olmaya karar verdim, diyorum ve toplumun yüzü düşüyor. Başlıyor neden ve sonuçlarını sorgulamaya, felaket senaryoları anlatmaya ve yer yer yaftalamaya. Hayal ediyorum, yerimden kalkıyorum ve masanın etrafında bir yarım tur atıyorum, artık toplumun yanı başında, tabiri caizse ensesindeyim. Bir kolumu masaya dayıyorum ve kısa kollu tişörtümden uzanan kollarım yılların emeği sonucu bir kas yığını şeklinde, tam da toplumun bakacağı yerde duruyor. Kulağına doğru eğiliyorum ve şöyle diyorum; desene sen her bi sikimi çok iyi biliyorsun lan ?!
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    bugrahan45
    bugrahan45's avatar
    Erkek

manisa'da su sondaj işi yapan müşterim var. bütün takım taklavatı taşıdı kocaeli'ye . belediye onlarca su kuyusu açtırıyor şu anda yetiştiremiyorlar.

Bengü il tuta olurtaçı sen Türk budun.
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    rajooonn
    rajooonn's avatar
    Erkek

Çocukluğumda şırıl şırıl akan bir karasu deremiz vardı. Elini doldur iç o kadar temiz ve berraktı.

Geçen haftasonu gittim 2 yıl öncesinde belimi geçen yerde şimdi ayak bileklerimi zor geçiyor. 

Yalnız olsam ağlayacaktım :(

Gece! Vampir değilim ama geceyi çok severim. Yalnızsın, oyun oynuyorsun monitörün ışığı ve kendin.
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    RETRET
    RETRET's avatar
    Erkek

Hocanın bedduasını almayacaklardı bu yaz çok kurak geçecek çok.

ulan hepiniz yaşlanmışlınız size inat ben yaşlanmayacam saç da ektirecem pilates de yapacam, götümü yiyin.
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    2021 Talihlisi
    samaccc
    samaccc's avatar
    Erkek

abi toprak su çekti de arada don fala çok hasar verdi meyve ağaçlarına 

ramazanla beraber çok büyük zamlar olacaktır.

Minimalist Değilim, Tembelim ( Artık yazmanın anlamı yok, açık hedef oluyoruz. Konuşarak, yazarak, kumda siyasetçilik oynayarak yapılabilecek şeyler bitti.)
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    u235
    u235's avatar
    Erkek
    NaZi_ bunu yazdı

Senelerdir aynı hikayeyi dinliyoruz. Barajlar boş, hakkımızdan hayırlısı, generali tuttuk vs. Kriz derecesine gelecek bir susuzluk görmedik henüz. Bazı tahıl ürünlerinde fiyat artışı oluyordur, tarımcıyı sarsıyordur, doğrudur ancak, bu duruma da devlet el atacak ve önlemini alacak. Haber bültenlerinde bunun yayınlanmasında bir mantık göremiyorum.

2 gün boyunca duş alamasam, bimde 1lt. lik suyun fiyatı 2 katı zamlansa anlarım. Bence bir problem yok.

Demek ki ülkede su krizi çıkana kadar kadar önemsemek lazım bu konuyu.Güzel bir mantık..

11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    mephisto
    mephisto's avatar
    Erkek

yorumlara bakınca diyorum ki bu halk herşeyi hak ediyor.. böyle devam.. daha bundan bi kaç yıl önce yazın ortasında ankara susuz kalmadı mı ? yetkililer açıklıyor su kıtlığı var diye sallayan yok.. illa yumurta göte dayanacak öyle farkına varcaz.. iş işten geçecek tabi.

Issız kuytu köşelerden and olsun ki döneceğiz !
Toplam Hit: 2627 Toplam Mesaj: 19