Sonu Com Uzantılı Domain Yüzünden Mahkemeye Verilmek
-
sonu com uzantılı domain yüzünden domain ile aynı adı taşıyan şirket tarafından mahkemeye verilen şahsa cezai yaptırım uygulanabilir mi?
-
eğer o ismin telif hakkı sendeyse tescilletiysen olabilir
-
DJ_Alper bunu yazdı:
-----------------------------
eğer o ismin telif hakkı sendeyse tescilletiysen olabilir
-----------------------------hojam o ismin telif hakkı derken alan adı yıllardır boştaymış başkası alınca kıymetlenmiş, ayrıca adam henüz adının com.tr lisini bile almamış.
-
IRET bunu yazdı:
sonu com uzantılı domain yüzünden domain ile aynı adı taşıyan şirket tarafından mahkemeye verilen şahsa cezai yaptırım uygulanabilir mi?
-----------------------------Eğer sitede o şirekte hakeret etmediysen birşey olmaz.
Eğer sırf şirket ile aynı adı taşıyan com uzantılı bir domain yüzünden mahkemeye verilip ceza kesilse zaten ben hapı yutmuştum.Bir ton öyle domanim var.
Birde adamlar belki sadece domaini senden almak için mahkemeye vermiştir.Detayları öğrenmek lazım. istersen domaini ver bi bakalım
-
swordfish bunu yazdı:
-----------------------------IRET bunu yazdı:
-----------------------------Eğer sitede o şirekte hakeret etmediysen birşey olmaz.
Eğer sırf şirket ile aynı adı taşıyan com uzantılı bir domain yüzünden mahkemeye verilip ceza kesilse zaten ben hapı yutmuştum.Bir ton öyle domanim var.
Birde adamlar belki sadece domaini senden almak için mahkemeye vermiştir.Detayları öğrenmek lazım. istersen domaini ver bi bakalım
-----------------------------saolasın hojam o zaman şöyle sorayım o elemanın sitesini başka şirketin sitesine yönlendirsek cezai yaptırımı olur mu ?
-
-----------------------------hojam o ismin telif hakkı derken alan adı yıllardır boştaymış başkası alınca kıymetlenmiş, ayrıca adam henüz adının com.tr lisini bile almamış.
-----------------------------Ona bakarsan ben hepten hapı yuttum. www.hyundaigetz.com u aldım :) adamlar 4 sene resmi web sitesi olarak kullanmışlar hyundai motor company :) ben ne yapayım peki
-
domain ne
-
-----------------------------saolasın hojam o zaman şöyle sorayım o elemanın sitesini başka şirketin sitesine yönlendirsek cezai yaptırımı olur mu ?
-----------------------------Bak işte bu durum biraz kötü olmuş.Firmanın itibarını zedeleme olayı söz konusu olabilir
-
DJ_Alper bunu yazdı:
domain ne
-----------------------------:P hoja orasını geçelim, elimde kullanacak çok domain var ve adamlar utanmasa sıçtığı boku yiyecek kadar cimri olduğundan hepsi öylece duruyor :|
-
O isim tescilliyse yani telif haklarınca korunuyorsa ceza alırsın. Çünkü google serdar ortaçı vermişti aynı olaydan youtube benzer isim kullanıyor die. Bide benzer yani :D
sortube - youtube ilişkisinden dolayı mahkemelikti :D
-
kanald.com, turkticaret.com, samanyolu.com, radikal.com, milliyet.net, turkcell.org, avea.com ve daha bir çok domain o isimle kurulan şirketlerde değil.
Hatta bazılarına dava açıldı ve davayı kaybettiler.