Sony Laptop Ekran Hatası Yardım..
-
Ekran bu şekilde cizgi ve karelere bölündü sorun nedir izce?

-
monitorunde sorun var.
sana tavsiyem yetkili servise gotur yaptirt.
x bir servise goturup yaptirirsan tek yaptiklari lehimlemek ve bir-iki hafta sonra yine ayni sorun basgosterecektir.
genellikle asiri isindigi icin oluyor bu ariza.
bilgisayarin altina kaliteli sogutucu fan al
-
Monitorunde sorun yok ekran kartının çıkışında temassızlık var.
Başka ekran kartı ile dene düzelir.
-
Beyaz tavşanı takip et.
-
Dostum bu sorunun 2 sebebi vardır
Ya ekran kartı chipsetin arızalndı yensi ile değişmesi gerekir
Ya da Lcd ekranı bzuldu yine değişmesi gerekir.Eğer tamir yaptırmayı düşünürsen yardımcı oluruz.Yerimiz istanbul şişli perpada.Arıza tespiti ve montaj için ücret almıyoruz.
Sattığımız ürünler orjinal ve 2 yıl garantilidir.İstanbul dışı bir çok müşterilerimiz var.Anlaşmalı kargolar ile çalışıyoruz
Sitede br çok referansımız vardır..http://www.notebookuzman.com/
http://www.notebooktamirii.com
0212 210 99 97 -
bu olay Ramlerdende kaynaklanabilir. Çünki kendimden biliorum. Ramı çıkarttığımda ekranda böle çizgiler falan çıkıyordu. Ama makinada işlem yapabiliyordum.1 tane film izliyordum 15 dk makina kitleniyor ekran bölünüyor falan iştee. Ama ekran kartınada baktırman gerekebilir.şuan sorunun nerede olduqunu anlayamam ama başımdan geçtiği için bir fikir öne sürüyorum ;)
-
By_AnymosRE bunu yazdı:
-----------------------------
bu olay Ramlerdende kaynaklanabilir. Çünki kendimden biliorum. Ramı çıkarttığımda ekranda böle çizgiler falan çıkıyordu. Ama makinada işlem yapabiliyordum.1 tane film izliyordum 15 dk makina kitleniyor ekran bölünüyor falan iştee. Ama ekran kartınada baktırman gerekebilir.şuan sorunun nerede olduqunu anlayamam ama başımdan geçtiği için bir fikir öne sürüyorum ;)
Aynen RAM'lerden kaynaklanabilir. Ramlerin oturmamasından dolayı bu tür şeyler oluyor. Ramleri çıkarıp tekrar takarsan ve sorun hala devam ediyorsa ekran kartı olabilir ekran kartınında tamiri sağlam olmaz. Tamir etseler bile diğer muridimizin dediği gibi 2 hafta sonra tekrar sorun olur en iyisi teknik servise git.. -
Eger bu arkadas PrtScn butonuna basip ekran goruntusu alirsa heralde olayi basitce cozmus olucaz, degil mi arkadaslar ?
Alinan ekran goruntusunde sorun varsa, ekran karti veya lcd ye aktarim kablolari, alinan ekran goruntusunde cizgiler yoksa lcd ekran bozulmus demektir, diye bir cikarim yapiyorum, umarim dogrudur ?
-
Print screen olayı ile anlayamazsın...
Harici bir monitöre bağlayarak anlayabilirsin..
-
:| ne yapmıssınız ya biri ramden biri sey ekran kartının cıkısından biri ordan biri burdan
sword hoca bari sen yapma ekran nie 8 parcaya bölünür tabiki ekran kartının chipsetinden alla alla monitörden bi anda bu kadar parcaya bölünme olasılıgı cook düşük ramden olsa bi kere yapar 2 kere yapar 3 kere yapar sürekli yapmaz konuyuda fazla okumadım resimi gördüm direk teşhis koyuyorum ekran kartı :W zaten ben bu gun bunlardan yapmıstım bitane :D aksam aksam ugrastıydım ugs:S neyse velhasım tamiri olur ısıtılmayacak ama
swordfish'e kefilim işçilikleri ve işyeri kaliteli bi abimzdir o konuya benden önce cvp attıgı için ben yapmıom :W
-
the_behulder bunu yazdı:
:| ne yapmıssınız ya biri ramden biri sey ekran kartının cıkısından biri ordan biri burdan
sword hoca bari sen yapma ekran nie 8 parcaya bölünür tabiki ekran kartının chipsetinden alla alla monitörden bi anda bu kadar parcaya bölünme olasılıgı cook düşük ramden olsa bi kere yapar 2 kere yapar 3 kere yapar sürekli yapmaz
-----------------------------Doğrudur sen öyle diyorsan öyledir..