Sony Xperia U (Yurtdisindan Gelme)
-
10 gun kadar once Almanya'dan Sony Xperia U gonderdi arkadasin biri, pasaport kaydi vs falan 185 lira civarinda bi masrafi oluyor.
Bir kac telefoncuya sordum farkli fiyatlarda imei atabileceklerini soylediler.
Karsi komsunun bi telefoncu tanidigi varmis, neyse verdik ona , bugun geri getirmis bizim komsu, telefoncu bu telefon olmaz demis.
Telefonu actik herhangi bir hat takmadan , telefonun dili turkce.
Bu islerden anlayan arkadaslar bi yardimci olabilir mi, bu telefona imei gomulemiyor mu ?
-
istanbuldaysan doğubanka uğraman lazım.
-
MbK bunu yazdı
istanbuldaysan doğubanka uğraman lazım.
Yok hocam Istanbul'da degilim malesef, Eskisehir'deyim.
-
Biraz arastirdim Sonylerde imei muhabbetinde sikinti varmis.
Pasaport kayit icin yardimci olabilecek bi murit var mi ?
-
üstad nette bi yöntem anlatıyorlar hep ama hiç deneme şansım olmadı.
1. cihaz root edilir.
2.Terminal Emulator adlı uygulama yüklenir
3.Terminal Emulator açılır ve şu kod yazılır = echo 'at+egmr=1,7,"123456789012345"' > /dev/pttycmd1
(sayıların olduğu kısıma yeni imei yazılacak)
4.Telefon yeniden başlatılır.anlatım bu şekilde. hep karşıma bu yöntem geliyor. deneme şansın varsa dene belli mi olur belki olur :)
can498 tarafından 20/Eyl/13 16:30 tarihinde düzenlenmiştir -
can498 bunu yazdı
1. cihaz root edilir.
3.Terminal Emulator açılır ve şu kod yazılır = echo 'at+egmr=1,7,"123456789012345"' > /dev/pttycmd1
4.Telefon yeniden başlatılır.anlatım bu şekilde. hep karşıma bu yöntem geliyor. deneme şansın varsa dene belli mi olur belki olur :)
Beceremem ki anlamiyorum bu islerden, telefon elimde kalir kesin. :)
Telefonculara soruyorum kimisi yaparim diyor,kimisi olmaz diyor,kimisi 3G olan bi telefonun imei'sini getir yapayim diyor, bi turlu kafama yatmadi bu is.
En garantisi pasaport kaydi olacak diye dusunuyorum.
-
hangi şehirdeydin üstad sen.
-
Aynı cihazın aynı modeli bende de var yurt dışından gelme. Zaten eski ve özellikleri yetersiz bir cihaz. evde öylece duruyor pasaport kaydı yapmaya bile lüzum görmüyorm...
-
can498 bunu yazdı
hangi şehirdeydin üstad sen.
Eskisehir.
@Drkeworks
Hocam cihaz hediye geldi bana, simdi kenara atmak olmaz. :)
Su an kullandigim telefonda wap var 3g bile yok :), sony beni 3-5 sene goturur sanirim.
Bir de bi sorum var, Agustos 29 da Tr'ye giris yapti telefon, ne zamana kadar pasaporta isletmem gerek?
-
batarya altındakı yazanların tamamını (imei haric) pm atarsan oluru olmazı söylerim
-
Bloom bunu yazdıcan498 bunu yazdı
1. cihaz root edilir.
Beceremem ki anlamiyorum bu islerden, telefon elimde kalir kesin. :)
Telefonculara soruyorum kimisi yaparim diyor,kimisi olmaz diyor,kimisi 3G olan bi telefonun imei'sini getir yapayim diyor, bi turlu kafama yatmadi bu is.
En garantisi pasaport kaydi olacak diye dusunuyorum.
bunu anca clonlara yapabılırsın bide farklı bır yontem le s-off htc lere
sony lerde testpoıntı var bk var pusuru var :D var da var