folder Tahribat.com Forumları
linefolder Cep Telefonları, Gsm Operatörleri ve Mobil İnternet
linefolder Sony Xperia Z Suya Girince Ekranın Sapıtması Normal Midir ?

Sony Xperia Z Suya Girince Ekranın Sapıtması Normal Midir ?

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    mataramasuko
    mataramasuko's avatar
    Erkek
    Bn de ikilemde kaldım bi tarafım al mis gibi telefon diyor diğer tarafım salak mısın lan telefona 2milyar gömülür mü diyor karar veremedim
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    XpertVision
    XpertVision's avatar
    Erkek
    ayhun bunu yazdı

ekrani cok csbuk ciziliyor sanirim gorikka glass yok o cihazda onu akana kadar note2 alin alet mukemmek calisiyor 

bilip bilmeden yargıya varmayın ya, otur bir araştır eminsen söyle, gorilla glasstan 6 kat daha sağlam dragontrail cam var, o çizilen kısım da üstündeki anti-shatter(gelen darbeleri yaymak için kullanılıyor). anti-shatter çizilir ama anahtarlık felan çizmez anca bıçakla çizersin. Tamam hadi çizildi diyelim çıkart o filmi, altında pürüzsüz bir cam ekran hala duruyor olur.

3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    whopper
    whopper's avatar
    Erkek

Bu telefonu sırf kulaklık girişi kapaklı diye almam. Ben her on dakikada bir kullanıyorum o çıkışı

4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Böcüklerin Efendisi
    krypt
    krypt's avatar
    Erkek
    JackDaniels bunu yazdı

Gereksiz bir özellik sırf su geçiyormiyor diye alacak birisini tanımıyorum.

Neden öyle diyon hacım. Mesela su geçirmez klavye almak hayatımda aldığım en güzel kararlardan birisiydi ya. Yoksa şimdiye 10 klavye değiştirmiş olurdum.

while (1<2)
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ayhun
    ayhun's avatar
    Erkek
    XpertVision bunu yazdı
    ayhun bunu yazdı

ekrani cok csbuk ciziliyor sanirim gorikka glass yok o cihazda onu akana kadar note2 alin alet mukemmek calisiyor 

bilip bilmeden yargıya varmayın ya, otur bir araştır eminsen söyle, gorilla glasstan 6 kat daha sağlam dragontrail cam var, o çizilen kısım da üstündeki anti-shatter(gelen darbeleri yaymak için kullanılıyor). anti-shatter çizilir ama anahtarlık felan çizmez anca bıçakla çizersin. Tamam hadi çizildi diyelim çıkart o filmi, altında pürüzsüz bir cam ekran hala duruyor olur.

www.youtube.com/watch?v=NmdA2QXtxnE

buyur haci izle. burada seni savundugun ekranin dayanikliligini gosteriyor

delimiyim ben?
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    XpertVision
    XpertVision's avatar
    Erkek
    ayhun bunu yazdı

www.youtube.com/watch?v=NmdA2QXtxnE

buyur haci izle. burada seni savundugun ekranin dayanikliligini gosteriyor

işte bu videodaki çizilen, ekranın üstündeki anti-shatter film, onu çıkarırsan altında sağlam çizilmez ekran durur hala. Ayrıca bu elemanın diğer videolarını seyredersen görürsün samsung fanı, videoda bile S3'e vuruşuyla Z ye vuruşu aynı mı baksana.

Hadi onu geçtim uyguladığı test tamamiyle saçmalık, kullanıcı deneyiminden çok uzak. öyle bıçakla telefonun köşesine vurmak bir anlam ifade etmiyor. Önemli olan Drop test leridir, yani telefonu belli yükseklikten düşürme testleri. Youtube'da s3 drop test diye araştırırsan ne kadar vahim olduğunu anlarsın. Ayrıca donanımhabere biraz göz atarsan Samsung telefonları cebinden düşüp ekranı haşat olan bir sürü insan görebilirsin.

Ayrıca Gorilla Glass'ı Xperia Z de kullanıyor ama arka kapağında.Önde Dragon Trail kullanıyor.

XpertVision tarafından 06/Nis/13 18:38 tarihinde düzenlenmiştir
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    RaNGeR
    RaNGeR's avatar
    Erkek

Açıkcası eleman bana da biraz yanlı geldi. Hiçbir ürünün fanatiği değilim ama bu elemanda bir şeyler var. Mesela anahtarı ilk vurmalarda S3 üzerinde belirgin hasarlar olmaya başlayınca daha yavaş vurmaya başladı sanki. Xperia Z'ye parmakları yamulana kadar bastırıyor ama S3'e aynı testi yaparken öyle bir şey görmedim :P

Ayrıca, Allah aşkına bıçakla ve anahtarla o şekilde ekran dayanıklılığı mı ölçülür :P Al telefonu git bir yere çarp, mancınığa bağla betona fırlat, üzerine ağır kütleler düşür, ne bileyim, kullanıcıların başına gelebilecek şeyler dene... Ama denerken bütün ürünlere aynı muameleyi yap. Bence biraz saçma olmuş.

Forumda mesaj yazarken lütfen imla kurallarına uyalım, düzgün bir TÜRKÇE ile yazışalım. TÜRKÇE bizimdir, dilimize sahip çıkalım.
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    bamboocha
    bamboocha's avatar
    Erkek

hocalar sony de çalışıyorum cihaz için alttan farklı açıyla bakınca ekran sarı gozukuyo dediler yalan çıktı oyle dediler yalan çıktı hepsi yalan cihazı denedik test ettik ekranda su varken bazen parmak algılayamayabiliyor. satıs fiyatı 2249 olcak dediler yurt dısından onceden ıthal edip o fiyata sattılar ama satıs fiyatı 1849 tl daha ne sayyım ? 

edit: sorularınız olursa z ile ilgili yanıtlarım hocalar. ist anadolu yakasında iseniz magazadan gelin inceleyin hatta cay icelim tanısalım müridlerle

bamboocha tarafından 06/Nis/13 21:06 tarihinde düzenlenmiştir

kızgın mermi namluda, azgın pipi donda durmazmış.derviş dervişe sırayla binermiş.
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    palakan229
    palakan229's avatar
    Erkek
    XpertVision bunu yazdı
    ayhun bunu yazdı

+1 de benden usta.

ayhun bunu yazdı

Benim bildiğim kadarıylada tam tersi. Gorilla Glass'dan daha iyi ve çizilme olasılığı yok. Youtube videolarında çizilen kısım tamamen ekran jelatini ( ya da ekran koruyucu ). Çıkartıldığında hiç bir çizik olmadığı gösteriliyor. Detayları Youtube'dan izleyebilirsin. :)

Düzeltme: Bildiğim kadarıyla ön ekranda da Dragon Trail kullanılıyor. Gorilla Glass yer almamakta bu telefon için. ;) @XpertVision, bir daha bakarsan doğru sonuca ulaşabilirsin mürid. :)

palakan229 tarafından 07/Nis/13 00:07 tarihinde düzenlenmiştir

Sevgi, insanın şeyleri en olmadıkları gibi gördüğü durumdur. / -Nietzsche
Toplam Hit: 5073 Toplam Mesaj: 30