Sorun Kimde Hostmu Suçlu Sistemmi
-
yaw site açılışında abidik kubidik şeyler çıkıyor bugün herşey üst üste geldi ayar oldum iyice. Host diyor yazılımınızda sorun var ben dedim 3 yıldır çalışan sistem nasıl bozuluyor dedim müdahale etmedim kodlara herhangi bir şekilde.
QL=SELECT a.id, a.title, a.alias, a.title_alias, a.introtext, a.language, a.checked_out, a.checked_out_time, a.catid, a.created, a.created_by, a.created_by_alias, CASE WHEN a.modified = 0 THEN a.created ELSE a.modified END as modified, a.modified_by, uam.name as modified_by_name,CASE WHEN a.publish_up = 0 THEN a.created ELSE a.publish_up END as publish_up,a.publish_down, a.images, a.urls, a.attribs, a.metadata, a.metakey, a.metadesc, a.access, a.hits, a.xreference, a.featured, LENGTH(a.fulltext) AS readmore,CASE WHEN badcats.id is not null THEN 0 ELSE a.state END AS state,c.title AS category_title, c.path AS category_route, c.access AS category_access, c.alias AS category_alias,CASE WHEN a.created_by_alias > ' ' THEN a.created_by_alias ELSE ua.name END AS author,ua.email AS author_email,( SELECT MAX(contact.id) AS id FROM pozcu_contact_details AS contact WHERE contact.published = 1 AND contact.user_id = a.created_by) as contactid,parent.title as parent_title, parent.id as parent_id, parent.path as parent_route, parent.alias as parent_alias,ROUND(v.r
Bu kodlar yazıyor bide bunlar
Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/matyar/public_html/components/com_content/models/articles.php on line 497 Warning: mysql_num_rows() expects parameter 1 to be resource, boolean given in /home/matyar/public_html/libraries/joomla/database/database/mysql.php on line 293 -
sn. müridler durduk yere joomla sistem bozulurmu yahu
-
HeYeT bunu yazdı
bozulur, nasıl bozulur anlatayım. Jommla sürümünü güncellemen gerekiyor sürekli, joomlanın sürümü de yetmiyor ana panelde sana sürekli uyarı veriyor şu eklentinin güncellenmesi gerekiyor diye o eklentileride güncellemen gerekiyor. Eğer güncellemezse açık oluşuyor ve sistem korumasız oluyor. Kaldı ki başıma geleni anlatayım ben sana böyle güncellemedim hiç birşeyi sistemde açık oluşmuş bi güzel virüs yemişim sürekli benim sistem üzerinden spam mailler döşenmiş sağa sola otomatik olarak sunucu suspend etti hesabı açamadım aynı sunucuda bi daha.
-
sezginari bunu yazdıHeYeT bunu yazdı
bozulur, nasıl bozulur anlatayım. Jommla sürümünü güncellemen gerekiyor sürekli, joomlanın sürümü de yetmiyor ana panelde sana sürekli uyarı veriyor şu eklentinin güncellenmesi gerekiyor diye o eklentileride güncellemen gerekiyor. Eğer güncellemezse açık oluşuyor ve sistem korumasız oluyor. Kaldı ki başıma geleni anlatayım ben sana böyle güncellemedim hiç birşeyi sistemde açık oluşmuş bi güzel virüs yemişim sürekli benim sistem üzerinden spam mailler döşenmiş sağa sola otomatik olarak sunucu suspend etti hesabı açamadım aynı sunucuda bi daha.
şimdi napayım hocam adamlar diyor bizden kaynaklanan bir durum yok diyorlar. ben joomla 2.5.27 dedim.. 2.5 için son gelen yani şu an joomla 3.x lerde eklentilerde sorun çıkar diye geçmemiştim. Sen ce napayım son yedeğimi 20 gün önce aldım.
-
HeYeT bunu yazdısezginari bunu yazdıHeYeT bunu yazdı
şimdi napayım hocam adamlar diyor bizden kaynaklanan bir durum yok diyorlar. ben joomla 2.5.27 dedim.. 2.5 için son gelen yani şu an joomla 3.x lerde eklentilerde sorun çıkar diye geçmemiştim. Sen ce napayım son yedeğimi 20 gün önce aldım.
en son yedeğini kur sonra eklentilerini güncelle birşey olmaz inş, ama olmaması için yedeğini aldığında zaten virüsü yememiş olman lazım. eğer yine tekrar ederse bi önceki yedeği kur dene bi daha. Host suç bizde değil diyorsa bi daha ikna edemezsin suçun onlarda olduğunu :D
-
Aklıma gelen başıma geldi dediğin gibi buraya post atmadan sunucu güncellemesi varmı diye hosttaki elemanlara sordum dedim bide bana güncelleme gelmişmi diye panele girdim panelde bile hata aldım.Güncellemelere girdim 11 güncelleme gelmiş sanırım 4-5 gün içinde oldu bu. joomla panelde aldığım hata.
Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/matyar/public_html/administrator/modules/mod_menu/tmpl/default_enabled.php on line 186 -
işlem yapıyorum bilgi vereceğim yazmış inş olur.
-
hosting güvenlik için yazılım kullanır. Senin dosyalarında güvenlik açığı tesbit ederse o dosyayı siler.
Yada suspend e çeker.
Bazen server versiyonu güncellenir php üst versiyon ve alt versiyon çakışması olabilir.
Yani bu durum sunucudan da olabilir senden de...
-
Erdem bunu yazdı
hosting güvenlik için yazılım kullanır. Senin dosyalarında güvenlik açığı tesbit ederse o dosyayı siler.
Yada suspend e çeker.
Bazen server versiyonu güncellenir php üst versiyon ve alt versiyon çakışması olabilir.
Yani bu durum sunucudan da olabilir senden de...
19 güncelleme gelmiş bana şimid baktım teşekkür ederim.
-
site 4 gündür kapalı. 2 defa aldığım full backupları gönderdim biri yandex biri cpanel üzerinden ikisinide açarken sistem hata vermiş backup sorunlu diye benim int. sorun vardı bunla ilgilimi acaba kopmalar oluyormuş bugün düzeldi.
bugün tekrar yüklenecek.
-
Hosting'i hangi firmadan kullanıyorsun ?
Aynı sorunu güzel hosting'de defalarca yaşadım, her seferinde sizden kaynaklanıyor diye cevap verip başlarından savuşturdular.
Bende turhost'a taşımak zorunda kaldım bütün sitelerimi, şu anda öyle bir problem gözükmüyor bende.