folder Tahribat.com Forumları
linefolder Gündem - Güncel Konular
linefolder Sosyal Sigortalar Ve Genel Sağlık Sigortası Yasası (Herkesi İlgilendiren Bi Konu)

Sosyal Sigortalar Ve Genel Sağlık Sigortası Yasası (Herkesi İlgilendiren Bi Konu)

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Branxian
    Branxian's avatar
    Erkek

DrKill bunu yazdı:
    -----------------------------

yav okuyup ta babasının sağlık şeyinden (emekli sandığı gibi...) geçinenlere bi halt olmaz değil mi?

25 yaşına kadar olmaz sanırım.

25 yaşından sonra tek başınasın kovboy

Kurtla sevişen mazoşist koyun
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    AnaMuhalefet
    AnaMuhalefet's avatar
    Erkek
    Akbabalar bile leş yiyor, bunlar vatandaştan canlı canlı kan emiyorlar...
    İyi dedikleri ekonomiyi vatandaş döndürsün...
    Olmaz olsun böyle iyi ekonomi, halka faydası olmayan böyle iyi ekonomiye(!) ben...

Bir işi: " BİLMEYEN " ELEŞTİRİR, " AZ BİLEN " AKIL VERİR, " YAPAMAYAN " ÇAMUR ATAR, " BİLEN " YAPAR.
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ANNE
    irwa
    irwa's avatar
    Dişi

bu yorum yazılmış bi sitede beğendim açıkcası

yakın bir gelecekte,özel-kamu farkı olmadan sağlık hizmeti vermesi gereken hastaneleri ticarethanelere,hekimleri sağlık işçilerine ve hatta sağlık işsizlerine çevirecek,bununla kalmayıp hastaları sigorta şirketlerinin insafına bırakacak yasa.

80 sonrasına bakınca nasıl da ustalıkla bugüne getirildiğimizi anlamak mümkün. 1961 yılı çıkışlı sağlık hizmetlerini sosyalleştirme sisteminin şans verilmeden ve yatırım yapılmadan iflasa zorlanması,akabinde populist motivasyonlarla uygulama hastanesi dahi olmayan yerlere tıp fakültesi açılarak hekim enflasyonunun sağlanması,kamu hastanelerine ve birinci basamağı oluşturan kurumlara(sağlık ocakları,ana çocuk sağlığı merkezleri,verem savaş dispanserleri vs.) sıfır yatırım yapılırken,özel hastanelere uygulanan sonsuz teşviklerle,insanlara mevcut sistemin çok kötü olduğu intibağının verilmesi bu yasayı çıkarmak için yeterli cesareti sağlamıştır.

üstelik yasanın ve dönüşümün ilk basamağı olan aile hekimliği sisteminin pilot olarak başladığı iller,birinci basamak sağlık hizmetinin zaten en iyi şekilde verildiği iller olarak seçilerek ortaya çıkan iyi verilerle insanların gözlerinin boyanması amaçlanmıştır. pilot demişken,daha bu pilot illerdeki uygulamanın sonuçlarını görmeden yeni illerin de eklenmesi sağlıktan sorumlu insanların pilot uygulama kavramıyla ciddi sorunları olduğunu göstermiştir

aile hekimliği ve gss'nin getirisi olan sevk zinciri,sevk kotası,sevksiz üst basamaklara başvurularda katkı payı ödenmesi gibi uygulamalar bu geçiş döneminde uygulanmayarak bir balayı dönemi yaşatılmaya çalışılmıştır. bu durum hem devlet hastanesi ve üniversite hastanelerinin iş yükünü muazzam bir şekilde arttırmış,hem de bu yeni sistem hep böyle sürecek ve isteyenin üniversite hastenelerine ve devlet hastanelerine sevksiz başvurabileceği illüzyonunu yaratmıştır.

gss'nin teminat paketinin her hastalığı kapsamıyor olması ve bu paket içeriğinin gss kurumunun tasarrufunda olması ileride daha da küçültülebileceği anlamına geldiğinden;zamanla kanser hastaları,ortez-protez ihtiyacı olanların tedavilerinin devlet tarafından karşılanmaması durumunu ortaya çıkaracak,bu tedavilere ihtiyacı olan ve karşılayacak paraları olmayan insanların adeta ölüme terkedileceği günler olacaktır. 

hizmet veren sağlık çalışanlarının sözleşmeyle alımı,özlük haklarının ve iş güvencesinin kaybına yol açacaktır. her gün açılan yeni tıp fakülteleriyle artan hekim sayısı ve iş güvencesi olmadan yapılan sözleşmelerle hekimler işsizlik korkusuyla hakettiklerinin azına çalışmak zorunda kalacak ve serbest bırakılacak ithal hekim uygulamasıyla bu çirkin rekabet iyice arttırılacaktır.

sözün özü,sağlık sisteminde yeni bir döneme girilmek üzere. bu 20 yılı aşkın bir süredir dünya bankası tarafından planlanan ve dayatılan,devletin sağlık hizmeti verme rolünün biteceği bir sistem. bunun bir adım ötesi bu sigorta sisteminin de özelleşip bu rolün sigorta şirketlerine verilmesi olacak. yeni dünya düzeninde her ülkede nihai gidiş bu olacak,yani bu hükümetler-partiler üstü bir durum;ama ne yazık ki bu,teselli yerine karamsarlığı arttırıyor.

dewdim dewrildim geldim
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    LizardKing
    LizardKing's avatar
    Erkek

türkiye ne güzel bi yere dönüşüyor :)

"Din en büyük rpg.dir.." arsiv.ozgurdusuncehareketi.org - evrimagaci.org
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    RETRET
    RETRET's avatar
    Erkek

pessimist bunu yazdı:

:) Güzel güzel halkımıza daha fazlası mübah.

ulan hepiniz yaşlanmışlınız size inat ben yaşlanmayacam saç da ektirecem pilates de yapacam, götümü yiyin.
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    LizardKing
    LizardKing's avatar
    Erkek

IRET bunu yazdı:

pessimist bunu yazdı:

haklısın ama kurunun yanında yaş da yanıyor.. buna üzülüyorum.

"Din en büyük rpg.dir.." arsiv.ozgurdusuncehareketi.org - evrimagaci.org
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    real_agabey
    real_agabey's avatar
    Erkek

Yarına sakin kafa ile bakarım.

8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    RETRET
    RETRET's avatar
    Erkek

pessimist bunu yazdı:

IRET bunu yazdı:

pessimist bunu yazdı:

haklısın ama kurunun yanında yaş da yanıyor.. buna üzülüyorum.

Vergi vermezsin, vermediğin parayı da sağlığına sağına soluna harcarsın olur biter...

ulan hepiniz yaşlanmışlınız size inat ben yaşlanmayacam saç da ektirecem pilates de yapacam, götümü yiyin.
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    YekteranBaymedir
    YekteranBaymedir's avatar
    Homo

bu gidişle emekli olucaz lakin hayat'tan...

10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    EcHoLL
    EcHoLL's avatar
    Erkek

Bu  EVETTTT EVETTT diye yırtanlar nerede şimdi sesleri kesildi hepsinin alın size Anti Sosyal Devlet alın size işçiyi köle emeklisinide hırsız yerine koyan zihniyet.

allaha havale ediyorum onları tabi o Allah bukadar şeyi görüpde belalarını vermiyorsa onada diyicek bişeyyok şeytana havale edelim bari.

"Hayat zor olabilir ama ben de kolay sayılmam." insanları Silahsızlandırmak onları köleleştirmek için En iyi Yoldur.
Toplam Hit: 4680 Toplam Mesaj: 31