Soyağacımı Öğrenmem Gerekiyor Yardım...
-
önceki yıllarda cebitte bakılıyordu bu yılda öle bir stand var mı? yoksa önerileriniz nelerdir?
-
Cebit te yoksa eğer, nüfus müdürlüğünde bir tanıdığın varsa çok kolay çıkartabilirsin.
-
maalesef bir tanıdığım yok cebitteki standan başka bir yerde öğrenemiyorsun diye biliyorum başka bir yolu yok mu?
-
cebitte ogrensen ogrensen e-devlet in nufus mudurlugu standinda ogrenirsin
-
topluğun genetikmi ona mı bakıcan:) napcan olum soyagacını!..
-
arkadaşlar çok lazım özel bi nedeni var kusura bakmayın yardımcı olursanız sevinirim
-
Valla anne tarafımda trabzona yerleşen ilk dedeme kadar biliyorum ama baba tarafını bilmiyorum bende çoktandır araştırcam diyodum ama üşendiğimden hiç araştıramadım. kütüğe falan başvur, google'da nasıl bulunur diye aradın mı? Bide akrbalarının kurduğu dernek falan var mı, ordanda sorabilirsin. bişiler bulursan buraya yaz.
-
nüfus müdürlüğünün sitesinede baktım nette araştırdım kesin bi sonuca varamadım. bazı ailevi sorunlar var soyağacımı kesin öğrenmem lazım cebitten kesin öğrenebiliyormuyuz? gidenlerin gözüne çarptımı stand?
profil tamamen geyiğinedir arkadaşlar saçmalamayın. baba tarafından kimseyi tanımıyorum ailede çok ciddi şeyler oluyor ama bazı şeyler saklanıyor soyağacımı öğrenmem gerek
-
kayıtlı olduğun nüfüs müdürlüğüne git, ordaki görevliye biraz yağ cek o sana yardımcı olur
-
peder tarafının soyağacını cıkarayım diye nufus dairesine gittim, bana dedemin babasının nereden geldiğini söyleyebildi sadece. adam gibi kayıt yok sadece varsayımla iş yapılıyo memlekette.
-
sanırım 1800" lü yıllarda nüfus bilgileri defterlerde tutulmuyu başladı bu yıllarda yaşayanlar ilk kayıtlarını yaptırmaya başladı bilenler baba dede adı gibi bilgileri verdilerse dedenin dedelerinin bile kayıtlarına ulaşırsın eger başka bir yerden kütüğünün bulunduğu yere göç ettiyseniz ( savaş nedeniyle erzurum yada karstan gelme iseniz falan ) daha önce dedelerinin bulunduğu şehirdeki bilgilere ulaşabilirsin zaten şu an mernis kullanılıyor her nüfus dairesinden bu bilgiler görünmekte ama bu bilgileri vermezler daha önce olsaydı istegin soyağacı listesini çıkartırdım ben 1999 da nüfusta çalışırken kendi ailemin soy ağacını çıkarmıştım birini bul ve araya koy aslında sorun çıkaracak bir mesele degil ama yasal düzenlemeler işte
Toplam Hit: 2727 Toplam Mesaj: 19