Sözelci İçin Pc Programcılığında Okumak
-
Destroyer kodlamada matematikle ilgili şeyler geçmiyorsasorun yok?
Kafaya koydum sanırım seneye gidicem :D -
Ka1nsha bunu yazdı
Kafaya koydum sanırım seneye gidicem :DAritmetik operatörler var işte :)
-
DE5TROY3R bunu yazdıKa1nsha bunu yazdı
Kafaya koydum sanırım seneye gidicem :DAritmetik operatörler var işte :)
o kadarcık ?
-
aritmetik operator denilen şeyi fazla küçümsememek lazım bence, işlemcinin de en büyük parçasının aritmetik mantık ünitesi olduğu unutulmamalı. bilgisayardaki herşey aritmetik işlemlerle yapılır zaten.
-
Ka1nsha bunu yazdıArmadA bunu yazdı
sözelciyim bilg. prog. okuyorum lan :< en sakat yönüüüüüm matematiğimin bok gibi olması.
vay işte bana böyle adamlar lazım :) hocam şevklendim şimdi nasıl peki yani mesela c# da bi konu anlatıyorlar matematik üzerinden mi veya hoca senden bi proje istiyor matematik üzerinden mi istiyor mesela
fibonacci serisini programla yazdır gibi vs.vs.hocam dersi takip edersen cidden çok zor bişey değilki hatta matematikle ilgisi bile yok yani programlamanın mantığa dayalı, fibo demişsin o veri yapılarında gösterilir veri yapıları çok zor bir derstir ama eğlencelidir zor birşey yok fibonun mantığıda sayının kendisi bir öncekiyle iki öncekinin toplamı işte yani n=n-1+n-2 budur
veya faktöriyel hesaplama diyor faktöriyal nasıl alınıyor mesela 3! 3*2*1! şeklinden Döngü ile çok kolay bir şekilde çözüyorsun diyelim hoca matematiksel bişey istedi senden zaten förmülü verir örnek vermek gerekirse ilk sene bize iki bilinmeyenli denklem çözün dedi matematiksek çözüm yolunu soruda veriyor sen koda çeviriyorsun çok zor değil yani ilgiliysen hele sınıf birincisi olarak bitirirsin. biraz uzun oldu ama :D -
Ka1nsha bunu yazdıBosluk bunu yazdı
Matematiğin yoksa şans eseri gitsen bile bölümü bitiremezsin hacı gördüğümüz matematik öyle böyle değil aq
işte asıl sormak istediğim o çok mmu ileri matematik görüyorsunuz
hacı denklemlerden çakmıyorum demişsin
bir denklemlem kuramıyorsan neyin programını yazacan :|
basit bir vergi hesabı için bile denklem kurman gerek :D
matematiğin türev integral trigonometri kısmını geçtim
denklem-fonksiyon olayını adam akıllı kavramak gereklidir
ve yazacağın her programda kullanacağın bilgilerdir
türev trigonometri integral daha spesifik program yazmak istediiğinde lazım olur ama
denklem-fonksiyon olayı biraz şart gibi
-
A) Ördeği ben oluyorum. :)
Bende seninle aynı durumdayım hocam.