Sözlük Yapma İçin Programlama Bilen Birisi Var Mı ?
-
Arkadaşlar elimde çok güzel iki tane sözlük var birisi temel biriside mühendislik- mimarlık üzerine. Çok kaliteli sözlükler, yaklaşık 5000 kelime var içlerinde.
Şimdi ben bunları bilgisayar ortamına aktarmak istiyorum yani sözlük programı gibi. Fakat programlama bilgim yoktur. Eğer programlama bilgisi olupta bu
işi yapmak isteyen olursa, o arkadaş işin program kısmını yazsın sonra bana atsın bende kelimeleri içine yazayım programın. Böylece ortaya çok güzel bir
program çıkar. Böylece arkadaş yazarken kendini geliştirir :) bende kelimeleri yazarken kelime ezberlemiş olurum :) Sonra freeware olarak programı
dağıtırız, sevaba gireriz :)
Proje bana mantıklı geldi. Eğer dahil olmak istiyen programcı arkadaşlar varsa buyursunlar
Saygılar
Mürit
seadog
-
web sitesi olarak düşünürsen yardımcı olmak isterün hacı
-
olabilir hocam web üzerinden de sorun olmaz benim için
-
Kelimeler ne içerisinde yazılı?
Access, excel, txt ...
-
Vaktim olsa php ile yapmak isterdim. Host-domain sıkıntımız yok zaten.
-
ontedi bunu yazdı:
-----------------------------
Kelimeler ne içerisinde yazılı?
Access, excel, txt ...
-----------------------------Kitaptan yazacak gibi anladım ben.
-
Arkadaşlar biraz geç yazdım ama olsun :)
NEyse kelimeleri kitaptan ben ekleyeceğim.
Sistem içi boş olarak bana ulaşacak ve bende teker teker yazacağım..
-
seadog bunu yazdı:
Arkadaşlar biraz geç yazdım ama olsun :)
NEyse kelimeleri kitaptan ben ekleyeceğim.
Sistem içi boş olarak bana ulaşacak ve bende teker teker yazacağım..
-----------------------------ocr ile taratsan, worde aktarsan, belli ayraçlarla ayırarak excele aktarsan, ordan da bir db ye import etsen tek tek girmekten daha kolay olmaz mı? günde 300 sayfa taratabilirsin diye düşünüyorum.
-
Yapılırsa çok iyi olur çünkü teknik sözlük büyük nimettir mühendis için :)
-
@Iret amacım zaten benim elimle yazmam, hem bir proje olacak hemde ben yazarken kelime ezberlemiş olacağım. amaç bu.
Artı programdan ziyade web projesi daha ii olur kanımca
-
seadog bunu yazdı:
@Iret amacım zaten benim elimle yazmam, hem bir proje olacak hemde ben yazarken kelime ezberlemiş olacağım. amaç bu.
Artı programdan ziyade web projesi daha ii olur kanımca
-----------------------------5000 kelimeyi bilgisayar ortamına klavye ile aktaracak kadar zamanın var mı gerçekten? :|