Spam Basmanın En Ucuz Yolunu Arıyorum
-
Her vps işe yaramayacaktır yada host vs ip çözerek olacağını sanmıyorum :) çünkü relay mail yöntemi ile filtre ediliyor birçok firma tarafından..
Dikkat edilmesi gereken bazı konular var.
Bunlardan en önemlisi alınacak sanal sunucunun amerika lokasyonun da olması ve kaliteli bir yerden alınması bunun sebebi birçok hizmet sağlayıcı abd lokasyonun da gmail, hotmail, yahoo, aol vs vs. Softlayer bu konuda gayet başarılı fakat tuzludur. Bu yüzden softlayer bayilerinin tercih edilebilir yada SMTP kiralayarak bu işlem de çözülebilir.
Tavsiyem softlayer dedicated yada vds üzerinden işlem gerçekleştirmek :)
http://iweb.com/ softlayer bayisi ve kendileri toplu mail atmada sıkıntı yaşatmayacaklarını iddaa ediyor.
Martech tarafından 02/Kas/12 16:34 tarihinde düzenlenmiştir -
Tamam bu spam kurallarının da bir üstünden geçelim mi hacılar? benim bildiklerim şunlar
1) Adsl ipden değil server IPden göndermeli
2) Reklam kokan sözcükler ve başlıklar kullanılmamalı
3) aynı domainlere çok seri gönderilmemeli. arada 1 er dakka bekletmek iyidir.
4) unsubscribe linki mutlaka olmalı
5) IP nin spam listlerde olmadığı kontrol edilmeli
başka?
-
Aynı kişiye 1 haftada defalarca mail atılmamalı
Dosya eklenmemeli
HTML dışında düz metin de eklenmesi iyidir
Saçma sapan büyük küçük harfler kullanılmamalı
Phishing vs şeyler kullanmayın
Mailleri IP(dns) yoluyla degil :) SMTP yoluyla gönderilmesi daha başarılı sonuçlar verir.Sunucudan yerine smtp yoluyla gönderme konusunda rackspace bu konuda ciddi anlamda başarılıdır.
Martech tarafından 02/Kas/12 16:45 tarihinde düzenlenmiştir -
HolyOne bunu yazdı
Tamam bu spam kurallarının da bir üstünden geçelim mi hacılar? benim bildiklerim şunlar
1) Adsl ipden değil server IPden göndermeli
2) Reklam kokan sözcükler ve başlıklar kullanılmamalı
3) aynı domainlere çok seri gönderilmemeli. arada 1 er dakka bekletmek iyidir.
4) unsubscribe linki mutlaka olmalı
5) IP nin spam listlerde olmadığı kontrol edilmeli
başka?
IP lerin spam listelerinde olmadığını kontrol eden bir script yazmıştım PHP ile, belki yardimci olur, C# la yazamadım aynısını malesef.
Edit: pm attim
SpArK tarafından 02/Kas/12 16:57 tarihinde düzenlenmiştir -
sendloop kullanıyorum, günde 100 bin kadar kişiye spam yapıyorum, ki hergün yeni bir yüzbine yapıyorum spam i. 2 aydır falan böyle gidiyo bi sorun olmadı. genelde esp ler spam olayının üzerinde çok duruyo ama sendloop pek siklemiyo, arayüzü hızı vs de iyi.mailing api si de var bağlarsın uygulamana kendisi atar
-
Sonuç varmı hocam? nasıl bir yol izledin?
-
Takip ediyorum aynen sonuç ne oldu ?