Sparkle 8800 " Ler
-
dkn bi ara msn e girde bi konuşak baştan topluyucam bilgisayarı
-
DkN bunu yazdı:
-----------------------------hocam sen hic diger 8800 leri gormedin galiba. palit benim dusuk ve orta seviyedeki tercih ettigim karttır ancak ileri seviye kartlarda aynı sey gecerli degil. palit 8800gt nin diger kartlara gore ucuz olmasının sebebi sogutmasının vasat olması. canavar bir karta cuk kadar sogutma yaparsan o is olmaz. oc yapmaya kalksan elinde kalır kart.
-----------------------------
hocam ben şekle değil sonuca bakarım. eminimki palit'in soğutması söylediğin diğer kartların hepsinden daha iyi bir soğutmaya sahiptir.calibre için birşey diyemem çünkü hiçbir testini incelemedim ama senin dandik soğutmalı dediğin kart en sessiz ve stabil soğutma olan karttır. kaldıki palit sonic zotac'tan daha fazla oc edilerek kullanılabilmektedir. sana test sonuçlarına daha dikkat edip sonra yargılamanı öneririm. fiyatı ucuz demişsin onuda aşağıda sıralıyorum. tabiki biz de o kadar parayı gömmeden önce inceledik araştırdık.
(88000GT'ler genelde aynı değerlerde overclock oluyorlar. Dolayısıyla overclock hızları kart seçiminde öncelikli olmamalı. Testlerde Sonic, Zotac AMP versiyonunun gerisinde kaldı zira kutdan çıkan hızlarda Zotac 700/2000MHz, Sonic 650/1900MHz. Ancak Sonic'i alıp Zotac hızına hatta daha üzerine çıkartabiliyorsunuz. Zotac'ı da biraz daha hızlandırabilirsiniz. Buradaki soru, "Overclock yapmak istiyor musunuz yoksa hazır olanı mı tercih ediyorsunuz?" sorusudur. Overclock ile ilgilenmiyorsanız kutudan hangi kart en yüksek saat hızla çıkıyorsa, sizin için o kart elbette daha performanslı olacaktır.
Bunun yanında iki satın alma kriterimiz daha var. Birincisi soğutma, ikincisi ise fiyat. Soğutma açısından Palit'in bir sıkıntısı yok. Eğer çift slot soğutmanın kapatacağı bir PCI ya da PCIe slotu sizin için dert değilse, Palit'in çözümünden rahatsızlık duymayacaksınız. 3D altında da sessiz diyebileceğimiz bir fanı var. Burada sisteminizin genel sesi de önemli. Sessizleştirilmemiş bir kasada 3D altında da Palit'in varlığını hissetmezsiniz. alıntı:http://www.pclabs.gen.tr/2007/12/17/palit-geforce-8800gt-sonic-incelemesi/3/ )
http://www.hardwarezone.com/articles/view.php?id=2428&cid=3&pg=12
Asus VGA EN8800GT/G/HTDP - 289usd
EVGA E802 8800GT Superclocked -429usd
MSI NX8800GT-OC -255usd
Palit 8800GT-Sonic -274usd
Sparkle Calibre P888+ 8800GT -285usd
Zotac 8800GT AMP -299usd