folder Tahribat.com Forumları
linefolder Asp - Php - Cgi - Perl
linefolder SQL Deyiminde Yardımlarınızı Bekliyorum

SQL Deyiminde Yardımlarınızı Bekliyorum

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    camarade
    ontedi
    ontedi's avatar
    Erkek

Arkadaşlar, bir yerde takıldım bu konu hakkında yardımlarınızı bekliyorum

1 yıl öncesinden bugüne kadar olan günleri listeliyorum ve bu günlere ait bilgiler aşağıdaki gibi olsun

Mesela

ucret                               gorusme_sayisi

28.01.2010                        30                                         3
    29.01.2010                        10                                         1
    30.01.2010                        5                                           5
    31.01.2010                        25                                         3

01.02.2010                        20                                         5
    02.02.2010                        40                                         2 

Şimdi, soruma gelince

Ocak 2010 tarihinde 70 TL ücret tahsis edilmiş, toplamda 12 görüşme yapılmış.

Şubat 2010 tarihinde 60 TL ücret tahsis edilmiş, toplamda 7 görüşme yapılmış.

Bunun için sizlerden yardım istiyorum.

Matematikçi ve Yazılımcı. http://www.ontedi.com ve http://www.cizgi.site Siteme beklerim herkesi.
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    sniperscope
    sniperscope's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

valla hacim ne demek istedigini anlamis degilim.

"Yer yuzunde hic bir pislik yoktur ki; altindan bir yahudi cikmasin" Adolf Hitler... "Turkiye de hicbir pislik yokturki altindan cemaat cikmasin" SniperScope "Nerede yavşak, hırsız varsa hepsi Allahçı" Fazil Say
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    wking
    wking's avatar
    Erkek

sniperscope bunu yazdı:
    -----------------------------

valla hacim ne demek istedigini anlamis degilim.

Düzenleme: Ay ay toplam görüşme sayısı ve ücret mi gelsin? Ocak ayı şu kadar, Şubat ayı şu kadar gibisinden?

4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    camarade
    ontedi
    ontedi's avatar
    Erkek

Arkadaşlar sonradan fark ettim, anlam yetersiz kalmış.

Kısacasını söyleyeyim, aylara göre gruplama yapılıp o aylara göre ilgili sütunları toplama.

Mesela, Ocak 2010 ait ücret toplamı 30 + 10 + 5 + 25 = 70

Bunu verecek SQL kodu lazım.

@wking

Hocam hem görüşme sayısını hem de ücret sonucunu almak istiyorum.

Matematikçi ve Yazılımcı. http://www.ontedi.com ve http://www.cizgi.site Siteme beklerim herkesi.
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    sniperscope
    sniperscope's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

Sanirim soyle birseye ihtiyacin var.

"SELECT SUM(ucret), SUM(gorusme_sayisi) FROM tablonunAdi WHERE tarih BETWEEN '01/01/2010' AND '31/01/2010'";

EDIT : Sorguda hata vardi...

"Yer yuzunde hic bir pislik yoktur ki; altindan bir yahudi cikmasin" Adolf Hitler... "Turkiye de hicbir pislik yokturki altindan cemaat cikmasin" SniperScope "Nerede yavşak, hırsız varsa hepsi Allahçı" Fazil Say
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    wking
    wking's avatar
    Erkek

sniperscope bunu yazdı:

Sanirim soyle birseye ihtiyacin var.

"SELECT SUM(ucret), SUM(gorusme_sayisi) FROM tablonunAdi WHERE BETWEEN tarih = '01/01/2010' AND tarih = '31/01/2010'";

Hacı bu nası sorgu yazmak :D

7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    wking
    wking's avatar
    Erkek

"SELECT SUM(ucret), SUM(gorusme_sayisi) FROM tablo GROUP BY gorusme_sayisi" şeklinde dener misin?

8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    sniperscope
    sniperscope's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

wking bunu yazdı:

"SELECT SUM(ucret), SUM(gorusme_sayisi) FROM tablo GROUP BY gorusme_sayisi" şeklinde dener misin?

iyide haci adam grupla diye sormuyorki. adamin istedigi 1 ocak ile 31 ocak arasindaki kayitlarin toplami

9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    wking
    wking's avatar
    Erkek

sniperscope bunu yazdı:

wking bunu yazdı:

iyide haci adam grupla diye sormuyorki. adamin istedigi 1 ocak ile 31 ocak arasindaki kayitlarin toplami

Pardon yahu kafa karıştı. Ben gün gün gruplandırdım, ay ay gruplamak gerek.

10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    camarade
    ontedi
    ontedi's avatar
    Erkek

Arkadaşlar yardımlarınız için teşekkürler.

Aylık olarak ücret toplamını hallettim.

Yazayım buraya da başkalarının işini görsün.

SELECT Sum(ucret)  FROM tblMusteriGorusmeleri GROUP BY Right(kayit_tarihi, 7)

Düzenleme:

Aylık toplam görüşme sayısını veren SQL sorgusunu da yazayım

SELECT Count(*)  FROM tblMusteriGorusmeleri GROUP BY Right(kayit_tarihi, 7);

11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    renegadealien
    renegadealien's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası Savaş Madalyası Başarı Madalyası Üstün Hizmet Madalyası Developer Madalyası
    Erkek

ontedi bunu yazdı:

Arkadaşlar yardımlarınız için teşekkürler.

Aylık olarak ücret toplamını hallettim.

Yazayım buraya da başkalarının işini görsün.

SELECT Sum(ucret)  FROM tblMusteriGorusmeleri GROUP BY Right(kayit_tarihi, 7)

Group by right cok profesyonelce olmamış, tarih fonksionlarını kullanarak, tarihin month ve yearına göre filtreleme yaparsan hiç sıkıntı cıkarmaz...

10.05.2013 tarihli google arama sonucu : Aradığınız - "herşeyin hayırlısı rampanın bayırlısı" - ile ilgili hiçbir arama sonucu mevcut değil. Kendi özlü sözümdür, kaynak belirterek kullanınız.
Toplam Hit: 1841 Toplam Mesaj: 12