folder Tahribat.com Forumları
linefolder Database - Veritabanı
linefolder Sql Server Create Database And Table



Sql Server Create Database And Table

  1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    siyahbereli
    siyahbereli's avatar
    Kayıt Tarihi: 03/Ocak/2006
    Erkek
    Yazilimci bunu yazdı

    Teşekkür ederim, Go nun kullanımı sanırım önceki komutu yok sayıp tekrar yeni satıra geçiyor. satırlardaki başlayan biten anahtarları kapatıyor. GO yazınca kafa ters algıladı benin.  "Go" sanki move anlamında gibi olunca anlayamamıştım.

    SQL de bir query çalıştırdığında performansı ayarlamak için bir yaşam döngüsü oluşturuyor. Normal yazılım dillerindeki gibi satır satır okumuyor. Son satırdan başlayıp sonra ilk, sonra ortadaki sorgu gibi devam edebiliyor. GO üstteki satırdaki işlemi tamamlamadan alttaki satırlara geçme demek oluyor. Senin sorguda önce create table çalışırsa db olmadığı için patlar. GO eklediğinde önce db oluşturur ve tamamlar create table ondan sonra çalışır.

     

    Şimdi birazdaha kafada oturdu :) SQL scriptileri yukarıdan aşağı doğru yazıyorum ve öyle çalışmasını düşünüyordum. O zaman GO kullanım amacı tam buna göre sayfadaki scriptleri performansa göre random değilde, yukarıdan aşağı doğru zorluyor. Teşekkür ederim güzel açıklamışsın.


    Yapmadıklarınıza pişman olmaktansa, Yaptıklarınıza pişman olun...Yapın pişman olun, yada yapmayın yine pişman olun.
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Gizem
    sLeymN
    sLeymN's avatar
    Kayıt Tarihi: 31/Mart/2008
    Erkek

    sql server management studio kullanıyorsan eğer query analyzer ile görebilirsin tüm adımlarını. İleride karmaşık ve zaman alan sorgular yazdığında debug yapman için faydalı olabilir hocam. 


    Cehennemin dibine kadar yolum var daha.. || Nasılsa her yalnız kendine sürgündür Asmera unutma.
Toplam Hit: 2314 Toplam Mesaj: 13
database ve tablo