SQL‘De Tabloları Inner Join İle Birleştirmek
-
SELECT tblKategoriler.kategori_ID, tblKategoriler.kategori, tblIcerikler.icerik_ID, tblIcerikler.baslik FROM tblKategoriler INNER JOIN tblIcerikler ON tblKategoriler.kategori_ID = tblIcerikler.kategori_ID
-
siten hayırlı olsun hocam bence verdıgın kodların çalışan hallerının demolarınıda gostertsen ıyı olur bence.
-
hayırlı olsun,siten yeni galiba,
inner join raporlarda çok işime yarıyor,en sevdiğim sorgulardan biri
-
İlginiz için teşekkürler.
Elimden geldiğince resimli şekilde anlatmaya çalışıyorum.
-
Göremeyenler için konuyu yukarı alıyorum. Birçok kişinin işine yarayacaktır umarım
-
SELECT tblKategoriler.kategori_ID, tblKategoriler.kategori, tblIcerikler.icerik_ID, tblIcerikler.baslik FROM tblKategoriler, tblIcerikler WHERE tblKategoriler.kategori_ID = tblIcerikler.kategori_ID
bununla arasındaki fark nedir? böyle de çalışıyor mesela aynı şekilde. Bunu merak ediyorum.
-
Hocam site çok ağır açılıyor bi kontrol et...
-
pesimistzombie bunu yazdı:
-----------------------------
SELECT tblKategoriler.kategori_ID, tblKategoriler.kategori, tblIcerikler.icerik_ID, tblIcerikler.baslik FROM tblKategoriler, tblIcerikler WHERE tblKategoriler.kategori_ID = tblIcerikler.kategori_ID
bununla arasındaki fark nedir? böyle de çalışıyor mesela aynı şekilde. Bunu merak ediyorum.
-----------------------------hoca alt altta yazınca sahsen daha rahat anlasılıyo.bize okulda ogretilende o sekildedir.
heme kodlamada bazı yazım özelllikleri vardır en azından pythonda oyle.
http://www.python.org/dev/peps/pep-0008/ burdan detaylı bakabilirsin bunu gordukten sonra boyle kodluyorum artık.
-
EmQceR bunu yazdı:
-----------------------------hoca alt altta yazınca sahsen daha rahat anlasılıyo.bize okulda ogretilende o sekildedir.
hem kodlamada bazı yazım özelllikleri vardır en azından pythonda oyle.
http://www.python.org/dev/peps/pep-0008/ burdan detaylı bakabilirsin bunu gordukten sonra boyle kodluyorum artık.
----------------------------- -
EmQceR bunu yazdı:
heme kodlamada bazı yazım özelllikleri vardır en azından pythonda oyle.
-----------------------------Alt alta yazmaktan bahsetmiyor. Arkadaş inner join kullanmadan ontedi'nin yaptığının aynısını yapmış, ikisi arasında ne fark olduğunu soruyor.
-
kafadan,ikisi arasında çok ciddi performans farkı var.
join her zaman en performanslısıdır.