Ssd Alıcam Bilgi Ve Tavsiyelerinize İhtiyacım Var
-
http://www.gigabyte.com/products/product-page.aspx?pid=3726#ov
bu benim kullandığım anakart.
öncelikle bu olayın anakartla bir ilgisi varmı? destekleyip desteklememesi gibi?
onun haricinde
http://www.cpubenchmark.net/cpu.php?cpu=AMD+Athlon+II+X4+645
işlemcimde bu
yani durum berbat yerlerde bir pc ile uğraşıyorum.
kısa vadede sanırım 300 400 liraya alacağım bir ssd ile biraz dark yaratabilirm gibime geldi bu mümkünse ne alayım ? bir sormak istedim
-
samsung 850 evo alabilirsin, geçen hafta aldım ve çok memnunum..mac kullandığım için deneyemedim ama windows cihazlarda rapid mod ile 2 kat'a yakın deneyim sunuyormuş ki benim bilgisayarı standart haliyle dahi uçurdu.
-
işlemci yada anakart sorun yaratmıcak değilmi aldığımda sıkıntısız çalışacakalr kardeş kardeş?
birde bunu aldığım zaman sıfırdan tekrar işletim sistemini ve kullanmak isteğim programları buraya kurmam gerekiyor sanırım?
-
Bende de evo var bayadir kullaniyorum. Bi sikintisi yok gayet hizli.islemci yada anakart ile alakali olacagini hic sanmiyorum tek olay, hdd ssd giris yerleri ayni olsun farkli olursa yada tam oturmazsa laptopta sikinti yasarsin
-
masa üstü benimki o zaman onlara bakıcam.
harddiskte samsung benim sanırım sıkıntı çıkmaz o halde.
birde gerçekten farkediyormu?
ve ne gibi işlemlerde performans artışını gözlemleyebilirm tam olarak
-
Takabilirsin ama sata3 performansı alamazsın.
-
satayım 300 tl ye 850 evo sıfır?
-
madrew bunu yazdı
Takabilirsin ama sata3 performansı alamazsın.
sata 3 performansı ne oluyor:)
-
BosphorusPasha bunu yazdı
satayım 300 tl ye 850 evo sıfır?
sıkınıtı olmaz alabilirm.
seninde işin görülsün. fakat 156 inde ankaraya filan gidicem önce bir gidip geleyim sonra .
o zamana kadar elinde kalırsa senden alırım
-
patates bunu yazdı
masa üstü benimki o zaman onlara bakıcam.
harddiskte samsung benim sanırım sıkıntı çıkmaz o halde.
birde gerçekten farkediyormu?
ve ne gibi işlemlerde performans artışını gözlemleyebilirm tam olarak
Loading islerinde ve bisiler yuklerken cok fark edio. Yani 1dk da acilan pc 30 sn de acilio bios ile belki daha az. Bi program yukleyeceksin yada photoshop acacaksin eskisinden 2 kat daha hizli acilio. Tek kotu yani ssd ye alisinca hdd kullanan pc kullanamazsin. Cunku hdd kullanan pc feci sekilde yavas gelecek sana.
Bu gune kadar nie almamisim diyeceksin :-D birde samsung alirsan programini indirip perfirmansini ayarlayabilirsin.windows 10 kullan. Win 7 varsa ayar yapman gerekebilir ömru azalmamasi icin.
Hdd kadar dayanksiz degil.solid bisi yere dusse bile bisi olmaz.omurleri hdd den daha kisa diyorlar ama bilmiyorum 5 yil gider sanirim.eger bi gun ölurse icinden bilgi almak imkansiz. Hdd disk okdugu icin bilgi kurtarilabiliyor. Ben kendi pc im icin ssd hdd yaptim. Hddyi cdrom yerine taktim onemli bilgileri oraya atiyorum ssd de de gerekli programlar vs duruyor. Birde full doldurmamaya bak. Cunku sektorler halinde calisio.yani dolu oldugu zaman bu sektorler zamanla öluyor ve kapasitesi azaliyor. Bu nedenle 256 lik bir ssd aslinda sana 250gb olarak satilio kalani ölu sektor korumasi olarak duruyor. Alacaksan 250 gb oneririm 120 olani kucuk gelio. Ayrica yanlis hatirlamiosam 250 nin yazma okuma hizi 120den daha fazlaydi. Samsungda bir ozellik daha var program kullanirsan ramleri ssd gibi kullanio ve performansi biraz daha arttirio. Fakat pc kapanirsa elektirik kesintisi olirsa ramde bilgi tutulmadigi icin pek iyi sonuclar cikmayabikir.bu ozelligi raid mi ne diolar.acmak zorunda degilsin.
Bilgiler yanlis olabilir, ilk ssd aldigimda ogrenmistim baya zaman gecti. Sanirim baya yararli olur
-
valal gyaet makul geldi 20 güne alırım sanırım o zaman