SSD Diskler
-
yeni ssd almadan önce bizde bakalım bu konuya
-
VBDream bunu yazdı:
-----------------------------
-----------------------------Benim dizüstü bilgisayarda sata 2 7.7 alıyor. Sanırım sata 2 ve sata 3 arasındaki farktan kaynaklanıyor 0.1 puanlık fark. Yani anladığım kadarıyla sorun yok.
@under: Hayırlı olsun hocam güzel seçim yapmışsın. Zaten bir kullan bir daha hdd kullanmazsın. (depolama haricinde)
-
simdi anlamadigim,
bu ssd lerin diyelim omru 3 yil
hani devamli ayni sektore yazmaya devam ettikce o sektor arizalaniyor bir daha veri yazmiyor
o sektorde bulunan veriye erisemeyince ordaki sektorde bulunan verinin ait oldugu dosya (ornegin gider.xls) bir daha calismayacak anlamina mi geliyor.
omrunu doldurdugu zamani nasil anlayacagiz ?
-
kingston alma ben aldim 600 tl para bayildim ilk zamanlar 5 sn de açılıyordu pc 1 yıl geçti aradan 30 sn ye düştü
-
cagilgurbuz bunu yazdı:
-----------------------------kingston alma ben aldim 600 tl para bayildim ilk zamanlar 5 sn de açılıyordu pc 1 yıl geçti aradan 30 sn ye düştü
-----------------------------trim yap diske
-
agility e para falan vermeyin.
corsair force gt ya da normal force sata3
vertex 3
sandisk extreme sata3
intel 520
crucial sata3
bunlar en iyileri en temizleri.kingstonu bilmiyorum bayadir takip ediyorum.ama ona cok denk gelmedim.fiyat performans acisindan en uygunu sandisk.
asil diger onemli not.vatan %25 indirim yapiyor biliyorsunuz.
mesela bu urun 230 lira falan oluyor indirim zamanında.onun icin indirimi bekleyin.
edit:ayrica bu adamlarin fiyatlari oldukca iyi
-
Amd-x bunu yazdı:
-----------------------------irem27 bunu yazdı:
-----------------------------1- Solid State Diskler birleştirme yapmayınız diskinizin ömrünü azaltabilir.
Yeni seyler ogrenmek istiyorum ama cok teknik geldigi de oluyor benim bu dikkatimi cekti rica etsem biriniz aciklayabilirmiydiniz ?
-----------------------------
uzun ömürlüler slc olanı, mlc daha az dayanıyor.
w7'de TRIM' özelliğinden dolayı büyük bir performans artışı var mesela. eski sistemlerde bunu kullanamıyorsunuz
TRIM ; eski disklerde ki formatlama yani silme işlemini sanal olarak siliyordunuz, bildiğiniz gibi eski yazılmış olan bilgi mbr'de kalır.eski disklerde tampon alanı yüksek olduğundan dolayı silinmiyordu. ssd'de böyle bir olay yok bilgi tamamen silinir.
bi ara yine yazarım işim va şimdi :F
-----------------------------Amd , ogrenmek istedigim konulari notlarim arasina alip geri donup verilen cevaplardan ogrenebildigim kadar ogrenmeye calisiyorum ,oncelikle aciklama yaptiginiz icin tesekkur ederim.Sizler kadar bu konuda bilgili olmadigim icin malesef bu aciklamadan hic bir sey anlayabilmis degilim , aciklamayi okudukca anlamadigim gibi henuz bilmedigim bir cok seyin daha oldugunu da gordum , slc nedir mlc nedir ki en basta,bir diskin ustunde iki ayri sistem mi var ? w7 dediginiz windows7 mi ? trim ozelligi dediginiz suslemek mi ? budamak mi ? ne nasil neye performans artisi yapiyor hic birisini yine anlayamadim ..Eski yazilmis bilgi mbr de kalir demissiniz mbr bir kutuphane mi ? Eski disklerde tampon olayi varmis aciklamanizdan anladigim kadariyla bir bilginin daha hizli silinecegindan bahsetmissiniz yani artik bir dosyanin ustune gidip sil'e tikladigimizda cop kutusuna gitmedenmi siliniyor ?
Lutfen cok basit ve ayrintili bir sekilde anlatirmisiniz , sizlere yetismek icin cok yol katetmemiz gerekiyor ve yeni bilgilerin isiginda bizleri de bu konularda geride birakmamanizi rica ediyoruz.
-
Hocam taa ilk çıktığı zamanlarda OCZ vertex aldım 64 Gb 2 seneden fazla oluyor.
9 Tane daha eski seagate diskim vardı.
geçen hafta bu SSD disk öldü
Önceden elektronikci bir abüm bunların ömrü olduğunu uzun kullanamayacağımı söylemişti haklı çıktı ilk bozulan diskim SSD disk oldu ve bad sector falan değil hiç açmıyor.
Kullananların aklında olsun fazla önemli birşey bırakmayın o disklerde.
Ama hız olarak çok iyi gerçekten uçuyor.
-
Eskiden ne güsel ramdiskler vardı
-
Arkadaşlar toshiba dizüstü bilgisayarıma takıcam hepsi uyumlumu acaba?