SSD Takmak Yada Takmamak
-
ssd tak farkı gör:) inan ram yükseltmek ya da cpu ya overclock yapmak bunlar ssd olmadan pek bişey ifade etmiyor.. yaklaşık 5 ay önce kingston marka güzel bir ssd aldım.. sistemi ona kurdum diğer mekanik hardiskide d disk yaptım.. inan aşırı derecede bir performans farkı gözlemledim:) o yüzden ssd şart:)
-
Hacılar o zaman şöyle yapacam.Önce gidiyorum bir tane HDD Caddy alıyorum sonra ben bu toshibanın içindeki 1 TB HDD yi çıkartıyorum bir güzel caddy e yerleştiriyorum sonra dvd girişini söküp caddy i içine yerleştiriyorum onun.
Benim Lenovayada önce bir win 8.1 kuruyorum sonra onu da toshibanın içine gömüyorum.
Bir sıkıntı olmaz dimi böyle kullanımda ? Uyumsuzluk,bozulma vs ?
Bilgisayar daha yeni valla tırsıyorum biraz :D
Bide yeni SSD alsam mı yoksa 300 gb.Sadece alan için değil hani onlar daha hızlıdır galiba teknoloji değişmiş olabilir o zamandan beri.
-
ssd taktıktan sonra artık 10k rpm li hdd lerin bile yüzüne bakmak istemeyeceksin.
bilgisayarı aldığın yere ssd disk ile birlikte git, ben bunu aldım, taktırmak istiyorum, garantiden çıkmasını istemediğim için size getirdim de, ücretsiz yapmaları lazım.
ben vatandan asus laptop almıştım, 2 ay sonra da ssd disk aldım, gidip vatanda değiştirdim. gerçi ben ssd yi de vatandan almıştım ama fark eder mi bilmiyorum.
-
u235 bunu yazdırakkoc bunu yazdı
Hocam HDD - SSD degisimi servisi niye bozuyor ki ?
Orjinal donanımı kendi başına değiştirmek garanti dışı bırakıyor diyorlar cihazı.
Hocam HDD ve RAM kapaklari ayri yapiliyor notebooklarda. bu ayri olma sebebi butun cihazin icini acma sadece HDD ve RAM degistirebil. Bu islem garanti disi birakmaz ilk garanti disi vs demislerdi sen dalgami geciyorsun diye cikisinca isletim sistemini kuramayiz dediler sadece.
-
u235 bunu yazdımanhyak bunu yazdı
şundan al bitane
aslında bu da çok iyi fikir.Harddiski hiç çıkarmadan dvd yazıcısını çıkarıp SSD takmak.Ama güç kaynağına sıkıntı yaratmasın bir pc de 2 HDD ?
hocam 2 HDD degil 1 HDD 1 SSD oluyor, ki SSD cdromdan daha az enerji ceker. Kac watt olduguna bak istersen.
Ben macbook pro ya yaptim boyle ( bu aparat uymadi kendim lehimleyerek degisik bir sey yapmak zorunda kaldim.
512 SSD 500 HDD ile kullaniyorum. cok memnunum.
-
Hocam şöyle düşün çok lezzetli bir yemek yaptım ama tuzu yok, o yemekten tat alabilir misin ?
-
Hacılar aldığım yorumlar neticesinde.HDD kısmına SSD yi takmaya HDD yide caddy ile birlikde dvd writer yerine takmaya karar verdim.
İnşallah hayırlara vesile olur.Problemsiz sorunsuz hallederim.
Bide yeni SSD almam sizce gerekli midir hani 6 sene öncesinin SSD si sonuçda bu.O zamandan beri teknoloji gelişmiş dahada hızlanmış vs olabilir mi şuanki SSD ler?
-
aklınızda not bulunsun..
masaüstüne takmak için bracket gerekli..
bu da fiyatı değişken bi malzeme..
transcend marka ssd lerde kutu içinde geliyor..
-
Kara_Mc bunu yazdı
aklınızda not bulunsun..
iki civatatayla 5.25 bay'a bğladım eğik duruyor
-
ltcelik bunu yazdıKara_Mc bunu yazdı
aklınızda not bulunsun..
iki civatatayla 5.25 bay'a bğladım eğik duruyor
hocam ssd bu donen bir aparat yok nasil olsa istersen cift tarafli band ile bi koseye yapistir dursun istersen sallansin orda burda :p diger parcalara carpip zarar vermedigi surece bir sey olmaz.
hocam birde 6 sene onceki disk zaten yazma silme omru olarak da bitmistir. SSD'lerde sectorlerin yazma / okuma omru sozkonusudur. SSD doctor gibi yazilimlar ile bir omurlerini kontrol et istersen ben 2 sene gectimi benim diski 2. elden satip yenisini aliyorum.