folder Tahribat.com Forumları
linefolder Donanım & Driver
linefolder SSD'ye Win 7 Nasıl Kurulur?

SSD'ye Win 7 Nasıl Kurulur?

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    PanxeR
    PanxeR's avatar
    Erkek
    LynXMaSTeR bunu yazdı
    PanxeR bunu yazdı

bende de ssd disk üzerinde win7 kurulu. gayet de iyi performans olarak. win harici ne kurulabilir ki oyunlar için?

Senin için gayet performanslı olabilir , donanımın kronik olarak win8 de problem çıkartmıyorsa win8 de daha da hızlı sorunsuz çalışacaktır bilgisayarın. Ayrıca her oyunu oynayan biriyim , win8 ilk çıktıgından beri fark ettim ki oyunlar daha hızlı çalışıyor. 

Bandito bunu yazdı
    PanxeR bunu yazdı

Oyun oynıyacak adam niye laptop alırki hiç anlamam aq :S benim 8 yıllık kalas makine bir kaç upgrade yaptım sadece onunla bile gta 4 ü çatır çatır oynuyordum :S en iyisi masaüstü toplamak 5.5bin tl ye öyle bir kasa toplanırdıki feleği şaşardı kaç yıl boyunca full ayarlarda oynardı çoğu oyunu

Yıllarca kasa kullandıktan sonra son 4 yıldır laptop kullanıyorum. Fiyat performans donanım uygun seçerseniz sadece aradaki fiyat oynuyor 350-400 tl ye bile kasa toplarsın ama oyun oynayacaksan en az 1.700 tl çıkacak laptop için.  i7 ve 645m ekran kartı ile neredeyse bütün oyunları sorunusz ve takılmadan oynuyorum. Ayrıca laptop a alışan biri olarak yatakta kucağımda rahatça film izliyor ve oyun oynuyorum. Bir kaç yıl dene bak sonra bir daha masa üstü kullanıyormusun hocam :) 

2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    DrKill
    DrKill's avatar
    Erkek
    PanxeR bunu yazdı
    LynXMaSTeR bunu yazdı
    PanxeR bunu yazdı

bende de ssd disk üzerinde win7 kurulu. gayet de iyi performans olarak. win harici ne kurulabilir ki oyunlar için?

Senin için gayet performanslı olabilir , donanımın kronik olarak win8 de problem çıkartmıyorsa win8 de daha da hızlı sorunsuz çalışacaktır bilgisayarın. Ayrıca her oyunu oynayan biriyim , win8 ilk çıktıgından beri fark ettim ki oyunlar daha hızlı çalışıyor. 

Bandito bunu yazdı
    PanxeR bunu yazdı

Oyun oynıyacak adam niye laptop alırki hiç anlamam aq :S benim 8 yıllık kalas makine bir kaç upgrade yaptım sadece onunla bile gta 4 ü çatır çatır oynuyordum :S en iyisi masaüstü toplamak 5.5bin tl ye öyle bir kasa toplanırdıki feleği şaşardı kaç yıl boyunca full ayarlarda oynardı çoğu oyunu

Yıllarca kasa kullandıktan sonra son 4 yıldır laptop kullanıyorum. Fiyat performans donanım uygun seçerseniz sadece aradaki fiyat oynuyor 350-400 tl ye bile kasa toplarsın ama oyun oynayacaksan en az 1.700 tl çıkacak laptop için.  i7 ve 645m ekran kartı ile neredeyse bütün oyunları sorunusz ve takılmadan oynuyorum. Ayrıca laptop a alışan biri olarak yatakta kucağımda rahatça film izliyor ve oyun oynuyorum. Bir kaç yıl dene bak sonra bir daha masa üstü kullanıyormusun hocam :) 

hard core oyuncu laptopta oyun oynamaz hocam. Bu bir kültür anlamında değil söylediğim. 350-400 TL farklı aynı performanslı laptop alamazsın. Adım gibi eminim. Masaüstünde 3500 TL ye topladığım makinenin performansını ne asus ROG nede MSI Dragon edition verebiliyor ki bu laptoplar 6000 TL

Ha dersin ki ben full detay oyun oynamam, kasmadan çalıştırsada olur dersen zaten sıkıntı yok laptop alman mantıklıdır.

Al aşağıdaki masaüstüne performans anlamında DENK bir laptopu bırak 350-400 TL yi 2000TL farktan aşşağı bulamazsın..

INTEL Intel Core i7-4770 3.40GHz 8MB Vga Lga11501 Adet
    ASUS Asus H87-PLUS DDR3 1600MHz HDMI DVI Vga 16x Lga11501 Adet
    CORSAIR Corsair CMZ16GX3M2A1600C10 Vengeance 16GB (2x8GB) DDR3 1600Mhz CL10 XMP Dual Kit
    TOSHIBA Toshiba DT01ACA100 1TB 7200Rpm 32MB Sata3 6Gb/s1 Adet
    ZOTAC Zotac ZT-70402-10P GTX760 AMP! 2GB GDDR5 256Bit 16x PCIe 3.01 Adet
    ASUS Asus VH242S 23.6" 5ms D-Sub Full HD Multimedya Geniş Siyah Lcd Monitör1 Adet
    COOLER MASTER Cooler Master Elite RC-334U-KKN1 600W Full Siyah MidTower Kasa1 Adet
    KINGSTON Kingston SH103S3/240G HyperX 3K SSD 240GB Sata3 555Mb-510Mb1 Adet
    PC Topla Toplam Tutar
    KDV Dahil Toplam Tutar
    Banka Havalesi İle Ödeme :  3.737,77 TL
    Yazdırma Tarihi:22.04.2014. Hesaplanan Döviz Kuru, USD: 2,1400 TL, EUR: 2,9550 TL. PC Topla raporunuzdaki ürünlerin fiyatları ve stok durumları zamanla değişiklik gösterebilir. Lütfen sipariş vermeden önce tekrar kontrol ediniz.
    http://www.sanalmarketim.com/pc.php

DrKill tarafından 22/Nis/14 03:24 tarihinde düzenlenmiştir

Bu imzayı her gördüğünüzde 4gb kotanızın 0,00000358559191226959228515625 azalmaktadır. Bilerek ve istenerek bu imza yapılmıştır. Amaç kotanızı sömürmektir
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    PanxeR
    PanxeR's avatar
    Erkek
    DrKill bunu yazdı
    PanxeR bunu yazdı
    LynXMaSTeR bunu yazdı
    PanxeR bunu yazdı

Bandito bunu yazdı
    PanxeR bunu yazdı

hard core oyuncu laptopta oyun oynamaz hocam. Bu bir kültür anlamında değil söylediğim. 350-400 TL farklı aynı performanslı laptop alamazsın. Adım gibi eminim. Masaüstünde 3500 TL ye topladığım makinenin performansını ne asus ROG nede MSI Dragon edition verebiliyor ki bu laptoplar 6000 TL

Ha dersin ki ben full detay oyun oynamam, kasmadan çalıştırsada olur dersen zaten sıkıntı yok laptop alman mantıklıdır.

Hocam demek istedim ki 350-400 tl ye de gayet neredeyse bütün oyunları sorunsuz çalıştıracak kasa toplayabilirsin. Kasa derken kasan vardır içini upgrade edersin tabi laptoplarda bu özellik yok bende zaten hardcore değilim fakat uzanarak oyun oynamayı veya film izlemeyi daha çok seviyorum. Bana 3500 tl ye veya 2.000 tl üstü kasa toplamakta fazla israf olarak geliyor çünki donanım fiyatları hepimiz biliyoruzki her yıl eriyor bu sene aldıgınız bir işlemci 500 tl ise seneye 300 350 tl olacak buda total donanıma vurdugunuzda çok büyük bir fiyat uçurumu olmasına sebebiyet veriyor.

Hadi diyelim keyfimi boşverelim , yıllarca kasa kullandım performası memnun edici ama bana göre rahat degildi şimdi alacağım bir masa üstünde ilk olarak en az 120 GB lık bir SSD ye bütçe ayırmak ile başlarım.  İnsan uzun süre zaman geçirince fark ediyor ki artık bilgisayarların en yavaş parçası HDD haline geldi, bekleme erkranları dosya taşıma silme rebuilding vs. hepsi HDD yüzünden. 

Neyse hocam dediğim gibi fiyat performansçı biri olarak her oyunu da oynarım ancak sizin kadar para verecek gücüm yok olsa bile bunu israf olarak görüyorum ve en büyük keyfi laptoptan alıyorum : ) 

AMD FX-8320 Sekiz Çekirdek 3.5 GHZ -  375 TL

Asus M5A78L-M LX3 DDR3 1866MHz S+GL+16X AM3+   118 TL

Kingston 8GB 1600MHz DDR3 CL11 KVR16S11/8  175 TL

Western Digital Caviar Blue 1TB WD10EZEX 141 TL

Sapphire HD6870 11179-09-20G 1024MB 300 TL  YADA  PowerColor HD7850 2048MB  397 TL

LG 23EN33S 23" 1920x1080 345 TL 

Aerocool XPredator X1 750W Oyuncu Kasası 311 TL

Kingston HyperX 3K 120GB SH103S3/120G SSD 230 TL

Hocam sen sıfırdan kasa yaptıgın için bende bütçeyi bol tutarak sıfırdan kasa yaptım.

1.995 TL yapıyor.

Bende kasa , monitör , power ,  hdd var. Onları çıkartırsak  1.198 TL yapar.

Keyfime bakarım :) 

PanxeR tarafından 22/Nis/14 03:44 tarihinde düzenlenmiştir
Toplam Hit: 3874 Toplam Mesaj: 14